DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 18. března 2019

Home » » Recenze/review - MALTHUSIAN - Across Deaths (2018)

Recenze/review - MALTHUSIAN - Across Deaths (2018)


MALTHUSIAN - Across Deaths
CD 2018, Dark Descent Records

Říká se, že po smrti skončí veškeré utrpení. Jenže ono to není tak docela pravda. Hříšníci jsou máčeni v rozžhaveném oleji a vlastní svědomí je bolestivé jako ostré hroty nožů, pronikajících do hlavy. Můžeme nekonečně dlouho diskutovat o věčnosti, odpuštění a transformaci, ale pravdou je, že temnota má v našem životě o hodně větší prostor, než si myslíme. Je potřeba ji překapat, pojmenovat, zhudebnit a nakonec zabít. Jinak se ji nezbavíte. 

Loňské album irských MALTHUSIAN je takovou hodně ošklivou a zlou ozvěnou, otiskem nechutných věcí, kterých je člověk jako tvor schopen. Je výletem do temných hlubin lidské duše, šílenstvím, povinností pro všechny, kteří uctívají nekonečné utrpení a záhrobní rituály. Komplikované riffy, nálady ne nepodobné popáleninám vysokého stupně. To jsou MALTHUSIAN.



"Across Deaths" by mohli do svých sbírek zařadit fanoušci kapel jako PORTAL, DISMA, MITOCHONDRION, GRAVE UPHEAVAL, UMPETUOUS RITUAL. Nahrávka je opravdu hodně nechutná, komplikovaná, zastřená a zlá. Mám malinký problém s tím, že posledních několik let takhle zní velká spousta skupin, ale to berte jen jako povzdechnutí zhýčkaného posluchače. Jinak jsou MALTHUSIAN samozřejmě náležitě nechutní, mrtvolní, znějí jako poslední výkřiky odsouzeného před popravou. Zrozeni v hnilobě, špíně a krvi. Jdoucí až k samé podstatě zla. Hudební magie, gradující melodie, smrt v očích. Nevím, kolik jste v životě prožili bolesti, ale zkuste si na ní vzpomenout. Je vám špatně? Tak si představte, že vás všechno bolí stonásobně víc. Nějak podobně zní i "Across Deaths". Mokvající, dlouho neléčená rána, zanícený vřed, shnilé maso a strach. Vítejte v temných močálech vlastní zkažené mysli! Velmi dobře!


sumarizace:

MALTHUSIAN na své první dlouhohrající desce působí jako vyslanci temnot! Album připomíná ozvěny ze samotného podsvětí. Nihilisticky znějící motivy, chorobný vokál, smrt ve vašich očích. Všechno tohle na novince naleznete. Doslova mě fascinuje zlá a ošklivá nálada celé nahrávky. Takhle nějak si představuji, že zní samotné peklo. MALTHUSIAN se pohybují na hranici mezi naším a oním světem s morbidní elegancí. Hudba zde připomíná zápach zahnívajícího masa, zákeřnou nemoc, po které začnete hnisat zaživa. Je jako prasklý vřed, plný špíny a zkažené krve. Death metal, který vás přenese do záhrobí! Absolutní inferno!

Asphyx says:

MALTHUSIAN are on their first full-length album like envois of darkness! The album recalls the echoes from the underworld itself. Nihilistic sounding themes, morbid vocals, death in your eyes. All these can you find on the new album. I'm fascinated by bad and ugly mood of the record. This is how I imagine sounds of hell. MALTHUSIAN move on the border between our and other world with morbid elegance. The music here reminds the smell of rotting meat, insidious disease, because of you start to fester alive. It's like a ruptured ulcer, full of dirt and rotten blood. Death metal, which takes you to Hades! Absolute inferno!


Tracklist:
1. Remnant Fauna (05:47) 
2. Across The Expanse Of Nothing (07:57) 
3. Sublunar Hex (07:22) 
4. Primal Attunement - The Gloom Epoch (12:57) 
5. Telluric Tongues (Roaring Into The Earth) (06:30)

Line Up:
PG - Bass, Vocals (Mourning Beloveth, ex-Decayor)
JK - Drums (Conan, Dread Sovereign, Krawwl, Sodb, ex-Altar Of Plagues, ex-Abaddon Incarnate)
AC - Guitars, Vocals (Wreck Of The Hesperus, ex-The State Pathologist)
MB - Guitars, Vocals (On Pain Of Death)

Share this games :

TWITTER