DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 28. února 2019

Home » » Recenze/review - CRYOPHILIC - Barbarity (2018)

Recenze/review - CRYOPHILIC - Barbarity (2018)


CRYOPHILIC - Barbarity
CD 2018, vlastní vydání

Nad hlubokým hrobem stojí pětice osob. Smutní a uzavření. Pokyvují hlavou a přemýšlejí, jak budou dál žít. Vítr čechrá koruny stromů a naděje nepřichází. Kdo poruší první slib, kdo nevydrží tíhu shnilého svědomí? Kdo prozradí, že mají všichni stejnou vinu? Vražda nelze promlčet, je porušením toho nejcennějšího, co máme. Života, který je sice někdy těžký, zlý a ošklivý, ale pořád je to dar. Přemýšlejí, potácející se ve vlastních myšlenkách. Začne pršet a všichni už teď vědí, že se musí brzy sejít znovu. Zlo spojuje.

Jsou alba a kapely, na které člověk narazí náhodou. Při dohledávání informací o jiných. Při četbě detektivky, když vám přeskočí doporučené video v počítači na "další". CRYOPHILIC jsou z Kanady a hrají progresivní death metal. A zní dle mého skromného úsudku absolutně parádně. Hnilobně, temně, jiskřivě, morbidně, přesto svěže a hlavně - komplikované riffy a melodie mají svůj jasný řád, cíl a dávku talentu. Mám pocit, že jsem jedním z pěti a stojím nad hlubokým vykopaným hrobem.



"Barbarity" je albem, která má pro mě jeden hodně důležitý bonus navíc. Opravdu skvěle se poslouchá. Každou skladbu potkávám nějaký zajímavý moment, pasáž, která se mi ihned vryje do hlavy. Hudba je svým způsobem postavena na klasických syrových základech death metalu. Navíc jsou pak přidávány ostře kořeněné kousky masa, určené pro hudební gurmány. Songy mají spád, tlak, sypou opravdu rázně. Líbí se mi i obal, který muziku krásně doplňuje. Zvuk je čistý, ale úderný zároveň. Osobně mě pak neskutečně přitahuje zvláštně temná nálada. Vše je osekané na kost, bez příkras, přesto progresivně laděné a s obrovskou porcí nápadů. Určitě znáte ten pocit, když nakráčí do klubu kapela, kterou jste nikdy neviděli ani neslyšeli, začne hrát a vám spadne čelist. Jste pak v transu, užíváte si ve zcela odlišné dimenzi. Tak úplně stejně na mě působí i CRYOPHILIC. Znáte to, někdo si hraje na to, že umí hrát a někdo opravdu hraje, někdo má super fotky, videa, promo a někdo přijde a rozseká vás na padrť. A přesně tohle se mi stalo s "Barbarity". Vynikající progresivní death metal, s temně syrovým nátiskem!



sumarizace:

Kanadská, progresivní death metalová kapela CRYOPHILIC, je skupinou, ze které doslova tryská talent na všechny strany. Jejich album "Barbarity" je po okraj narvaný nápady, energií a tlakem. Pokud rádi u hudby přemýšlíte a ochutnáváte z pestré palety bohatého talíře extrémního metalu, bude vám určitě chutnat. Fascinuje mě lehkost a samozřejmost, s jakou je CD nahrané. Poslech je srovnatelný s pohledem do kaleidoskopu. Pestré riffy, zajímavé bicí a všemu nasazuje korunu vokál, vytažený až odněkud ze samého nitra. Songy působí velmi vyrovnaně, chutně, naléhavě a přesto jsou až uklidňující. Album se tak pro mě stává jakousi meditací. Progresivní death metal, který připomíná průlet vesmírem. Vynikající záležitost. Noblesníl! Doporučuji!


Asphyx says:

Talent gushing right and left, this is the Canada, progressive death metal band CRYOPHILIC. Their album "Barbarity" is to the brim full of ideas, energy and pressure. If you like thinking by listening and tasting from a variet range of rich menu of extreme metal, you will definitely like it. I am fascinated by the lightness and obviousness the CD is recorded. Listening is comparable with the view into a kaleidoscope. Colourful riffs, interesting drums and vocals, pulled up from somewhere inside. All songs are tasty, urgently, however, relaxing. The album is for me a kind of meditation. Progressive death  metal, resembling the flight through the universe. Excellent stuff! I recommend!


Tracklist:
1. Throne of Evil 03:18
2. War Cry 02:43
3. Oblivion 04:50
4. Delusions and Grandeur 03:13
5. Bludgeoned 02:48
6. Overdose 03:15
7. Witch Hunt 04:37
8. Unworthy Redemption 03:49
9. Meth Head 03:19
10. The Burning Blade 03:31


band:
Vocals - Ben Spectre 
Guitar - Dylan Mcdonald 
Guitar/Bass - Curt Smythe 
Drums - Shawn Desnoyers

Share this games :

TWITTER