DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 2. prosince 2018

Home » » Recenze/review - SKULL FIST - Way of the Road (2018)

Recenze/review - SKULL FIST - Way of the Road (2018)


SKULL FIST - Way of the Road
CD 2018, NoiseArt Records

Jedna z věcí, které na metalu jako takovém miluju, tak je pohoda. Jen tak si nasadit sluchátka na uši a toulat se ulicemi. Melodie pomalu pronikají do krve, člověk si připadá jakoby se nadnášel. Když je ti smutno, když si zažil něco ošklivého, když jsi utahaný, naštvaný z práce. Když si oslavoval radost ze života. Metal musí kopat, předat ti emoce, musíš si podupávat nohou, musíš mít chuť pařit. A je úplně jedno, co je to za styl.

V heavy metalu, stejně jako všude jinde, je spousta pozérů. Hele kámo, hudba tě musí chytit za srdce, vytřít s tebou podlahu, jinak to nemá cenu. U SKULL FIST samozřejmě funguje také velkou měrou nostalgie a vzpomínky. Ano, je to retro jako řemen, ale perfektně zahrané a s velkou přidanou hodnotou navíc. "Way of the Road" jsem si dal poprvé do hlavy v neděli po obědě, v čase, kdy bývá člověk v nejlepším rozpoložení. Otevřel jsem jednu klasickou knihu, pivo a vydal se na parádní výlet do osmdesátých let.



K "Way of the Road" mohu mít výhrady kvůli nepůvodnosti materiálu (odkazy na ANGEL WITCH, TOKIO BLADE, SAXON, IRON MAIDEN, jsou cítit snad z každého tónu), ale přátelé, dnes i spousta rádoby progresivních kapel jen kopíruje, akorát to mnozí neslyší. Mě se naopak líbí, že si SKULL FIST na nic nehrají a ke svým vzorům se hrdě hlásí. Hlavní ale je, že mě desku neskutečně baví poslouchat. Je svým způsobem syrová, často melancholická, převládají pomalejší songy. Dřív bych na ně ulovil spoustu děvčat, dnes si přidám volume a dám si další pivo. To ale není důležité, vždyť právě ty momenty, kdy se zastavíte, natočíte hlavu na stranu a na tváři se vám objeví úsměv (protože tohle album má v sobě vše potřebné), vyjadřují to, proč máme metal rádi. SKULL FIST hrají heavy metal a hrají ho perfektně. Mají velký talent na skvělé melodie, správně řezající hlas a velký kus srdce. Tohle všechno z novinky slyším a cítím. Proto nemohu hodnotit jinak, než velmi dobře. Ano, tohle je metal, berte a nebo nechte být! 



sumarizace:

Wov, tak tomuhle říkám poctivý, parádní heavy metal. Při poslechu vzpomínám, jsem dojatý a užívám si riffy ostré jako čerstvě nabroušené nože. Kanadští démoni letos vydali album, které je rezavé, šíleně energické a obsahuje v sobě až magickou přitažlivost. Melodický metal v této podobě si nechám vždy a všude líbit. Syrové, poctivé, s velkým počtem hitových skladeb. Takové je album "Way of the Road". Jsem šokován, kde se v pánech bere tolik energie a síly. Přijdu si jako při zásahu elektrickým proudem. Vynikající nahrávka! Takhle nějak by měl znít heavy metal! SKULL FIST s vámi! Až na věky, amen!



Asphyx says:

WOV, so this is the honest, awesome heavy metal. When listening I remember, I'm touched and I enjoy riffs sharp like fresh sharpened knife. Canadian demons released an album this year that is rusty, insanely energetic and it contains magical attraction. Melodic metal in this form, I enjoy always and everywhere. Raw, honest, with a large number of hit songs. This is the album "Way of the Road". Where can the masters take so much energy and strength? I feel like to be hit with an electric current. Excellent recording! This is sound of heavy metal! SKULL FIST with you! For ever and ever, amen!

Tracklist:
“You Belong To Me”
“No More Running”
“I Am A Slave”
“Witch Hunt”
“Way Of The Road”
“Heart Of Rio”
“Better Late Than Never”
“Don’t Cross Me”
“Stay True”

band:
Zach Slaughter - Bass, Vocals, Guitars 
Casey Guest - Bass 
Johnny Exciter / Jonny Nesta - Guitars 
JJ Tartaglia - Drums 

Share this games :

TWITTER