DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 23. června 2018

Home » » Recenze/review - KATAKLYSM - Meditations (2018)

Recenze/review - KATAKLYSM - Meditations (2018)


KATAKLYSM - Meditations
CD 2018, Nuclear Blast

Nevím, jak to máte nastavené vy, ale já už se dlouhá léta snažím nejíst v rychlých občerstveních. Často zaručeně čerstvé, kamarády doporučované jídlo, se mnou pak dělá divy. Občas ale, když jsem na cestách a není jiná možnost, tak s autem zaparkuji u dálnice a dlouho marně vybírám, čím naplním žaludek. S hudbou je to hodně podobné. Neposlouchám rádio, moc nenavštěvuji ani komerční koncerty, ale občas dostanu chuť na něco moderního, papundeklového.

KATAKLYSM jsem míval v jejich počátcích velmi rád. Byli brutální, zajímaví, neotřelí a dokázali mě nakrmit takovým způsobem, že bych na jejich tvorbu přísahal. Jak šel čas, tak kapela začala nahrávat desky pro masy, vystupovat na velkých pódiích a já se jim začal vyhýbat úplně stejně jako rychlému občerstvení, plastovým blondýnám a věcem bez duše.




Co vlastně o "Meditations" napsat? No, je to nářez, album je melodické, obal zajímavý, produkce umělá. Nápady poplatné tomu, aby si mladí metalisté na koncertě zaskákali a profilové fotky v CD zaujmou kde jaké děvče. Takhle se dělá kšeft s death metalem. Nemám nic proti, každý si vydělává jak umí, jen si říkám, že u Kanaďanů opět zvítězila forma nad obsahem. Promo kecy mě nechávají chladným, stejně jako jejich klipy a rozhovory. Kam se ztratila původní opravdovost, ryzost, masakr? Nahrávka mi připadá prvoplánová, neosobní. Stejně jako hamburger v rychlém občerstvení. Místo chuti jen plnidlo. Deska je pro mě zkrátka nezajímavá jako zástupy stále stejných miss, které milují světový mír. Kam se poděla rebelie, drive a síla? Asi je semlel velký label, cinkání peněz a touha být slavnými. Je mi možná trošku smutno po starých dobrých časech s KATAKLYSM. Ale tak na druhou stranu, po téhle cestě já nepůjdu nikdy. Udusil bych se průměrnou nudou.





sumarizace:

"Meditations" je moderní kombinací deathu a melodií. Nahrávka je hodně nahlas, hodně agresivní a šíleně ukřičená. Myslím si, že fanoušci můžou zůstat v klidu. Jsou to KATAKLYSM posledních let. Osobně mě to ale vůbec nebaví. Postrádám alespoň nějaké nápady, něco co by mě z té valící se laviny na chvilku překvapilo. Je to moderní, je to ostré, je to ale také umělé a já pánům všechno to zlo vůbec nevěřím. Asi budu sám, ale nevadí mi to. Poohlédnu se raději po jiné muzice. Umělý death metal posledních let, který nemá vlastní ksicht. Nuda.


Asphyx says:

"Meditations" is a modern combination of death and melodies. The recording is loud, very aggressive and terribly screaming. I think the fans can stay calm. These are KATAKLYSM of recent times. Personally, I don't like it. I miss some ideas at least, something surprising from this rushing avalanche. It's modern, it's sharp, but it's also artificial and I don't believe them all this evil. Perhaps I'll be alone, but I don't mind. I'm looking for another music instead. Artificial death metal of recent times, which has no own mug. Boredom.


Tracklist:
01. Guillotine (2:56)
02. Outsider (3:58)
03. The Last Breath I'll Take Is Yours (3:15)
04. Narcissist (2:43)
05. Born to Kill and Destined to Die (3:58)
06. In Limbic Resonance (4:52)
07. ...And Then I Saw Blood (4:39)
08. What Doesn't Break Doesn't Heal (3:21)
09. Bend the Arc, Cut the Cord (3:51)
10. Achilles' Heel (5:18)

band:
Maurizio Iacono (Vocals)
Jean-Francois Dagenais (Guitar)
Stephane Barbe (Bass)
Oli Beaudoin (Drums)


Share this games :

TWITTER