DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 26. června 2018

Home » » Recenze/review - TOMB MOLD - Manor of Infinite Forms (2018)

Recenze/review - TOMB MOLD - Manor of Infinite Forms (2018)


TOMB MOLD - Manor of Infinite Forms 
CD 2018, 20 Buck Spin

Nakonec z nás zbude stejně jen prach. Rozpadneme se na tisíc kousků a ponoříme se navěky do věčnosti. Jsme jen zrnkem písku v obrovském vesmíru. Celý život čerpáme energii, abychom ji v posledních chvílích předali dál. Černé myšlenky se rozplynou, nenávist pomine. Říká se tomu spočinutí. Ještě než ale nestane naše poslední hodina, musíme pořádně poznat i čisté zlo. Kupříkladu takoví kanadští tmáři TOMB MOLD. Ti by vás, bezbožníky, mohli zaujmout.

Jejich zhuštěná tma, proložená zkaženou krví, má název "Manor of Infinite Forms". Je shnilou, černou mantrou, rituálem předcházejícím poslední večeři popravovaného. Už se houpe ve větru, na kopci nad městem. Hezky do rytmu morbidního death metalu.



"Manor of Infinite Forms" lze zaslechnout vlivy smeček jako DEMILICH, DISMA, DEMIGOD, INCANTATION, ale i třeba DISMEMBER, CARCASS. Ano, jedná se přesně o takový ten zastřeně mokvající smrtící kov, který se kolem vás nejdříve plazí jako hladový had, pak si vás omotá kolem krku, aby vás nakonec zaškrtil a udusil. Hudba (se skvělým zvukem) si plyne tak nějak ledabyle, jen si pobublává, hraje si s vámi jako šelma s kořistí. Udeří přesně v těch okamžicích, kdy to nejméně čekáte. Je solí do rány, kyselinou do mozku, posledním zlatým vpichem do žíly. Pomalu hnijeme, tváříme se, že se nebojíme smrti, ale když dojde na lámání chleba, klaníme se vyděšeně každému stínu. U cesty leží odhozená mrtvola. Bez duše, bez života. Studená a mrtvá jako hudba TOMB MOLD. Jsem to já, můj rozklad v prach začal. Vynikající uhrančivě temná deska!



sumarizace:

TOMB MOLD na své druhé dlouhohrající desce působí jako vyslanci temnot! Album připomíná ozvěny ze samotného podsvětí. Nihilisticky znějící motivy, chorobný vokál, smrt ve vašich očích. Všechno tohle na novince naleznete. Doslova mě fascinuje zlá a ošklivá nálada celé nahrávky. Takhle nějak si představuji, že zní samotné peklo. TOMB MOLD se pohybují na hranici mezi naším a oním světem s morbidní elegancí. Hudba zde připomíná zápach zahnívajícího masa, zákeřnou nemoc, po které začnete hnisat zaživa. Je jako prasklý vřed, plný špíny a zkažené krve. Death metal, který vás přenese do záhrobí! Absolutní inferno!

Asphyx says:

TOMB MOLD are on their second full-length album like envois of darkness! The album recalls the echoes from the underworld itself. Nihilistic sounding themes, morbid vocals, death in your eyes. All these can you find on the new album. I'm fascinated by bad and ugly mood of the record. This is how I imagine sounds of hell. TOMB MOLD move on the border between our and other world with morbid elegance. The music here reminds the smell of rotting meat, insidious disease, because of you start to fester alive. It's like a ruptured ulcer, full of dirt and rotten blood. Death metal, which takes you to Hades! Absolute inferno!



TRACKLIST
1. Manor Of Infinite Forms (4:53)
2. Blood Mirror (7:20)
3. Abysswalker (4:22)
4. Final Struggle Of Selves (5:05)
5. Gored Embrace (Confronting Biodegradation) (5:42)
6. Chamber Of Sacred Ootheca (5:37)
7. Two Worlds Become One (8:00)

https://www.20buckspin.com
https://www.facebook.com/20buckspin
https://tombmold.bandcamp.com/releases
https://www.facebook.com/tombmold/
Share this games :

TWITTER