DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 11. března 2019

Home » » Recenze/review - CHALICE OF SUFFERING - Lost Eternally (2019)

Recenze/review - CHALICE OF SUFFERING - Lost Eternally (2019)


CHALICE OF SUFFERING - Lost Eternally
CD 2019, Transcending Obscurity Records

Vždycky mě fascinovala hra světla, lámajícího se přes pavučinu stínů. Našlapuješ tiše, abys nenarušil atmosféru místa. Tichý les, funerální doom metal v podání CHALICE OF SUFFERING na uších. Do srdce se vkrádá smutek a spočinutí. Opustil si civilizaci, vypnul všechny přístroje, kromě jediného - hudby. Vše se spojilo v jedno a padající listí je mementem, odpovědí na všechny otázky. Někde v dimenzi mezi životem a smrtí, mezi sněním a bděním, mezi světlem a stínem, někde tam si nalezl klid.

Funerální doom metal pro mě vlastně ani není hudbou, jako spíš prchavým pocitem, vzpomínkou na smutné věci, zamyšlením. Musím na něj mít náladu, chuť a být naložen ve smutném nálevu vyčerpání. Musí mezi mnou a kapelou jiskřit. CHALICE OF SUFFERING mě zaujali svými pochmurnými náladami.



Z desky "Lost Eternally" je cítit inspirace EVOKEN, TYPE OF NEGATIVE, ESOTERIC, KATATONIA. Představte si opuštěný dům, někde hluboko v lesích. Překročíte práh, nasáváte atmosféru chladu a oprýskaných zdí. Pár zažloutlých fotek, několik zaprášených věcí, vše vypráví o životech těch druhých. Najednou vše ožije, vy jste tím příběhem, smutnou černou postavou, která se loučí s minulostí. Kdo zde žil a zemřel? Kdo se radoval a plakal? Před očima se vám přehrává starý černobílý film. Hudba CHALICE OF SUFFERING je soundtrackem, kulisou k nekonečnému rozjímání, k šedivé fantazii, k mrazivým ránům, k cestám bez konce. Nevím, jak budou desku hodnotit ostatní a je mi to vlastně jedno. U mě došlo ke vzájemnému přenosu emocí a to je pro mě důležité. Až se zase jednou vydám na výlet, budou mi dobrými společníky. Funeral doomová pocta smutku! Velmi dobře!


sumarizace:

Na "Lost Eternally" nebylo nic ponecháno náhodě. Perfektně je ošetřen zvuk, skladby mají jasný a přesně zacílený směr a vokály bědují jako plačící pozůstalí. V některých momentech mi sice úplně "nesedí", ale to je spíš můj problém. Jinak se jedná v podstatě o křišťálově čistý atmosférický funeral doom metal, který vás uloží k poslednímu spánku. My hrobníci moc dobře víme, o čem je řeč. Jednou za čas bývá dobré se zastavit a uvědomit si, že čas nám vyměřený, není nekonečný. U podobných desek to tak vnímám a říkám si, jak jsme malí vzhledem k vesmíru. Rád bych se s kapelou ztratil v lesích, navštívil tamní hřbitovy a užil si koncert v katakombách. Album se trefilo přesně do mého nitra a nemůžu jinak - musím jej chválit. Vidím před sebou další pohřeb a už vím, co budu poslouchat, až uložíme nebožtíka do země. Pomalá, smutná hudba, u které se ocitnete ve smutečním průvodu!


Asphyx says:

On the album "Lost Eternally" was nothing left for chance. The sound is perfectly treated, songs have clear and precisely targeted direction and the vocals wobble like crying survivors. In some moments it does not “fit” for me but it might be just my problem. It is crystal clear atmospheric funeral doom metal which will make you sleep on the death bed. All gravediggers know that. It is good to sometimes stop and realize that the time we have on the earth is not endless. I perceive this with similar albums and I tell myself how small we are in comparison the Universe. I would like to get lost in forests with the band, to visit the local cemeteries and to enjoy a concerts in the catacombs. This album hit my inside exactly and I cannot do anything else than just praise it. I can see another funeral in front of me and I know what I will listen to when we will put the dead body in the ground. Slow, sad music which will make you walk in the funeral parade!


Band lineup -
John McGovern - Vocals
Will Maravelas - Guitars/Keyboards
Aaron Lanik - Drums
Nikoley Velev - Guitars/Keys/Drums (on The Hurt, Lost Eternally, Emancipation of Pain)
Neal Pruett - Bass
Kevin Murphy - Bagpipes (on In the Mist of Once Was)

Guest vocals -
Danny Woe of Woebegone Obscured (on Emancipation of Pain)
Demonstealer of Demonic Resurrection (on Miss Me, But Let Me Go with John)
Giovanni Antonio Vigliotti of Somnent (on Lost Eternally with John)
Justin Buller of Wolvenguard/In Oblivion (on The Hurt)

Artwork by Ohrwurm (Slow)

Track listing -
1. In the Mist of Once Was
2. Emancipation of Pain
3. Forever Winter
4. Lost Eternally
5. The Hurt
6. Miss Me, But Let Me Go
7. Whispers of Madness

Share this games :

TWITTER