DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 5. března 2019

Home » » Recenze/review - RUIN - Human Annihilation (2018)

Recenze/review - RUIN - Human Annihilation (2018)


RUIN - Human Annihilation 
CD 2018, Memento Mori

Byli jste někdy doma sami a vyděsil vás nějaký zvuk? Oživly najednou ve vaší mysli představy, že někdo chodí po bytě a každou chvíli vyskočí s ostrým nožem v ruce? Strach si ukrýváme každý sám v sobě a práh, kdy se spustí, je ovlivněn mnoha věcmi. Všechno ale padá, když se dostaví jeho vyšší forma - děs. Ten už nedokáže nikdo ovlivnit, ani ovládnout. Na povrch vyvstanou obyčejné pudy a můžeme na něj i zemřít.

Myslím si, že nová deska amerických RUIN je o děsu. O okultním šílenství. O dokola opakované mantře Smrti. Žádná hudba ani atmosféra pro rádoby tvrďáky, ale opravdovské čiré zlo. Něco jiného je číst příběhy sériových vrahů a pak je potkat tváří v tvář. Při poslechu alba "Human Annihilation" se stanete prostým kusem masa, obětí hudebního násilí.



"Human Annihilation" hrají starodávný okultní death metal, ovlivněný smečkami jako AUTOPSY, INCANTATION, MORTICIAN, HELLHAMMER, COFFINS. Těch vlivů je určitě víc, nemá cenu je vypisovat, názor si uděláte z ukázek určitě sami. Ani o to nejde, hlavní je celková atmosféra. Doporučuji osamocený večer, truchlivou náladu, předtím poctivý horor z osmdesátých let. RUIN jsou jako obživnutí maniakální řezníci, kteří vás budou nahánět po vašem bytě, dokud vás nedostanou. Nemáte pocit, že někdo stojí za dveřmi? Je ten stín za oknem opravdu jen kývající se strom? Co ta postava bez tváře na ulici, nečeká zrovna na vás? Podobné otázky si budete pokládat po celou dobu poslechu. Možná doopravdy zemřete, zmučeni k nepoznání. Nebudete věřit už vůbec nikomu a všechny noční můry zůstanou jen krásnými vzpomínkami. Kdo zažil podobné okultní death metalové peklo jako hrají RUIN, asi ví, o čem hovořím. Bestiální atmosféra místa, kde se stala vražda. Hnus, špína a beznaděj! Inferno!



sumarizace:

"Human Annihilation" je vynikajícím death metalovým albem. Je načichlé smrtí, krutostí, špínou a tmou. Neznám žádnou jinou kapelu, která by smrtící kov uchopila podobným způsobem. RUIN jsou originální až za hrob. Death metal doslova nasáklý černotou. Novinka mi evokuje cákance krve, které vytváří na zdi tvar pentagramu. Vynikající zvuk, skvělé riffy, hlas připomínající štěkot bájného Kerbera. RUIN letos stvořili krvelačné monstrum. Téhle desky se jen tak nezbavím. Při poslechu se cítím, jako bych byl právě na místě činu, kde se stala nějaká hodně krvavá vražda. "Human Annihilation" je chladná, černá, syrová, ošklivá a morbidní záležitost. Pro mě osobně jedna z nejlepších, jaké jsem měl loni možnost slyšet. Album roste každým dnem, každou hodinou. Je mocné, krvavě pestré a obsahuje v sobě obrovské množství energie. "Human Annihilation" je nahrávkou, která vám prořízne tepnu. Death metal ostrý jako břitva! 


Asphyx says:

"Human Annihilation" is a great death metal album. It smells like death, cruelty, dirt and darkness. I don´t know any other band which holds death metal as dirty as this does. RUIN are original as hell. This death metal is literally soaking dark. The new album seems like drops of blood which moves into a pentagram sign. Great sound, amazing riffs, voice which reminds barking of mythological Kerber. RUIN made a blood hungry beast this year. This album is the one I don´t want to get rid of. When I listen to this album I feel like being in a crime scene where some very bloody murder had happened. "Human Annihilation" is cold, black, raw, ugly and morbid. For me it is one of the best records I have listened last year. It grows every day, every hour. It is powerful, bloody colourful and it contains a great amount of energy. "Human Annihilation" is a record which cuts your artery. Death metal which is sharp as knife!

Tracklist:
1. Secreted Guts 04:21
2. In Horrific Disgust 02:49
3. Corpse Infestation 02:37
4. Death Meditation Trance 04:04
5. Savage Mutilation 02:38
6. The Embrace of Demons 03:25
7. Purification Rite 02:44
8. A Grisly Fate Awaits 02:55
9. In Their Blood… 02:24
10. Shadows 04:16

Share this games :

TWITTER