DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 10. února 2019

Home » » Recenze/review - ALTARAGE - The Approaching Roar (2019)

Recenze/review - ALTARAGE - The Approaching Roar (2019)


ALTARAGE - The Approaching Roar
CD 2019, Season of Mist Underground Activists

Panický strach, způsobený pomalým dušením. Oprátka, stahující se kolem krku. Nepřirozený odchod z tohoto světa, vyhlídnutý strom, šedé ráno a smrt. Poryvy větru, vyčítavé pohledy kolemjdoucích, kteří se snaží zachytit vaše poslední okamžiky na tomto světě. V současné dimenzi mi bylo již dlouho úzko, necítil jsem se dobře v dnešním světě. Bylo na čase postoupit dál, objevit nové cesty. Teď se houpu v nepravidelném rytmu, oči vytřeštěné, jazyk vyplazený a jsem jen kusem mrtvého těla. Nic víc.

Popisovat jakkoliv hudbu podobných uskupení je vlastně zbytečné. Pro běžného posluchače se stejně bude jednat jen o neproniknutelnou změť riffů, různých ekvilibristik a chaosu. Španělští ALTARAGE se pokoušejí o objevování nových dimenzí. Na pomoc si vzali death metal, black a šílenství. Album se v podstatě nedá poslouchat v klidu, osobně si jej vůbec neužívám. Je to ale účelem, "The Approaching Roar" má být nepříjemným, nesnesitelným dílem. Ušní masochismus byl posunut o další level výše.



ALTARAGE na to jdou podobným způsobem, jako to dělají kapely typu PORTAL, IMPETUOUS RITUAL, ABYSSAL, MITOCHONDRION, ULCERATE, DEATHSPELL OMEGA. Jedná se o zběsilé, maniakální zlo. Deska je neskutečně heavy, temná jak zákon káže a zároveň smrdutá. Některé myšlenkové pochody mi zůstávají a asi ještě dlouho tomu tak bude, ukryté. Nedokážu spoustu pasáží vůbec rozluštit a abych pravdu řekl, tak na to nemám někdy ani chuť. Tíživá atmosféra, tolik podobná procesům dušení, je všudepřítomná. "The Approaching Roar" se stane zajisté oblíbeným dílem hudebních kritiků. Jednak je opravdu dobrou deskou a také jí spousta lidí nebude vůbec rozumět (jak známo, čemu nerozumíme, to obdivujeme). Nějak si nedovedu představit, že bych podobnou hudbu poslouchal jen tak pro radost, s chutí a opakovaně. O tom, ale novinka není. Je o zlu, o šílenství, o mírném posouvání hranic v mezích death metalového zákona. Pokud tedy máte chuť zažít pocity podobné utonutí, tak neváhejte. Takhle nějak by asi s námi rozmlouval Satan, pokud by mluvil lidskou řečí!



sumarizace:

Španělští death metalisté se svým třetím albem pokračují přesně tam, kde minule přestali. Jejich hudba je plná rouhání, špíny a tmy. U podobných alb je důležité, aby dokázaly navodit absolutní pocit zmaru, strachu a nekonečna. ALTARAGE se to povedlo na výbornou. Procházím spolu s kapelou temnými chodbami opuštěného kostela, účastním se spirituálních seancí a obětuji samotnému Satanovi. Nahrávka je velmi uvěřitelná a připomíná nějakou hodně zlou modlitbu. Zavřete okna i dveře, přichází Belzebub! Svět nikdy nebyl tak zlý, temný a ošklivý, jako na "The Approaching Roar". Jsme jenom prach ve vesmíru, jsme ubozí tvorové, jsme prokletí. Death metalová deska s jasnou definicí zla! Absolutní inferno!


Asphyx says:

This death metal band from Spain continues with this album exactly where the previous album ended. Their music is full of cursing, dirt and darkness. With this type of album it´s important to incite an absolute feel of ruin, fear and infinity. The ALTARAGE did it exactly right! With this band I´m walking through dark hallways of deserted church and I´m participating spiritual séances and I´m sacrificing myself to the Satan. The record is very real and believable and it remains some kind of evil prayer. Close your windows and doors because there is the Beelzebub coming! The world has never been so cruel, dark and ugly as it is on "The Approaching Roar". We are just a dust in the universe, we are small creatures and we are accursed. Death metal album with a clear definition of the evil. Absolut inferno!


Tracklist:
01. Sighting
02. Knowledge
03. Urn
04. Hieroglyphic Certainty
05. Cyclopean Clash
06. Inhabitant
07. Chaworos Sephelln
08. Werbuild
09. Engineer

Share this games :

TWITTER