DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 2. února 2018

Home » » Rozhovor - THE OUTSIDE - Existuje nesčetné množství důvodů, proč jsou lidé a proč jsme my naštvaní, když jiní zneužívají své moci.

Rozhovor - THE OUTSIDE - Existuje nesčetné množství důvodů, proč jsou lidé a proč jsme my naštvaní, když jiní zneužívají své moci.


Rozhovor s thrash metalovou kapelou z Německa - THE OUTSIDE.

Odpovídali THE OUTSIDE.

Přeložila a otázky pokládala Duzl, děkujeme!

Nazdar „The Outside“ !!!

Zdravíme tě a děkujeme za tvůj zájem a čas!

Kapela THE OUTSIDE vznikla v Berlíně roku 2008. Můžete nám trochu přiblížit pozadí vašeho vzniku? Jak jste se dali dohromady, protože většina z vás pochází z různých zemí. Kdo vymyslel název kapely a proč jste se rozhodli hrát právě thrash metal? 

Alberto: Sergio (Sergio Klein- kytarista a zakládající člen kapely) a já jsem přišel do Německa před pár lety z Chile. Hráli jsme spolu odjakživa, už ve školní kapele a pak v serióznějších projektech. Měli jsme spolu kapelu v Berlíně, ale nešlo to moc podle plánu hahaha, tak jsme se začali poohlížet po dalších muzikantech. V tomhle městě žijí lidé odevšad, ale je tu jen jedna metalová scéna. Takže dřív či později začneš potkávat metalisty z různých zemí, a tak jsme získali muzikanty z Kanady, Chile, Turecka, Izraele a Německa. Někteří vydrželi déle než ostatní, ale vždycky to bylo zajímavé.

Roland je jediný Němec v naší kapele, Ishay (basák) je z Izraele a v THE OUTSIDE je od roku 2013. Název kapely “The Outside” navrhl Sergio. Hrát thrash metal nebylo vědomým rozhodnutím nebo součástí plánu, byla to jen hudba, kterou jsme chtěli tvořit. Teď jsme se vydali trochu jiným směrem, myslím, že máme víc prvků Death Metalu s občasným nádechem doomu.


Vaše alba mají velmi dobrá hodnocení. Kde jste nahrávali poslední desku s názvem “Dawn od the Deaf”? Kdo se postaral o zvuk, mastering a produkci? Můžeš nás provést tímto albem a přiblížit nám jeho koncept? 

Roland: Abych byl upřímný, měli jsme na mysli jen jednu věc - byli jsme naštvaní a chtěli jsme to přenést do hudby. Pokud bych to nazval konceptem, tak je to asi snaha vytvořit hudbu temnější a agresivnější. Co se týče témat textů, ty se vyvíjely během procesu skládání hudby. Pak jsme nahráli bicí s Lassem Lammertem kousek od Hamburku a další skladby jsme nahrávali v různých studiích v Berlíně. Pak to všechno smíchal Igor Leiva z Jihoamerické doom metalové kapely POEMA ARCANUS v jeho studiu Atomic Noise v Santiagu de Chile a o mastering a konečný výsledek zvuku se postaral sám Ishay Sommer v Berlíně.

Kdo je autorem vašich textů a kde berete inspiraci? Vaše texty jsou o sociálních problémech... je to jen proto, že je moderní hrát thrash metal s texty o této problematice a nebo je to něco, s čím se sami osobně potýkáte.. jako například korupce a náboženství? O těchto tématech píšete už téměř deset let, myslíte si, že se něco změnilo? 

Roland: Existuje nesčetné množství důvodů, proč jsou lidé a proč jsme my naštvaní, když jiní zneužívají své moci. Myslíme si, že je důležité vyjádřit, že to nevzdáváme, že všichni jsou v těchto věcech bdělí a uvědomělí. Jsme mezinárodní kapela složena ze tří kontinentů a hádej co? Vidíme, že se všude dějí stejné sračky, bez ohledu na to, odkud každý z nás pochází! Nemá pro nás smysl, abychom zpívali o pannách a dracích, když jsou lidé zabíjeni nebo jsou jejich životy zničeny jen pro peníze nebo z náboženského přesvědčení. Pracuji jako novinář, a často se zabývám mezinárodní politikou. Takže si představte, že se v těchto sračkách musíte pohybovat neustále – potřebujete prostě ventil a album s názvem “ Dawn of the Deaf” kritizuje lhostejnost vůči těmto věcem.


Proč jste si vybrali „Metropolitan Edge Records“ k vydání vašeho alba? Už jste s nimi vydali obě dvě alba, znamená to, že jste s jejich prací spokojeni? 

Roland: Oh, naše kamufláž funguje zjevně dobře. Metropolitan Edge jsme my sami! Byl to způsob, jak udržet kontrolu nad naší hudbou a jejím obsahem, aniž bychom přišli o klasické kamenné prodejny. Významná část prodeje probíhá na našich koncertech, ale u obou alb spolupracujeme ještě s dalším vydavatelstvím, které nám pomáhá s distribucí a propagací.

Poté, co jste vydali demo jste nahráli stejnojmenné album s Názvem “The Outside”. Můžeš mi říct něco o této nahrávce? Jak jste desku nahrávali a měli jste předem nějaké konkrétní cíle, když jste se pustili do skládání a tvorby tohoto materiálu? 

Všechny skladby tohoto alba byly napsány pro kapelu, kterou jsme měli před The Outside, což zapříčinilo, že proces skládání byl ze začátku poněkud těžší, protože jsme se museli přizpůsobit novým potřebám a vkusu každého z nás. Nakonec si myslím, že nám to pomohlo lépe se vzájemně poznat, ale osobně jsem nebyl spokojen s konečným výsledkem, nicméně to bylo to nejlepší, co jsme mohli v té době udělat. Chtěli jsme si zahrát živě a dostat se na koncerty na různá místa, a pro tento účel toto album fungovalo velmi dobře.


