DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 17. listopadu 2018

Home » » Rozhovor - SKINLESS - Vážíme si toho, kdo jsme a milujeme své místo v undergroundu.

Rozhovor - SKINLESS - Vážíme si toho, kdo jsme a milujeme své místo v undergroundu.


Rozhovor s legendární brutal death metalovou kapelou z USA - SKINLESS.

Odpovídal Sherwood Webber.

Otázky připravil Jakub Asphyx.

Přeložila Duzl, děkujeme!

Ave SKINLESS! Zrovna sedím v práci, poslouchám vaši novou desku „Savagery“ a na ploše počítače mám otevřený obal z desky. Šla kolem kolegyně a normálně začala na celé kolo křičet, že jsem úchyl. Ona asi nechápe, o čem je brutální death metal? Snažil jsem se jí to vysvětlit, ale nešlo to. Poprosil bych tedy tebe, o čem je nové album? Jaké je jeho hlavní téma? 

DEATH METAL a BARABARITY = “SAVAGERY” 


Nevím, jestli se mnou budeš souhlasit, ale nové album je podle mě o hodně víc temné a chladné, než předchozí desky. Možná je to jen můj pocit, ale pár mých kolegů má podobný názor. Jak novinku vnímáš s odstupem ty? Myslím tím teď celkový dojem. Osobně jsem opravdu nadšený, při poslechu si připadám jako bych byl zavřený přes noc s nebožtíky na pitevně. 

Jsem rád, že máš tyto oslavné pocity, museli jsme tedy udělat něco správně. Myslím, že se vracíme k některým z našich dřívějších nahrávek. Je to syrové a divoké. 

Hrajete od roku 1992, jste death metalovou legendou a ještě jsem od vás neslyšel vyloženě špatné album. Možná jen „Foreshadowing our Demise“ se mi dostávalo déle do žil, ale rozhodně nejste jako mnozí ostatní pouze kapelou „jedné desky“. Ptát se tě na recept by bylo asi troufalé, ale přesto, jakým způsobem tvoří SKINLESS nový materiál? 

Obvykle to začíná pár pivy a pak nějakým zatměním. Potom se začíná kouzlit a energie proudí jako láva. Noah píše většinu hudby a každý přispívá svým dílem.. 


Hrajete brutální death metal. Surovou a syrovou muziku. K ní patří také texty o zlých a ošklivých věcech. Kdo je u vás píše? A kde pro ně berete inspiraci? Přikládáte jim velkou váhu nebo jsou jen doplňkem pro hudbu? O čem jsou ty na „Savagery“? 

Každá skladba je jiný obraz o životě v chladném a brutálním světě, ne nutně dnešním světě, ale nadčasový přístup by mohl být minulostí, mohl by být přítomností a mohl by být i budoucností. 


Death metal není zrovna styl, který by byl na výsluní zájmu fanoušků. O to víc záleží na podpoře. Ze starých časů mám zafixováno, že oblíbená skupina se podporuje koupí CD, trika, zajde se na koncert. Jenže doba se změnila. Světu vládne internet, stahování hudby. Jak vnímáte tyto změny vy, jako kapela? Museli jste nějak upravit své fungování? Co fanoušci, jsou také jiní? 

Nemáme žádnou strategii, rádi hrajeme tak často, jak jsme schopni, a vytváříme to, co vytváříme. Nejsme povinni to dělat, takže je to pro nás zábava. Myslím, že to zapříčinilo to, že “Savagery” je tak autentický SKINLESS, jen jsme to zachytili. Opravdu nás nezajímá jestli se to na internetu líbí, nicméně se staráme o to, aby opravdoví fanoušci kapely našli něco, co se jim líbí, ale to není to pro nás hnací silou. 

Jste považováni za legendu, která stála u zrodu brutal death metalu. Asi si už mnohokrát odpovídal na to, jak vás vlastně napadlo začít hrát tento styl hudby, ale mě by spíš zajímalo, jestli sleduješ tento směr dál? Objevuješ rád nové kapely? 

Ano, jsem velký fanoušek a následník všeho undergroundového. Neustále hledám nové kapely a oslavuji ty staré. Je to pro mě ohromné potěšení být součástí undergroundové death metalové scény. 


A co si myslíš o současném trendu jít s hudbou úplně na hranu? Co nejrychleji, co nejhlasitěji, co nejkomplikovaněji? Občas mám pocit, že už místo některých death metalistů hrají stroje. Osobně se mi z technického death metalu líbí velmi málo kapel. Jak jsi na tom ty? 

Nejsem fanouškem technickéjo death metalu. Neříkám, že neoceňuji techniku SUFFOCATION, prostě jen neposlouchám kapely, které jsou příliš technické, chybí mi tam duše, která by tam měla být, a nechytí mě to tak jako heavy death metal napsaný divoce a instinktivně. 


V době, kdy jste začínali, tak se hodně poslouchal thrash, ale i black metal, punk. Které kapely na vás měly největší vliv? Je nějaký muzikant, který byl tvým vzorem a díky kterému si se dal na muziku? Já když někomu dnes řeknu, že jsem ve svých začátcích poslouchal hodně RAMONES a mám je rád dodnes, tak mi to nikdo nevěří:)). 

Pro nás to byl death metal z devadesátých let SUFFOCATION, BOLT THROWER, GRAVE, CANNIBAL CORPSE, GORGUTS, GUTTED, MALEVOLENT CREATION. 

Kamarád mi tady našeptává, abych se zeptal na nějaké veselé příběhy z historie SKINLESS. Měl bys pro nás nějaké? Co třeba první undergroundové koncerty? 

Jako každá kapela, nejdřív jsme nebyli tak dobří, chtěli jsme být drsňáci, ale ještě jsme na to neměli. Přišlo to prostřednictvím určitého vývoje a trvalo to pár let, než jsme se našli, až když vyšla deska „Progression Towards Evil“, našli jsme svou identitu a následujeme ji dodnes. 

Od založení SKINLESS uběhlo 26 let. Jste pojem na scéně, máte věrné fanoušky, vystupujete na koncertech. Je ještě něco, čeho chcete jako kapela dosáhnout? Jaké máte cíle do budoucna? 

Chtěli bychom pokračovat cestou, kterou se aktuálně ubíráme, nehodláme lámat nějaké rychlostní rekordy v nahrávání, ani dobývat hitparády. Vážíme si toho, kdo jsme a milujeme své místo v undergroundu. 


Na závěr mi to nedá a musím se zeptat. Nechystáte se do Evropy? Docela bych si u nás v České republice poslechl, jak zní deska „Savagery“ naživo. Bude turné k novému albu? 

Rádi bychom se brzy vrátili do České Republiky. Vždycky to pro nás bylo speciální místo. Zahájili jsme tam naše první evropské turné a na to nikdy nezapomenu. 

Děkuji moc za rozhovor. Přeji vám jen samé vyprodané koncerty, spoustu nadšených fans. Ať se vám daří dobře i v osobním životě a budu se těšit brzy někde pod pódiem. SKINLESS NAVŽDY! 

Díky moc!

Share this games :

TWITTER