DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 13. února 2019

Home » » Recenze/review - DEIFORMITY - Corpse Stomper (2018)

Recenze/review - DEIFORMITY - Corpse Stomper (2018)


DEIFORMITY - Corpse Stomper
CD 2018, vlastní vydání

Zase začali hořet lidé. Polévali se benzínem, na protest proti čemusi. Strhli i ostatní. Náměstí plné ohně, márnice narvané zuhelnatělými těly. Každý se snažil ulovit co nejlepší fotku, co nejvíc bolesti. Jakoby všichni ztratili směr. Novodobí mesiáši už neměli co nabídnout a Ježíš stále nepřicházel. Zbýval jen očišťující oheň, smrt v bolestech a nekonečný strach.

Bylo na čase se vrátit někam na začátek, pokusit se všechno restartovat. Platilo to i v hudbě. Třeba takoví DEIFORMITY, klasická death metalová mašina z Austrálie. Old school jako řemen! Skladby ve stylu JUNGLE ROT, OBITUARY, jdoucí až někam k samotné podstatě stylu. Rezavé, špinavé, spalující. Myslím, že tradiční hodnoty by se měly ctít. Co na tom, že tu už všechno bylo? Koho to prosím vás dnes ještě zajímá?



"Corpse Stomper" je jako frézka, která vám vyřeže do mozku hluboké drážky. Přivázaní na stůl, promazaní žhavým olejem, připraveni na všechno. Řemen je nahozen a nespadne během celé produkce. Songy jsou možná chvílemi lehce monotónní, ale samozřejmě, platí nepsané pravidlo, jako vždy - sto chutí, tisíce uší, každé jinak nastavené. Z téhle desky si asi nikdo nesedne na zadek, ale když ona se tak dobře poslouchá. Člověk si připadá, jako na výletě do devadesátých let. Jen s tím rozdílem, že je všechno kolem v plamenech. Přineste mi další tělo, dnes nás čeká dlouhá noc. Masakr nikdy neskončí, krve je pořád málo. Přidejte volume, užívejte si prašivinu, hnilobu a sněť. Mám neodbytný pocit, že zde máme co do činění s pořádně zabijáckým debutem. Kapela si na nic nehraje, nepřetvařuje se, přesto její tvorba hoří a spaluje. Solidní prvotina, zahraná bez jakýchkoliv příkras. Spalte všechna těla!




sumarizace:

DEIFORMITY hrají klasický, tradiční death metal. Sázejí na studené, morbidní melodie a pochmurné nálady. "Corpse Stomper" je jejich první, dlouhohrající nahrávkou a jedná se o pořádně drtivý zásek do starých rakví.

"Corpse Stomper" je velmi propracovaným kusem shnilého díla. Líbí se mi krutý zvuk i velmi dobře zpracovaný obal. Hlavní jsou ale nápady a těch je na nové desce velká spousta. Nahrávka se velmi dobře poslouchá, proniká pomalu do morku kostí a způsobuje velkou bolest. Občas sice DEIFORMITY v některých momentech ztrácejí na intenzitě, ale jsou to opravdu jen chvilky, které nedokáží narušit celkový morbidní dojem. Australská úderka odvedla skvělou práci. Pohybují se přesně v těch starých opuštěných katakombách, kde to mám tolik rád. Houpu se do rytmu, kopu si vlastní hrob. Přemýšlím o nesmrtelnosti Krista a u toho porcuji další mrtvé tělo. Pokud máte chuť na death metal, jak vystřižený ze starých učebnic, tak neváhejte ani chvilku. Tohle album pálí, sálá, devastuje! Není v ničem nové, ani převratné, ale sype se jako lavina. Masakr! Velmi dobře!


Asphyx says:

DEIFORMITY play the classic, traditional death metal. They put cold, morbid melodies and gloomy moods into their music. "Corpse Stomper" is their first, long-played album and it is a very smashing hit in old coffins.

"Corpse Stomper" is a very well-worked piece of rotten work. I like the cruel sound and also the very nicely put together cover. The most important are the ideas and there are many of those on this album. The album is easy to listen, it goes into your bones slowly and makes a lot of pain. Although DEIFORMITY sometimes sounds that the intensity is fading, those moments are very rare and they cannot break the overall morbid impression. This Australian strike did a great job. The are in the exact abandoned catacombs which I really like. I swing in the rhythm and I am digging my own grave. I am thinking about the immortality of Christ and I am cutting down another dead body. If you have a taste for death metal which is the classic one, do not hesitate. This album burns, shines and devastates! It is not new at all, nor revolutionary but it´s like an avalanche. Massacre! Very good!


Tracklist:
1. Masters of War 04:58
2. Spitting Fire 04:09
3. Headsho 03:14
4. Cadaver Factory 03:20
5. Belt-fed Massacre 02:38
6. Corpse Stomper 03:02
7. Twist the Blade 03:31
8. Bullets Ripping Flesh 03:02
9. The Body Pit 02:53
10. Battlefield Messiah 03:25
11. Cloud of Ash 03:04

band:
Loz - Vocals.
Paulie - Drums.
Adrian - Guitar.
Rob - Guitar.
Chris - Bass.

Share this games :

TWITTER