DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 19. srpna 2018

Home » » Recenze/review - EYE OF SOLITUDE - Slaves to Solitude (2018)

Recenze/review - EYE OF SOLITUDE - Slaves to Solitude (2018)


EYE OF SOLITUDE - Slaves to Solitude 
CD 2018, vlastní vydání

Smutek a pláč, opuštěná místnost v horském srubu vysoko v horách. Zde vynikne hudba EYE OF SOLITUDE nejlépe. Jedná se totiž o krystalický death doom metal, notně střihnutý funerálními záležitostmi. Sázka na pomalost se opět vyplatila. Na kost vybroušené skladby se poslouchají spíše jako obřad, než klasická deska, jak je běžné. Mívám občas pocit, že potřebuji vypnout, ponořit se do svého nitra a přemýšlet.

Pročistit hlavu, oprostit se od zbytečností. "Slaves to Solitude" je albem, které na mě má až meditativní účinky. Znáte ten pocit, když se potácíte v práci, po rozpáleném městě a pak si pustíte do tváře ledovou sprchu? Tak přesně takto se cítím ve společnosti EYE OF SOLITUDE. Najednou jsem opravdu v horách, na nejvyšší hoře v okolí a hledím do dálky. Fascinace přírodou, naší maličkostí, vesmírem. Tak na mě působí hudba těchto Britů.



"Slaves to Solitude" je stylově podobným albem, jako desky kupříkladu takových SWALLOW THE SUN, AHAB, MAJESTIC DOWNFALL, STOMACH EARTH, MOURNING BELOVETH, OFFICIUM TRISTE, NOVEMBERS DOOM, SATURNUS. Našlapuji tiše, abych nenarušil už tak lehce zničitelnou atmosféru. Na podobnou hudbu musím mít náladu, ale když se dostaví, nemohu jinak a vypínám mozek. Potácím se ve snách, rozkrývám zem, ve které jednou spočinu. Kdo jsi člověče a kam kráčíš? Napadá mě spousta filozofických otázek. Krása okamžiku, zpomalený pohyb, zrození i smrt. Tohle všechno z novinky EYE OF SOLITUDE sylyším a považuji ji za skvělé album. Má zvláštní náladu, rozkládám se u něj, užívám si lehké poryvy studeného větru. Velmi dobře!



sumarizace:

Nové album EYE OF SOLITUDE je velmi příjemným výletem do horské vesnice na dlouhý pohřeb. Jejich funeral doom metal je poctivý, syrový, uvěřitelný. Proti provedení, ani způsobu uchopení smutku, nemám žádných námitek. Doslova mě fascinuje schopnost EYE OF SOLITUDE navodit absolutně temnou a ošklivou atmosféru. Poslech si užívám všemi póry svého těla. Svět jakoby najednou zčernal, upadl do beznaděje a já se ocitl v záhrobí. Na onom světě se pohybují EYE OF SOLITUDE s elegancí a samozřejmostí. V dálce zvoní umíráček, nemrtví vylézají z děr. Tahle deska mi bude znít v hlavě ještě hodně dlouho. Vidím zase zástupy nemrtvých. Jdou si pro mě. Funeral doom metal par excellence!


Asphyx says:

The new album by EYE OF SOLITUDE is a nice trip into a mountain village to see a long funeral. Their funeral doom metal is so straight, raw and believable. I have nothing to say against their execution or the matter of how their grabbed the sadness. I have to say I am very impressed by the band´s ability to make an absolute dark and ugly atmosphere. The listening is so great and I enjoy it with every single pore of my body. The world seems black and down in the hopelessness with me in the world beyond. Those EYE OF SOLITUDE are moving in the world beyond with so gracefulness and self-evidence. There is a death bell in the distance ringing, the undeads are climbing out of holes. This album will be in my head for a long time. I see undead people lining. They are going to get me. Funeral doom metal par excellence!


Tracklist:
01. The Blind Earth 11:24 
02. Still Descending 11:06 
03. Confinement 10:54 
04. The Cold Grip Of Time 08:43 
05. Boundless Silence 10:44

band:
Daniel N. - Vocals
Steffan G. - Guitars
Chris D. - Bass
Remco V - Drums

Share this games :

TWITTER