DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 27. února 2019

Home » » Recenze/review - BLOODSHED ASSAULT - The Black Wind of Death (2018)

Recenze/review - BLOODSHED ASSAULT - The Black Wind of Death (2018)


BLOODSHED ASSAULT - The Black Wind of Death
CD 2018, More Hate Productions

Jednou se všichni rozpadneme na prach. Stanou se z nás zcela bezvýznamné částečky, v lepším případě hnojivo. Jsme jen kusy masa, mnozí mrtví již zaživa, jdoucí na smrt. Hnilobný hrob je naše jistota. Tak proč se pořádně nepřipravit. Dnes volím finské death metalisty BLOODSHED ASSAULT, kteří loni vydali opravdu zajímavé dílo. Klasický smrtící kov je na něm kombinován s chladnými, poměrně netypickými melodiemi.

Včera mě chytl záchvat paniky, poslouchal jsem hudbu možná až příliš nahlas. Nemohl jsem ale jinak, "The Black Wind of Death" je pro mě velmi návykovým dílem. Studeným, zajímavým, zapáchajícím jako rozkládající se tělo. Jakoby mi někdo drtil klouby kladivem, průběžně mě omýval ledovou vodou a nakonec zapálil. Tak na mě deska působí.



"The Black Wind of Death" je opravdu zdařilou prvotinou. Netřeba přirovnávat k jiným kapelám, lepší je poslouchat, nechat se unášet vskutku hororovou náladou, propadnout zlu a šílenství. Zemřít a znovu se narodit, potácet se v bolestivém mezistavu. Hnít zaživa, rozpadat se a poslouchat stále dokola smrtící ledové melodie.Vypadá to, že ve Finsku mají velký dar zhudebnit temnou atmosféru. Album se stalo na nějaký čas mým věrným společníkem na dlouhých cestách nicotou. Byli jsme jak dva kamarádi, kteří se několik let  neviděli a ihned zase navázali společnou řeč. Líbí se mi všechno, zvuk, obal, nápady, celkové provedení. BLOODSHED ASSAULT se povedlo mě zaujmout, přišpendlit na zeď, rozsekat na malé kousky. Jsem zase zavřený ve staré kobce a užívám si smrtící songy. Vynikající death metal, u kterého se vás dotkne samotná smrt!



sumarizace: 

První album finských BLOODSHED ASSAULT je velmi dobrou poctou klasickému death metalu. Songy byly složeny s nadšením a hnilobou v srdci. Staré hroby jsou opět otevřeny, kříže obráceny směrem dolů a exhumovány staré death metalové postupy. Novinka byla zahrána ve stínu rozpadlých náhrobků s maniakálním nadšením. Kosti zase praskají, lebky se smějí do tmy a já si užívám old school death metal toho nejryzejšího provedení. Líbí se vám na hudbě poctivost, opravdovost a reálný základ? Milujete zvuk a pořádky devadesátých let? Potom jste zde správně. Album má velký drive i feeling. Víka od rakví opět praskají! Tohle CD je nutností pro každého poctivého fanouška. Tradiční death metal z Finska, který připomíná seknutí sekerou přímo do vaší hlavy! Skvělá severská záležitost! 





Asphyx says:


The first album of Finland BLOODSHED ASSAULT is a very good tribute to the classic death metal. The songs were composed with ardour and rot in the heart. Old graves are opened again, the Cross is turned downwards and the old death metal methods are exhumed. The news was played in the shadow of broken tombstones with manic enthusiasm. Bones are cracking again, skulls are laughing in the darkness, and I'm enjoying the old school death metal of purest version. Do you like the music of honesty, sincerity and a real basis? Do you like the sound and the orders of the nineties? Then you are right. The album has great drive and feeling. Lids from the coffins are bursting again! This CD is a must for every honest fan. Tradicional death metal from Finland that resembles a chop with an axe directly into your head! Great Nordic thing!



Tracklist:
1. Black Wind of Death 04:07
2. My Last Breath 03:47
3. No Hope for You 02:11
4. Biggest Sin 03:48
5. Fight For 03:28
6. Ikuisuuteen Jäätynyt 03:31
7. Vihan Mahtava Liekki 04:18
8. Slow Death by Torture 02:02


band:
Guitar - Speedy Leslie
Bass&Vocals - Bloodshed Commander
Drums - H Destructor

Share this games :

TWITTER