DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 23. prosince 2018

Home » » Recenze/review - VALDUR - Goat of Iniquity (2018)

Recenze/review - VALDUR - Goat of Iniquity (2018)


VALDUR - Goat of Iniquity
CD 2018, Bloody Mountain Records

Sledoval jsem klubko svíjejících červů již delší dobu. V bahně, ve špíně se prali mezi sebou o nejlepší kus shnilého masa. Mršina občas vypadala, že se hýbe. Oční bulvy dávno zmizely a prázdný mrtvolný pohled jasně značil, že rozkládající procesy již dávno začaly. Déšť, který se náhle spustil z černého nebe, jakoby měl omýt veškerou beznaděj místa. Ležel jsem vedle, umíraje ve stejných křečích jako můj předchůdce. Měl jsem neodbytný pocit, že se mnou začínají červi rozmlouvat. Byl jsem další na řadě.

Black metal, nihilistický obraz našich zkažených duší. Tentokrát v podání kalifornských VALDUR. Kapely, která se musela zrodit ve stejných místech, ve kterých jsem kdysi uhynul. Nevím, jestli jste někdy viděli krvavé chuchvalce vykašlaného jedu, ale troufám si tvrdit, že "Goat of Iniquity" je deskou, která je velmi připomíná.




"Goat of Iniquity" je vlastně dokonalou esencí napěchované temnoty. Stylově lze kapelu přirovnat ke smečkám jako IMMORTAL, DARK FUNERAL, IMPALED NAZARENE, ale i třeba starším SAMAEL. Satan a jeho věrní jsou velebeni opravdovým vztekem. Melodie jsou chladné, mnohdy zcela nepřehledné, hlas zastřený a krvavý. Fanoušek žánru bude zajisté velmi spokojen. Já vlastně také, jen v některých momentech mi připadá album trošku nevýrazné. To je ale možná jen pocit, který jsem získal dlouhým pobytem v záhrobí. Kapela ctí tradice, plive síru na všechny strany, je surová, chladná, šílená. Osobně se mi ale nejvíc líbí atmosféra celé nahrávky, ve které jsem se sice zpočátku ztrácel, ale nakonec jsem našel, co jsem potřeboval - Smrt. Už se zase těším, až ulehnu do své oblíbené rakve a pustím si "Goat of Iniquity" na plný pecky. Sem, do opuštěných katakomb VALDUR patří odnepaměti. Nepřinášejí nic nového, občas jsou předvídatelní, ale celkově jsem spokojen. Nihilistický black metal, který vás navěky prokleje! Velmi dobře!





sumarizace: 

"Goat of Iniquity" je albem, na kterém se američtí black metalisté VALDUR pokusili překapat zlo. Povedlo se jim to. Novinka je svým způsobem hodně zákeřným albem, které od posluchače vyžaduje pozornost a dlouhý čas, strávený s deskou. Teprve potom, po dlouhé době, vynikne všechna temnota, kterou na CD američtí nihilisté doslova vysekali. Nahrávka je hodně o špatných pocitech, o nicotě, o prázdnotě. Je opatřena dobrým zvukem, zajímavými nápady a nepropustnou tmou. Zahalte své tváře do kápí a očekávejte příchod samotného Satana. Čas strávený v obrácených modlitbách a pod zapáleným křížem, vám ukrátí právě VALDUR. Tohle album hodně bolí. Stačí ho jen pochopit a vstřebat. Nad městem se opět vznáší padlý anděl s hořícími křídly. Za chvilku spadne z nebe a zapálí onen svět. Buďte připraveni a poslouchejte "Goat of Iniquity"! Black metalová deska, která pálí jako oheň. 

Asphyx says:

"Goat of Iniquity"  is the album where American black metalist VALDUR tried to distil the evil itself. They did it. This new album is very cruel album in its own way and it needs an attention from the listener and a lot of time spend with this record. And after this, after spending a lot of time with this album the darkness which this American nihilists cut out will came outside. The record is about bad feelings, nihility and about emptiness. It is full of good sound, interesting ideas and impervious darkness. Cover your faces in capes and wait for the arrival of the Satan itself. VALDUR will short the time you spend in turn prayers and below the fired cross. This album hurts so much. You just have to understand and absorb it. Upon the town there is a fallen angel with burning wings. In a minute it will fall from heaven and it will burn the world beyond. Be prepared and listen to the "Goat of Iniquity" ! Black metal album which burns like a fire!



Tracklist:
1. Divine Halls of Obscurity pt.I 04:46
2. Goat of Iniquity / Devouring the Whore of Darkness 09:35
3. Divine Halls of Obscurity pt.II 03:43
4. Spiritual Exhaust (The Beyond) 04:09
5. Inhale the Floodgates Open 06:08
6. (Iniquitous) 08:33

Share this games :

TWITTER