DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 19. ledna 2018

Home » » Report, photos, video - MOONSPELL, CRADLE OF FILTH - club Roxy, Prague - 18. 1. 2018

Report, photos, video - MOONSPELL, CRADLE OF FILTH - club Roxy, Prague - 18. 1. 2018

Moonspell
VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos

clubhttps://www.roxy.cz/
promoterhttps://www.mastersofrock.cz/cs/


Padlý anděl je zlý nebo vzbouřený anděl, který byl svržen z nebe. Samotné označení padlý anděl se v Bibli nevyskytuje, ale je používáno pro anděly, kteří zhřešili (například andělé uvedení v 2 listu Petrovu „Vždyť Bůh neušetřil ani anděly, kteří zhřešili, ale svrhl je do temné propasti podsvětí a dal je střežit, aby byli postaveni před soud.“), andělech svržených na Zemi během války v nebi, o Satanovi a démonech.

Téma padlých andělů mě fascinuje už od dětství. Kdysi dávno, když byla má puberta na vrcholu, objevil jsem kapelu MOONSPELL (od dema "Anno Satanae" - 1993). Už tenkrát mi padlé anděly připomínali. Jsem starý poctivý fanoušek, kterému se líbí všechny polohy, ve kterých na svých deskách portugalští mágové byli. Loni na podzim jsem také propadl jejich novince "1755", která se stala mým častým průvodcem. Bylo na čase se zase ujistit v tom, že MOONSPELL jsou stále jedni z nejoriginálnějších vládců podsvětí.


ticket

Na cestu s Michalem se vždycky hrozně těším. Bývá pokaždé pohodová, poklidná a probereme toho spoustu. Tentokrát jsme se samozřejmě nevyhnuli tématu našeho festivalu DEADLY STORM FESTIVAL 12, ze kterého máme hlavu v pejru. Do Prahy dorazíme v dobré náladě a připraveni na koncert. Parkujeme a jsme u toho rádi, že nebydlíme v hlavním městě. Jsme na místě.


merchandise

Roxy je prostě Roxy, netřeba dodávat nic jiného. Mám to tam rád. I když, na pivo se mezi lidmi prodírat fakt nebudu. Tak jsem jen postával, kecal s pár známými a čekal, až vypukne peklo.

MOONSPELL byli pro mě tento večer opět padlými anděly z dávných časů. Jednou našeptávali, hráli si s náladami, byli tajemní, vznešení. Hořeli jako černá křídla, aby mě nakonec spálili na popel. Perfektně sehraná kapela a v jejím čele démon Fernando. Pro mě osobně skvělá pódiová show, u které se střídala tak roztodivná paleta nálad, že jsem stál doslova v úžasu. Určitě to znáte, člověk je fanouškem, zná slova skladeb a šeptá je do rytmu. Na své pozici v sále jsem měl i dobrý, čitelný zvuk (od druhé skladby). MOONSPELL byli ten večer jedineční, magičtí, tajemní, strhující a zároveň ostří jako drápy šelem z Hádovy říše. Podobným koncertům se klaním i po letech a jsou pro mě velmi příjemnými vzpomínkami. Portugalci předvedli skvělý výkon od srdce a doslova mě rozdrásali a roztrhali na malé kousky! 

setlist












CRADLE OF FILTH mám poslední roky menší problém. V jejich počátcích jsem je poměrně uznával a poslouchal docela často, ale postupně se pro mě stali spíše dobrým řemeslem, než srdcovou záležitostí. Podobný byl i koncert. Ono bylo vlastně všechno v pořádku. Muzikanti odvedli, co měli, dokonce i Daniho skřehoták mě zase tolik často "netahal za uši", ale když já měl neodbytný pocit, že jsou na pódiu jako v práci (což asi opravdu byli). Chybělo mi to pověstné NĚCO, co dělá z dobrých koncertů ty skvělé. Ve škole by si u mě vysloužili trojku. Solidní výkon a hezké "divadlo", kterému ale chybělo trošku víc vnitřního chvění.


Organizaci považuji za zdařilo. Zvuk byl sice první dvě skladby u MOONSPELL příliš "nabasovaný", ale pak se vše srovnalo do normálu a vše bylo v pořádku. Co se týká návštěvnosti, tak bylo vyprodáno. Fanoušci přijeli z různých koutů republiky a jejich odezva na kapely byla vynikající. 

Je tma, Praha září, dálnice už méně. Proplétáme se pomalu k domovu. Probíráme koncert, jsme rádi, že jsme přemluvili svá stará těla a vyrazili. Zličín - Beroun - pak tma za Holoubkovem a už jsme na kopci před Plzní. Těším se na postel, až se přitulím k ženě a aspoň na chvilku zamhouřím oči. Jsem doma. 


support Sepultura
Čtvrteční misi za padlými anděli považuji za velmi vydařenou. Jednalo se pro mě o zážitek, který si budu pamatovat dlouhá léta. Vidět MOONSPELL a zemřít! O to šlo především. Moc na podobné velké koncerty už nechodím, většinou mě moc nebaví, ale tentokrát jsem byl zasažen přímo do srdce. Bylo zase jednou krásné být fanouškem v davu, nasávat energii z pódia i ostatních kolem sebe. Byl jsem unavený, hodně utahaný, ale na tváři jsem měl obrovský úsměv. A o to jde především. Přeji vám krásný den.

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos

---------------------------------
Promotion!



Share this games :

TWITTER