DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 15. března 2019

Home » » Recenze/review - EREMIT - Carrier of Weight (2019)

Recenze/review - EREMIT - Carrier of Weight (2019)


EREMIT - Carrier of Weight
CD 2019, Transcending Obscurity Records

Některé věci potřebují čas, musí pořádně uzrát. Určitě jste jako malí viděli někde své první mrtvé zvíře. vyceněné zuby, ztuhlost, pomíjivost. Setkání se smrtí člověka změní na celý život. Uvědomí si, že není nesmrtelný. S hudbou je to hodně podobné. Poslechnete si stovku kapel a žádná s vámi nic nedělá. Potom potkáte smečku, která vůbec nepatří do vašich oblíbených stylů a ona vás přesvědčí a rozsápe na malé kousky.

Přesně to se mi stalo i s německými sludge doomaři EREMIT. Jejich dunivá, burácivá pocta mrtvým mě rozsekala. Pomalu, drsně, surově, jak se na tento styl sluší a patří. Ocitl jsem se v zemi stínů, znovu potkal svoji první mrtvolu a přemýšlel, jestli lze riffy a motivy ještě víc ohlodat na kost.


"Carrier of Weight" se valí jako černá krev ze zanícené rány. Je odkazem kapel BELL WITCH, THOU, EYEHATEGOD, JUPITERIAN, FISTULA. Je také monstrózní poctou pomalosti, mokvajícím mlhavým ránům, kdy máte pocit, že se navěky ztratíte v močálech. Na podobnou hudbu musí mít člověk chuť, někdy monotónní houpání ve větru (se smyčkou na krku) opravdu člověka ukolébá. Občas je dobré se zastavit, srovnat si věci v hlavě a vydat se do ještě větší temnoty. Po celou dobu poslechu mám pocit, že mi někdo stojí na prsou, tlačí mě, nemůžu dýchat, pálí mě mozek a každou chvíli se rozpadnu na prach. Život je pomíjivý jako zrno písku ve vesmíru, netřeba hledat složité věci, lepší je si pustit "Carrier of Weight" a nastavit tvář do studeného větru. Odpovědi najednou přicházejí tak nějak samy od sebe. Sludge doom metal, který vás rozdrásá do krve! Velmi dobře!



sumarizace:

Německá doom/sludge metalová kapela EREMIT vydala letos album, které vás zmrazí. Ostré, hutné, dunivé riffy, skvělý hlas a jasně hmatatelná temnota vás přenese do země stínů. "Carrier of Weight" působí jako černá vzpomínka, jako noční můra, která najednou obživla. Jedná se teprve o první dlouhohrající album kapely. Je zde předkládán opravdu hodně návykový materiál. Hudba této nahrávky drásá, bolí, je krutá, chladná a zákeřná zároveň. Cítím v ní velký černý potenciál do budoucna. Album je jako nějaká temná mantra, opakovaná samotnou Smrtí. Sludge metalová tryzna, která vás vezme na výlet do temných snů! Doporučuji! 


Asphyx says:

Germans doom/sludge metal band EREMIT released this year an album that freezes you. Sharp, dense, roaring riffs, great voice and clearly real darkness transport you to the land of shadows. "Carrier of Weight" looks like a black memory, a nightmare that suddenly came to life. Considering this is the first full-length album of the band, there's presented really addicting stuff. The music of this recording lacerates, hurts, it is cruel, cold and vicious at the same time. I feel its big black potential for the future. The album is like a dark mantra, repeated by the Death itself. Sludge metal remembrance ceremony, which will take you on a trip into the dark dreams! I recommend.


Track listing -
1. Dry Land
2. Froth Is Beckoning
3. Cocoon Of Soul

Album lineup -
Moritz Fabian - Guitar and Vocals
Pascal Sommer - Guitar
Marco Baecker - Drums

Share this games :

TWITTER