DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 24. dubna 2018

Home » » Recenze/review - PUTERAEON - The Dunwich Damnation (2018)

Recenze/review - PUTERAEON - The Dunwich Damnation (2018)


PUTERAEON - The Dunwich Damnation
EP 2018, Spinnup

Jsem moc rád, že přijali mou pozvánku na tuhle záhrobní seanci. Už jsou zde, přešlapují před hřbitovní zdí. Pouštím je dovnitř, podáváme si kostnaté ruce. Bývá dobrým zvykem, všechny pohostit shnilým masem. Usedáme na dřevěné lavice a hodujeme. Těšíme se na soumrak, jsme v očekávání něčeho velkého. Nemrtví, mí přátelé a kamarádi. Dnes bude dlouhá noc, k tanci a poslechu nám totiž hrají švédští maniaci PUTERAEON.

Pokud bychom měli ustanovit nějakého typického představitele nové vlny old school death metalu, PUTERAEON by mohli být dáváni jako vzorový příklad. Jejich skladby jsou plesnivé, mají zcela mrtvolnou atmosféru, jsou jako mlhavá rána po probdělé noci u nás na hřbitově. EP "The Dunwich Damnation" není výjimkou. Plně zapadá do kategorie - pravý nefalšovaný smrtící kov. 



Vypadá to, že zombie ani postavy z Cthulhu Mythos nikdy nezemřou. Stejně jako hudba ve stylu DISMEMBER, NIHILIST, ENTRAILS, GRAVE, ENTOMBED. Samozřejmě, zakomponovány jsou další temné a prašivé vlivy. "The Dunwich Damnation" je nádhernou ukázkou toho, že i starý death metal se dá dělat přesvědčivě a záživně. Výsledné pocity jsou značně nihilistické, ošklivé, brutálně syrové. Jakoby se mi melodie postupně ukládaly do hlavy, drtily můj mozek a rozkládaly tkáně. Mám rád, když mi maso odpadává od kostí, obdivuji se stínům. PUTERAEON jsou jako právě otevřená rakev, plná nesvatých relikvií. Potkal jsem včera, při naší noční seanci, spoustu nechutných bestií. Všechny tančily s námi. Na našich vlastních hrobech, s černou jiskrou v očích. V podobný death metal budu věřit navěky! Je mojí součástí. Proto považuji "The Dunwich Damnation" za vynikající zásek. Hniloba, prašivina, smrt! Masakr v márnici!

sumarizace:

Kdyby mrtví uměli mluvit, určitě by novinku PUTERAEON vychválili do samého pekla. Na "The Dunwich Damnation" nalezneme jen samé chorobné, plesnivé skladby. Švédové se zhlédli v pravém, nefalšovaném old school death metalu. Nezapomínají ani na temné pasáže a tak musí být spokojen každý milovník procházek po hřbitově. Nálada celé desky je velmi pochmurná, černo šedá a připomíná návštěvu močálu. Kráčíte spolu s kapelou po zahnívajících tělech, modlíte se k obráceným křížům a marně čekáte alespoň na nějaký náznak světla. Nahrávka mi pronikla do žil jako zkažená krev. Plně mě ovládla a rozsekala na malé kousíčky. Takhle nějak si představuji pravý, reálný okultní death metalový obřad. Kosti jsou poskládány do úhledných hromad, lebky svítí daleko do noci. Svět je prohnilý, zkažený a opět vydal další zprávu o zlu. To bylo zhudebněno na nové desce PUTERAEON. Zapalte ohně a modlete se! Vynikající záhrobní album!


Asphyx says:

If dead people could talk they would love this new album by PUTERAEON to the hell and beyond. On the album "The Dunwich Damnation" you can only find songs which are sick, morbid and moldy. These Swedish guys have found themselves in the real old school death metal. They do not forget about dark passages and that´s why every fan of walks around graveyards has to be satisfied. The mood of songs at this album is gloomy, black and white and it will remind you a swamp trip. You would walk with the band around and there would be putrescent death bodies, you will pray to upside down crosses and you will wait hopelessly for a sign of a light. This album went through my body into my blood like a bad blood. It controlled me and cut me into little pieces. This is how I visualize the true and real occult death metal ritual. Bones are laid and shaped neat scads, skulls shine through the night. The world is putrid and rotten and there is another message about evil. All of this was composed on the new album by PUTERAEON. Light up fires and pray! An excellent afterlife album.

Tracklist: 
1. The Living Inferno 
2. Dunwich 
3. What Awaits Below 
4. Dance Of Damnation 
5. N´Yog-Sothep

band:
Daniel Vandija, [bass]
Anders Malmström, [drums]
Jonas Lindblood, [vocal and guitars]
Rune Foss, [guitars]

Share this games :

TWITTER