DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 7. března 2019

Home » » Recenze/review - BREAKING WHEEL - Ceremonial Torture (2019)

Recenze/review - BREAKING WHEEL - Ceremonial Torture (2019)


BREAKING WHEEL - Ceremonial Torture
CD 2019, vlastní vydání

Nejdřív jsme museli vykopat pár metrů hlíny. Naházet jí lopatou na hromadu vedle. Byla zima a od určité vrstvy bylo již vše zkřehlé a promrzlé. Šílená dřina, ale naše předtucha nelhala. Zde je to místo, kde byla označena dávná mrtvola. Naskákali jsme do starého hrobu a začali opatrně vyzvedávat kosti. Podle prvních příznaků se jedná o mladou dívku. Bože, někdo ji rozsekl rýčem vejpůl. Rozdrcená pánev, prasklá lebka - vše vypovídá o dávném násilném činu.

Stejné pocity mám i z prašivé dlouhohrající prvotiny americkým death metalistů BREAKING WHEEL. Tolik propracované surovosti, špíny a hniloby na jednom místě se jen tak neslyší. Rakev odvážejí na pitevnu a já přemýšlím, kde se v lidech bere tolik zla? Ulpěla mi na rukou černá krev. Nejde umýt, nelze vyhnat z hlavy, stejně jako nová deska "Ceremonial Torture".


"Ceremonial Torture" patří mezi ty nejošklivější funerální death metalová alba poslední doby. Absolutní underground, totální špína, zmar a beznaděj. Z hrobů čouhají další nohy. Bledé a studené. Oči již dávno rozežrali červi. Procesy rozkladu jsou v plném proudu. Podobnou hudbu netřeba k někomu přirovnávat, musí se poslouchat v celku, v šeru, za špatného počasí. Márnice by mohla vyprávět. Zkuste si strávit jednu noc mezi nebožtíky a pochopíte. Tuhle práci nemůže dělat nikdo s čistou hlavou. Stíny ožívají s prvním zábleskem měsíce. Smrt, všude kolem je smrt a dunivý, reálný, syrový death metal, který byl vytažen z těch nejopuštěnějších katakomb. Kosti praskají, lebky se chvějí na dřevěných policích. Kdo bude další na řadě? Ty? Kdo jiný? Vezmi do ruky lopatu, krumpáč. Na nic nečekej, nemrtví se neptají. Maniakální old school death metal, který zní jako nářek z onoho světa! Skvěle!



sumarizace:

BREAKING WHEEL na této desce ukázali, jak se má správně hrát pořádný reálný death metal. Odkazy na devadesátá léta a základy stylu jsou doplňovány vlastními morbidními nápady. Brány pekelné jsou otevřeny. Tančíme poslední tanec na tomto světě. Exhumujeme ty nejkrásnější zombie a pořádáme pořádně divoký večírek. Riffy jsou ostré jako kosa samotné Smrti. Zastřený vokál, perfektní starý sound, plesnivina a chorobné šílenství. To jsou prostředky, které zvolili BREAKING WHEEL pro svoji tvorbu. Daří se jim to výborně. Ano, je to retro, ale zahrané se zkušenostmi a velkým nadšením pro záhrobí. Zapalte svíce, otevřete všechny staré hroby, rozhoupejte zvony! Onen svět o sobě zase dává vědět. "Ceremonial Torture" je neskutečně návykovým albem. Vítejte v Hádově říši! Temný, zákeřný old school death metal, který otvírá víka od rakví! Skvělá morbidní práce!


Asphyx says:

BREAKING WHEEL showed on their album how to play the really death metal. Links to the 90th and the basics of style are complemented by their own morbid ideas. The gates of hell are opened. We're dancing the last dance on the world. We're exhuming the most beautiful zombies and having a wild party. Riffs are sharp as the scythe of Death. Husky vocals, perfect old sound, musty and morbid madness. These are things that have chosen BREAKING WHEEL for their work. They've done it great. Yes, it's retro, but played with experience and great enthusiasm for the dead. Light the candles, open all the old graves, swing the bells! The next world lets know about. "Ceremonial Torture" is an incredibly addictive album. Welcome to the Hades empire! Dark, treacherous old school death metal, that opens the lids of the coffins! Great morbid work!


Tracklist:
1. Summoner’s Call
2. Ceremonial Torture
3. Torment Of Flesh
4. Ice Age
5. Life’s Shadow
6. Punishments Of The Grave
7. Teleology Of Annihilation
8. Concentu Dolorem

band:
Mike, Joey, Mitch, Kyle, Mike

Share this games :

TWITTER