Poslední změna v sestavě je na pozici kytaristy, kdy se Ricardo v červnu připojil k THE OUTSIDE. Proč tahle změna a jak funguje vzájemná spolupráce, protože pokud vím, tak Ricardo momentálně žije v Praze.

Alberto: Přesně jak říkáš, v roce 2016 Sergio opustil kapelu, naštěstí jsem v té době věděl, že Ricardo se chystá do Evropy (znali jsme ho, protože jsme byli na tour společně s jeho bývalou kapelou TIMECODE) a to byla příležitost znovu sestavit kapelu s novým hudebním konceptem, který jsem měl v hlavě, méně melodický, přímočařejší a temnější. A vzhledem k tomu, že Praha není zas tak daleko od Berlína, rozhodli jsme se tomu dát šanci, zkusit to a zjistit, jestli to bude fungovat,.... naštěstí to funguje dobře hahaha.

Otázka speciálně pro Ricarda....Jak se ti líbí v České Republice, proč si se přestěhoval do Prahy a znáš už i nějaké české metalové kapely? 

Ricardo: Česká republika je tak krásná země. Měl jsem příležitost navštívit některá místa a města, když jsem poprvé přijel v roce 2014. Nikdy by mě nenapadlo, že by na mě návštěva Prahy mohla mít tak velký vliv a přimět mě, abych se sem rozhodl po mé druhé návštěvě o rok později přestěhovat. Loni jsem na Brutal Assaultu viděl Masters Hammer a znám taky Gutalax a Citron.


Vaši tvorbu rozhodně inspiruje thrash metal, které kapely považujete za nejdůležitější v thrash metalové historii tohoto žánru? 

Alberto: První dvě alba nepochybně! Slayer, Metallica a Megadeth byli obrovskými zdroji inspirace v našich raných hudebních začátcích a jako metalových fanoušků, kapely jako Nevermore a Testament hráli velkou roli také v našem zvuku.

Jak často se potkáte ve zkušebně? Kdo je hlavním skladatelem při procesu tvorby nového materiálu? Sdílíte nápady přes internet, nebo se scházíte v “garáži” a tam vše vymýšlíte? 

Alberto: Bohužel ne tak často, jak bychom rádi. Nemáme normální kapelu, která zkouší jednou nebo dvakrát týdně, ale s možnostmi internetu můžeme pracovat prostřednictvím nahrávek a sejdeme se, až když máme připravený nějaký materiál k hraní. Já a Ricardo jsme odpovědní za riffy a současný směr hudby, Roland má na starost své vokály a texty a Ishay basové linky, ale každý má vlastní názor a všichni pracujeme společně.


Co pro vás znamená hrát vaše skladby živě? 

Roland: Hraní naživo nás baví víc než cokoliv jiného. Není tady pocit jako stát na pódiu a hrát své vlastní skladby. Nevím proč, ale zdá se, že je to určitý druh adrenalinu.

Ishay: Pokud jde o mě, je to můj smysl života.

Předpokládám, že jste také posluchači hudby. Vaše kapela má bandcamp, jste příznivci různých streamovacích služeb nebo mnohem víc preferujete fyzické nosiče? Sbíráte CD, vinyly, kazety atd.? Jaké je vaše nejcennější (nemyslím finančně) album ve sbírce? 

Roland: Samozřejmě! Nejsme v tomto ohledu jiní, někteří používají streamovací služby, ale všichni máme také určitou sbírku cedéček. Měl bych mít nějakou hodnotnou nahrávku, ale ostatním neříkám, co to je! Ale mimo jiné mám originální album Hail of Bullets, které si vydali sami ještě předtím, než se upsali labelu, dále originální album "Resistance Success" od Hades a nějaký podivný neoficiální vinyl "No Life to Til Power" obsahující dvě dema Metallicy s Davem Mustainem.

Co říkáte na novou vlnu thrash metalu? 

Ishay: Vlastně jsem docela překvapen, že jsem se v posledních letech vrátil k poslechu thrash metalu. Moje romance s thrashem probíhala vesměs v devadesátých letech a počátkem roku 2000 jsem už thrash vůbec neposlouchal. Takže hodnotím novou vlnou thrash metalu docela dobře! Zdá se, že se jedná pořád o starý dobrý styl, ale cítím z něj něco jiného, nového. Zvláště se mi líbí nové album Testament, stejně jako nejnovější Death Angel a britský Anihilated, s nimiž jsme jeli turné v roce 2015.


Můžete mi prozradit co čekat od THE OUTSIDE v budoucnu? Nějaké plány a vize? Kdy přijedete znova zahrát do České Republiky? 

Ishay: V těchto dnech pracujeme na našem třetím albu, které kapelu posune jiným hudebním směrem. Následně plánujeme album vydat a podpořit ho evropským turné. Česká Republika je rozhodně na seznamu! Naše poslední vystoupení se Sergiem na festivalu v Ostravě bylo hodně divoké. Pokud jde o metalové fanoušky, tak ti čeští jsou nejlepší!

Díky za váš čas a odpovědi! Přeji vám hodně úspěchu na metalové scéně doma i za hranicemi a doufám, že vás brzo uvidím někde na pódiu. Poslední slova jsou vaše pánové...

Mockrát děkujeme! Jakmile vydáme nové album, doufáme, že si v Čechách brzo zahrajeme!

Share this games :

TWITTER