DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 14. dubna 2018

Home » » Recenze/review - FLESHWORKS - Engine Of Perdition (2018)

Recenze/review - FLESHWORKS - Engine Of Perdition (2018)


FLESHWORKS - Engine Of Perdition 
CD 2018, Apostasy Records

Mrtví se mnou zase rozmlouvají. Bědují, žalují, našeptávají. Rozprávějí o svých osudech. Sedím uprostřed hřbitova, hned pod křížem ze dřeva. Nevím, co jim mám odpovědět. Raději se naposledy nadechnu a pustím jim novou desku německých death metalistů FLESHWORKS. Chvíli na mě zírají skrz protáhlé obličeje nemrtvých a po chvilce začnou souhlasně kývat hlavami.

Stejně jako já. Jsem vcelku spokojen. Death metal v podání německých maniaků je drsný, surový, ale zároveň melodický. Kapela nesází na zbytečnou brutalitu a komplikovanost, ale spíše na tlak a energii. Riffy jsou mocně vystavěné, hlas silný a i když deska nepatří k úplné špičce, dobře se poslouchá.



Nejsilnější mi přijdou FLESHWORKS právě v melodicky chladných pasážích. V nich nejlépe vynikne cit kapely pro temné harmonie. Občas mám pocit, že skladby ztrácí na síle, ale celkově považuji novinku za více než zdařilou. Ničím výjimečnou, ale poctivou, s dobrým zvukem a spoustou morbidních nápadů. Chybí mi kus něčeho neotřelého, nějaké zajímavé koření, ale to může také být jen můj skromný dojem. Mrtví ke mě sice rozmlouvají, ale jejich hlas je tichý a mnohdy nezřetelný. Melodický death metal je zde kombinován s klasickým, poctivým nářezem ze starých časů. Výsledkem je album, které určitě přesahuje nad průměr, ale chybí mu přeci jen víc krve, špíny a hnisu. Solidní práce.


sumarizace:

"Engine Of Perdition" splňuje všechny náležitosti stylu. Melodické, studené pasáže se střídají s rychlými vypalovačkami. Nad albem se jako temný stín vznáší kousky ledu. Ano, potud je všechno v nejlepším pořádku. Ale jen do doby, než se na nahrávku podíváte jako na klon dříve slyšeného. Záleží pak už jen na vás, zda na tuhle hru Němcům přistoupíte, či nikoliv. Osobně bych ocenil alespoň nějaké ostřejší koření, klidně nějaké vsuvky, aby byla narušena občasná monotónnost celého alba. Správný metal má bolet, ale to se u FLESHWORKS neděje. Je to škoda, protože podvědomě cítím, že pánové jsou velmi dobří muzikanti. Jen se bojí předvést. Chtělo by to lepší produkci, některé songy trošku zkrátit. Jinak je vše v pořádku. Solidní death metalové album!


Asphyx says:

"Engine Of Perdition" meets all requirements of the style. Melodic and cold passages alternate with fast songs. There is a cloud of freeze above this album like a dark shadow. Yes, so far so good. But you can also look at this album as it is a clone of something you have already heard before. And now it is up to you – if you accept those Germans´ game or not. Personally, I would appreciate something a little bit spicier, even small disturbs so the occasional monotony is distracted. The real metal should hurt you, but FLESHWORKS does not hurt me. Too shame because I feel that those gentlemen are good musicians. They are just afraid to show that. The production should be better and some songs should be shorter. But everything else is fine. A solid death metal album!



Tracklist:
01. Death by Autopsy
02. Clockwork of the Empires
03. Spitting Venom
04. Acclamation to Deprivation
05. The Moloch
06. Somewhere in the Severs
07. Walk the Purgatory Lane
08. In the Face
09. Steamram Beating
10. Dead Men Working


band:

Dirk Frenking - Organ

Sven Rahe - Guitar
Jens Wendlandt - Bass
Sven Sievering - Guitar
Alexander Schmidt - Battery


Share this games :

TWITTER