DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 28. října 2018

Home » » Recenze/review - SOLIUM FATALIS - Genetically Engineered to Enslave (2018)

Recenze/review - SOLIUM FATALIS - Genetically Engineered to Enslave (2018)


SOLIUM FATALIS - Genetically Engineered to Enslave
CD 2018, Wicked Music Records

V chrámu jsem již nějaký čas. Nasávám atmosféru, prohlížím si staré fresky. Nechávám na sebe vše působit. Ukřižovaní Ježíšové na mě koukají až vyčítavě. Přes barevná skla ke mě pronikají paprsky ostrého světla. Za oltářem se ozývá podezřelý šramot. Postavy v kápích vystupují z podzemní chodby. Svíce v rukou, masky na tvářích. Jsem napnutý, zatajil jsem dech. Pak se leknu. Z balkónu se ozve šílený skřehot. Obřad, zdá se, může začít.

Mám rád silné melodie, miluji, když se mohu nechat unášet na poryvech chladu, špíny, tajemna. SOLIUM FATALIS hrají melodický death metal severského střihu, notně podpořený black metalem. Jedná se přesně o ten typ alba, které zpočátku odmítáte, v mnohém je vám dokonce nepříjemné, ale časem uzraje ve velmi zajímavý zážitek. 



"Genetically Engineered to Enslave" je nahrávkou, která mě v tom obrovském množství dnešní vydávané muziky zaujala. Není to díky originálním nápadům, ani provedení, dokonce ani parádnímu obalu. Jednoduše jsem si sedl a nechal na sebe skladby působit. Najednou jsem byl opravdu ve starém kostele, nahlížel do jeho příběhů, nechal si vyprávět o všem zlém, co se v něm odehrálo. Možná by zasloužil po mém poslechu vysvětit, ale to není tolik důležité, hlavní je prožitek, přenesené emoce. A těch mají SOLIUM FATALIS na rozdávání. Cítím temnotu v každém tónu, v riffech i naléhavém hlasu. A to přitom melodický death metal zase tolik nemusím. Příliš nových desek mě už nenadchne. "Genetically Engineered to Enslave" jest výjimkou, potvrzující pravidlo. Bývám rád podchlazen na bod mrazu, s chutí se otřásám chladem. Zajímavě pojatý severský metal! Solidní práce!


sumarizace:

"Genetically Engineered to Enslave" je albem, které připomíná náladu, která je na bojišti po nějaké hodně krvavé bitvě. Studené melodie, krutý hlas, nálada rovná mrazu. Tohle všechno na novince amerických SOLIUM FATALIS naleznete. Čtvrté album v řadě, čtvrtý zásek do death metalové knihy smrti. Mám pro tyhle maniaky velkou slabost a ani letos mě nezklamali. Jejich nahrávka je hodně návyková, nepostrádá velkou spoustu zajímavých motivů a nápadů. Fascinuje mě energie a nakažlivost, která je cítit snad z každého tónu. Tohle je přesně ten druh death metalu, který mi koluje v krvi. Drsný, zběsilý, ale zároveň melodický a ostrý. Nezbývá mi tak nic jiného, než novou desku všude chválit a doporučovat. Nemám absolutně žádných připomínek. Takto nějak by to mělo vypadat. Death metal zahraný způsobem starých mistrů! Vynikající záležitost.


Asphyx says:




"Genetically Engineered to Enslave" is an album reminding me mood on the battlefield after some bloody battle. Cold melodies, cruel voice, frozen mood. All this you’ll find on the news of American SOLIUM FATALIS. The four album in the line, the four cut in the death metal book of Death. I have a weakness for this maniacs and they don’t disappoint me even his year. Their recording is addictive, it doesn’t miss huge number of interesting ideas. I’m fascinated with energy and contagiousness, that I feel from each tone. This is the death metal flowing in my blood. Rough, furious, but also sharp and melodic. I have no other choise and I must praise and recommend this album. I have no comments. Death metal played in the way of old masters! Attack! Excellent stuff!



Tracklist:
01. Threshold
02. Lake of Extinction
03. Servile
04. Synthon
05. A Gathering of Storms
06. Factor Red
07. Dysmorphic
08. Chemical Reagent
09. Fiery the Angels Fell
10. A Tongue to Taste the Collapse

Band: 
Jeff DeMarco - Vocals & Bass 
Jim Gregory - Guitars 
Ryan Beevers - Guitars 
Jeff Saltzman - Drums

Share this games :

TWITTER