DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 6. září 2018

Home » » Recenze/review - SOREPTION - Monument of the End (2018)

Recenze/review - SOREPTION - Monument of the End (2018)


SOREPTION - Monument of the End
CD 2018, Sumerian Records

Nejdůležitější otázka života a smrti samozřejmě zní, co bude potom, až zemřeme? Možná nic nebo taky peklo. Pro někoho ráj, utrpení, případně chaos a nicota. Teorií je spousta, hledačů také. Malou nápovědu dodá matematika, případně hudba. Schválně, zkuste spočítat nekonečno, uchopit věčnost? Taky se na to můžete vybodnout a pustit si alba, která vás hodí totálně do strany a pokusí se odpovědět na podobné otázky.



Můj přístup k technickému death metalu bývá většinou poměrně skeptický, nemám rád odosobněné vykalkulované chladné kusy zahrané s absolutní přesností. Stroje nás sice už dávno ovládly, ale pořád si myslím, že lidé hrají lépe (alespoň pro mě). Švédští SOREPTION jsou přesně tím druhem moderní kapely, která jemně posouvá hranice a zároveň si zachovává lidský ksicht. O jejich technických dispozicích netřeba vést diskuze. Tak a co teď s tím? Záleží na vás, za mě super a možná ještě lépe. Cítím zde, i přes všechnu ekvilibristiku, totiž pořád živočišnost. 




"Monument of the End" někdo někde vkusně označil za THE FACELESS bez heroinu. Pravděpodobně tím myslel něco podobného jako já v druhém odstavci. Netřeba dále pitvat, přidejte si vlivy NECROPHAGIST, DECAPITATED, DECREPIT BIRTH, PSYCROPTIC, CRYPTOPSY, ARKAIK. Naleznete zde zkrátka obrovské množství tlaku, nakumulované energie, ale zároveň deska nevyznívá naprázdno. Vynikající vokál, skvělé bicí a neotřelé riffy. Je to válec, buldozer, který vás bez milosti rozmačká. Nic pro slabé povahy. Většina stejně tuhle desku nepochopí nebo na ně bude až příliš ostrá. Ale nezoufejte, chce to čas, čistou hlavu a trpělivost. Odměnou vám bude neustálé objevování nových zákoutí, temných koutů lidské mysli a samozřejmě šílenství. Jestli máte rádi technický death metal, tohle album by vám nemělo ujít. Za mě osobně se jedná poctivou vyvražďovačku. Nechte si chutnat! Na konci čeká stejně jenom smrt a utrpení. Velmi dobře.



sumarizace:

"Monument of the End" je přesně tím druhem hudby, která bude znít všude po světě, až nastane apokalypsa. Já vlastně ani nevím, jak podobná alba hodnotit. Jsem novinkou zcela pohlcen, jsem jejím otrokem a užívám si všechny ty pestré okamžiky. Death metal v podání SOREPTION je takovým jedním velkým šílenstvím. Ostré riffy, složité melodie, všude přítomné zlo. Mé pocity sice byly zpočátku zmatené, ale časem album dozrálo v obrovské monstrum. Všude kolem se vznáší beznaděj, já tápu v nekonečné tmě. Pouštím si nahrávku znovu a znovu a zjišťuji, že se mi do žil dostává hodně temný jed. Technika, progrese a velká přitažlivost. To jsou slova, která mě napadají při poslechu asi nejčastěji. Agresivní, hodně emotivní a zároveň černé album. Absolutní inferno! Apokalyptický technický death metal, který vás smete z povrchu zemského!


Asphyx says:

"Monument of the End" is exactly the kind of music that will sound all over the world, when the apocalypse comes. I don't even know how to evaluate similar albums. I'm completely enthrailled by this novelty, I'm its slave and I enjoy all varied moments. Death metal by SOREPTION is such great madness. Sharp riffs, complicated melodies, ever-present evil. Although my feelings were confused at first, the album got into a huge monster. All around despair is rising, I grope in the endless darkness. I'm listening to the recording again and I find there is coming some dark poison in my veins. Technology, progression and large attraction. These are the words that are coming to my mind most when listening. Aggressive, very emotional as well black album. Absolute inferno! Apocalyptic technical death metal that will sweep you away from the earth!

Tracklist:
01. The Anti-Present
02. Children of the Automaton
03. King of Undisputed Nonsense
04. Nothingness Becoming
05. Architects of the Apocalypse
06. A Mimic's Ignorance
07. Virulent Well
08. The Entity

band:
Fredrik Söderberg: Vocals
Tony Westermark: Drums
Kim Lantto: Bass
Mikael Almgren: Guitar

Share this games :

TWITTER