DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 2. června 2018

Home » » Recenze/review - DEFIATORY - Hades Rising (2018)

Recenze/review - DEFIATORY - Hades Rising (2018)


DEFIATORY - Hades Rising
CD 2018, Black Lion Records

Představte si planetu, plnou oddaných fanoušků thrashe. Králové vysněné země jsou sice již dávno jasní, ale vznikají jejich následovníci. Zástupy věrných, kteří se rozhodli hrát rychle, krutě, zběsile. Je skvělé, že si můžete vybírat, porovnávat a rvát si do hlavy jen ty, kteří vás zaujmou. Přesně tohle se mi stalo i s druhým albem švédských maniaků DEFIATORY. První, co mě chytlo za vlasy a omlátilo mi hlavu o nejbližší popelnici, byl zvuk. Ostrý, průrazný, čitelný, tlačící.

Jenže, jak známo, dobré desky nejsou jen o zvuku. Švédi mají jednu takovou schopnost, na kterou se občas zapomíná. Umí skládat. Divoké úvody, vyhrávky, surovost, temnost i chvilkové vydechnutí plné chladu. Pánové na to jdou hezky postaru (SLAYER, METALLICA, MEGADETH, EXODUS, TESTAMENT), ale s takovou vervou a energií, že jsem zkrátka ihned podlehl.


Mám rád, když se mnou hudba něco dělá, hněte mě, mění k obrazu svému a to se "Hades Rising" daří na sto procent. Na podobném "americkém" thrashi jsem také vyrůstal a letošní novinka DEFIATORY ve mě zjitřila staré rány. Jakoby se přede mnou opakovala historie. Hrozně se mi líbí, že i když pánové čerpají ze starých učebnic, dávají do muziky i kus sebe. Je to hrozně cítit a abych pravdu přiznal, tak se mnou album dělá docela divy. Kroutí mnou, zpívám si jednotlivé sloky, mlátím rukou do klávesnice. Zmínit musím i skvělého vokalistu, který dodává další potřebný efekt pro pořádnou pařbu. O podobných nahrávkách je vyloženě radost psát. Pokud jste tedy thrasheři srdcem a duší a oprostíte se od toho, že se zde netvoří nové dějiny, tak neváhejte. "Hades Rising" je přesně tím druhem inteligentního, perfektně zahraného thrashe, který musí rozpohybovat i mrtvého. Skvělý počin!



sumarizace:

Povolávám do zbraně všechny pravé thrashery! DEFIATORY totiž letos vyhlásili válku celému vesmíru a nahráli vynikající album. Je v něm obsaženo absolutně úplně vše potřebné k tomu, aby bylo lidstvo vyhlazeno hudbou. Ostré riffy, skvělé melodie a strojově chladná atmosféra. Takhle nějak si představuji zemi po apokalypse. Ve skladbách je narváno obrovské množství energie a vynikajících nápadů. A ten zvuk! Klaním se až k podlaze a novinku si neskutečně užívám! "Hades Rising" mě totálně rozsekalo a přeneslo mě do jiné dimenze. Zabijácký thrash metal, který ničí vše živé a je pro mě adeptem na album měsíce! Wov!



Asphyx says:

I call to arms all true thrashers! DEFIATORY declared war against the whole space this year and they recorded an excellent album. It contains absolutely everything you need to wipe out the humanity with music. Sharp riffs, great melodies and machine-cool mood. This is how I imagine the Earth after the apocalypse. There is crammed a huge amount of energy and excellent ideas in the tracks. And the sound! I'm bowing down to the floor and I enjoy the news incredibly! "Hades Rising" hacked me totally and it moved me into another dimension. Killer thrash metal, which destroys all living things and for me aspirant to the album of this month! WOV!


TRACK-LIST:
01. In Hell
02. Dance of the Dead
03. King in Yellow
04. Stronger Than God
05. Death Takes Us All
06. Morningstar
07. Down To His Kingdom Below
08. Metatron
09. Bane of Creation
10. All That Remains
11. Hades Rising

Album Credits:
Lineup Martin Runnzell: Vocals
Ronnie Björnström: Guitars
Ludvig Johansson: Lead Guitars
Patrik Wall: Bass
Jon Skäre: Drums

DEFIATORY
https://www.facebook.com/defiatory
https://www.youtube.com/channel/UCRoNMvw_JCR6Le448dQA60Q
https://defiatoryblacklion.bandcamp.com
https://open.spotify.com/artist/0AUKhHIEkdOgdCGxTRmV4S

BLACK LION RECORDS
https://www.facebook.com/blacklionrecordsswe
https://twitter.com/Blacklionrecswe
https://blacklionrecords.bandcamp.com
https://www.youtube.com/c/BlackLionprod666
https://www.instagram.com/blacklionrecordsswe
Share this games :

TWITTER