DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 2. března 2019

Home » » Recenze/review - MORTAL SCEPTER - Where Light Suffocates (2019)

Recenze/review - MORTAL SCEPTER - Where Light Suffocates (2019)


MORTAL SCEPTER - Where Light Suffocates
CD 2019, Xtreem Music

Chodí sem poslední dobou hodně lidí a každý se mě ptá, kde je ta nejprašivější hrobka. Chtějí se fotit, navštívit místa, kde se kdysi zrodil pravý metal. Beru do ruky klíče a s rozvážným krokem je provádím naším hřbitovem. Z náhrobků září do tmy jména slavných death thrash heavy kapel a ke každé mám svůj příběh. Dnes je vezmu úplně dozadu, ta hrobka není sice tolik stará, ale to neznamená, že by byla v něčem horší. Naopak, kapela v ní označená a tlející, plně vystihla ducha svých předků. Její jméno zní MORTAL SCEPTER.

Říkám to pořád, pro prašivinu v metalu musíte mít dar, nejde si jen hrát, musíte tím žít. Francouzští šílenci MORTAL SCEPTER na to jdou od srdce, ctí základy, špinavý zvuk, zběsilost, nekonečné pavučiny v hrobech, smrt, hnilobu, utrpení a hlavně oldschool thrash death metal!



"Where Light Suffocates" vás vrátí o pořádnou řádku let zpátky. Tenkrát vládly světu kapely jako MASSACRA, SODOM, POSSESSED, DARK ANGEL, KREATOR, první alba SEPULTURY. MORTAL SCEPTER uznávají stejné modly jako já, čerpají z nich, jsou uvnitř pradávných hrobek a rochní se v nekonečné prašivině riffů. Už jenom zvuk je retro jako řemen. Jsou jednohubkou ze shnilého masa podávaného na zakrváceném podnose. Já vím, všechno už tady bylo a mnozí vůbec nepochopí, o co jde, ale pro mě se jedná o nádhernou ukázku toho, jak se dá zahrát stará muzika skvěle i v dnešních časech. Udělejte prosím místo, kosti odhrňte stranou, lebky můžete kopnout do kouta. Slyšíte, jak krásně praskají? Chřestí se zase jednou s pytlem plným smrti. Francouzům se povedlo opravdu skvěle navodit atmosféru starých časů. Navíc, deska se poslouchá v podstatě sama a pokud podobným záležitostem holdujete jako já, tak neváhejte, chybu rozhodně neuděláte. Old school thrash death metal forever! Vynikající!


sumarizace:

"Where Light Suffocates" je ostrou odpovědí na post apokalyptickou vizi všech nemrtvých. Spirála smrti se opět roztáčí, aby nás nakonec pohltila. Než se tak stane, tak si narvěte pod tlakem do hlavy pravý nefalšovaný death/thrash metal, který je špinavý jako ruka znásilněné zombie. Šílenství, rebelie, přímý útok na vaše nejskrytější pudy. To jsou MORTAL SCEPTER. Letos ve vynikající formě, s neuvěřitelným citem pro smrtící riffy, zastřeně nepříjemný vokál a drtivost bicích. Půjčte mi někdo brokovnici, ať už můžu jít udělat do záhrobí pořádek! Hoďte všechno za hlavu a nechte se pokousat od smečky vzteklých psů! Obraťte kříže směrem dolů! Vyřežte všem na záda pentagram! Vynikající album, plné prašiviny, smrti a skvělého death/thrash metalu! Peklo!


Asphyx says:

"Where Light Suffocates" is a sharp answer to the post-apocalyptic vision of the all undead. The spiral of death is spinning again to swallow all of us in the end. Before that, put the real death/thrash metal into your head under pressure. This metal is dirty like a hand of raped zombie. Madness, rebellion, direct attack on your most hidden instincts. This is MORTAL SCEPTER. This year they are in a great shape with an unbelievable feeling of deadly riffs, an inconspicuously unpleasant vocal and percussion of drums. Give me a shotgun so I can go to the beyond world and make everything better! Throw everything behind you and let a pack of angry dogs bite you! Turn the crosses upside down! Cut the pentagram on people´s back! Excellent album, full of ashes, death and great death/thrash metal! Hell!


Tracklist:
1. A Ray of Despair 02:24
2. Where Light Suffocates… 05:05
3. Murder the Dawn 03:55
4. Lust Spells 04:10
5. Perish with the Flesh 04:36
6. The Carpathian Castle 03:46
7. Spear and Fang 03:51
8. Swallow Your Tongue 03:57
9. …the Scepter Reigns 10:07

band:
Valentin : Bass guitar/Vocals
Maxime : Guitar
Guillaume : Drums
Lucas : Guitar/Vocals

Share this games :

TWITTER