DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 13. června 2018

Home » » Recenze/review - SOLILOQUIUM - Contemplations (2018)

Recenze/review - SOLILOQUIUM - Contemplations (2018)


SOLILOQUIUM - Contemplations 
CD 2018, Transcending Records

Už jsem si myslel, že jsem si zvykl. Ale nejde to. Nekonečná, tichá bolest mě přetvořila k obrazu svému. Stal jsem se jejím otrokem. Kroutila mým nebohým tělem, budila mě v nocích, omotávala si mě kolem svého kostnatého prstu. Utišující prostředky nefungovaly, nic nebylo platné ani zaříkávání. Bez naděje, bez cíle, jen já a bodavé šípy zamířené do nejcitlivějších míst. Uklidnila mě až hudba. Doom metal, prostoupený smrtí.

Melodie, chlad, temnota. Tohle všechno z novinky "Contemplations" cítím. Dlouhé táhlé skladby, naléhavé a bolestivé. Smutné ze své podstaty, jsou jako poklona větrům ze severských plání. Švédští temní mágové nám letos umíchali opravdu hodně chutný koktejl. Doporučuje se popíjet s ledem, v sychravém ránu, v trudomyslném rozpoložení. Cítíte také tu nekonečně drásající bolest? 



"Contemplations" je albem, které je ze stejné líhně jako desky kapel ANATHEMA, PARADISE LOST, KATATONIA, OPETH. Je nahrávkou, ze které doslova odkapává chlad. Budím se v bezesných nocích, přemýšlím nad svým vlastních strachem. Poklekám a modlím se k nebi. Odpověď nikdy nepřijde, rozhřešení neexistuje. Na světě je jen beznaděj a pláč. SOLILOQUIUM umí navodit opravdu pohřební náladu. S ledovým zvukem, skvěle zpracovanými vokály a hlavně potřebným chvěním. Prosévám mezi prsty vlastní vzpomínky. Vyhledávám temné kouty a chci být sám. Tak si novinku nejlépe užiji. Ukrytý před světlem. Už to nelze vydržet, bolesti bylo až příliš. Řešením je vysoký dům, propast pode mnou. Pohybuji se na hraně, stejně jako poslouchaná hudba. Vynikající melodický doom/death metal, který působí jako smuteční obřad sloužený za všechnu bolest světa. Skvěle!


sumarizace:

"Contemplations" je albem, na kterém se povedlo SOLILOQUIUM zhudebnit tmu. Je jako pomalu se plížící smrt. Do krve mi proniklo postupně, pomalu. Trávili jsme spolu dlouhé chvíle na cestách a nejvíce vyniklo při poslechu v noční krajině. SOLILOQUIUM sice nepřinášejí vůbec nic nového, ale jsou sví, originální a umí navodit v doom metalu to nejpodstatnější. Smutek. Já vlastně ani moc nevím, co bych dodal dalšího. Na novince je vše v nejlepším pořádku a doporučuji ji všem, kdo se rádi zajímají o tmu. Melodická death doomová nahrávka, která je tmavá jako pohřební hostina! Vynikající album.

Asphyx says:

"Contemplations" is an album where SOLILOQUIUM set to music the darkness. It is slowly creeping death. It got into my bloodstream gradually, slowly. We spent long time together on the road and it was the most excellent in the nocturnal landscape. Although SOLILOQUIUM don't bring anything new, they are original and can evoke the most essential in doom. Sadness. I don't even really know what I'd say more. There is everything fine on the news and I recommend it to all who is interested in the darkness. Melodic death doom record, as dark as a funeral feast! Great album.

Contemplations track list:
1. Chains
2. Catharsis
3. Streetlights
4. Unfulfilling Prophecy
5. 22
6. For the Accursed
7. In Affect
8. Wanderlust

Line-up
Stefan Nordström - Guitars/Vocals 
Jonas Bergkvist - Bass 
Mike Watts - Drums/Electronics (Studio Only) 

Share this games :

TWITTER