DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 18. října 2018

Home » » Recenze/review - TYRANT DISCIPLE - Weight of Oblivion (2018)

Recenze/review - TYRANT DISCIPLE - Weight of Oblivion (2018)


TYRANT DISCIPLE - Weight of Oblivion
CD 2018, Inverse Records

Od malička jsem byl jiný, odlišný. Vídal jsem věci, které ostatní nevnímali. Nerozuměl jsem si s davem. Je divný, říkali. Smáli se mým názorům, utiskovali mé myšlenky. Bylo na čase vzít do rukou spravedlnost. Zapálený kostel, můj soukromý boj s vírou. Násilí plodí násilí, lidský rod se po tisíciletí nemění. Jsem další v řadě. Na hranici z hořícího dřeva, znesvěcený knězem, mučený, znásilněný. Plápolám a neodvolám jako mnozí přede mnou.

Dál budu šířit slávu thrash metalu. Tentokrát se mi dostala do rukou dlouhohrající prvotina finských TYRANT DISCIPLE. Špinavé, neurvalé kapely, která se zhlédla v absolutně destruktivních náladách. Jejich hudba ničí vše v okruhu několika kilometrů. Je ostrá, zběsilá, načichlá černotou a sírou. 



Podle předkládané hudby to vypadá, že TYRANT DISCIPLE se svojí muzikou snaží zničit stejné modly jako já. Jejich thrash/death metalový zásek není sice v ničem překvapivý, ale čerpá přesně z těch zdrojů, které se líbí i mě. Novinka je jedním slovem zničující. Žádné zbytečnosti, kudrlinky nebo nedej Satan progrese. Jedná se o přímý útok na první signální soustavu. O absolutně šílenou nálož energie, temnoty, chladu a špíny. Líbí se mi zvuk, obal i celkové provedení. A hlavně, neznám nic lepšího, než pořádnou pařbu na zbytcích ohořelého kostela. Katakomby konečně vydaly pravdu o veškerém zlu, které zde bylo za dlouhá léta spácháno v hlavách věřících. Je jedno, o jakou se jedná víru, pokud je slepá, nemá u rozumným lidí co dělat. "Weight of Oblivion" by s klidem mohl používat vymítač ďábla při svých nekonečných seancích. Temný blasfemický thrash metal, který vám vypálí cejch do těla! Vynikající kus hniloby, nasáklý sírou a prašivinou! Infernal thrash!


sumarizace:

Jako příslušník starodávného cechu thrash metalového si novinku "Weight of Oblivion" neskutečně užívám. Připomíná mi mé začátky, doby, kdy nadšení a smrt vítězila nad umělým zvukem. Ten si na zmiňované desce zaslouží velkou pochvalu, stejně jako obal. Jedná se možná o retro zážitek, ale zahraný tak, že u něj pukají víka od rakví. Mám pro podobné prašivé záležitosti velkou slabost. Album si rvu s chutí do hlavy, polykám jej bez kousání. Jsem uhranut opravdovostí a poctivostí. Tohle je reálný metal přesně v podobě, v jaké se kdysi hrával. Šílený, špinavý, zničující a ještě u něj můžete strávit nejednu skvělou chvíli v mosh-pitu. Dejte mi někdo pivo a přidejte hlasitost! Hniloba, nálada čerstvých hrobů! Smrt! "Weight of Oblivion" je deskou, která mě absolutně rozsekala! Totální masakr v márnici! Rezavé thrash metalové album, u kterého vám popraskají všechny kosti! Skvěle!



Asphyx says:

As a member of the ancient thrash metal gild I really enjoy this new album called "Weight of Oblivion". It reminds me my beginnings, the times when enthusiasm and death won over artificial sound. The sound deserves a praise on this album, as well as the cover. It might be a retro experience but it was done in the way that when you play it the lids of coffins are cracking up. I really like similar dusty music. I gladly put this album into my head, I swallow it without biting. I am cursed with the realness and honesty. This is the real metal in the way it used to be played in the past. Crazy dirty, devastating and still you can spend many great moments with it in mosh-pit. Give me a beer and add the volume! Rot, the mood of fresh tombs! Death! "Weight of Oblivion" is an album which absolutely smashed me! A total massacre in a death-house! Rusty thrash metal album which will make all your bones crack! Great!

Tracklist:
1. The Great Dead One 03:53
2. Waste 02:59
3. Weight of Oblivion 04:29
4. Cancer 03:20
5. Blood Countess 05:20
6. Peace of Violence 03:09
7. Long Lives the King 04:23
8. Eternal Burn 03:32
9. Bringer of Rain 04:09
10. Funeral Veil 04:10

band:
Sami Risku - Vocals/Guitar, Kari Lehtinen - Guitar, Stefan Laine - Bass, Jussi Samppala - Drums

Share this games :

TWITTER