DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 1. března 2019

Home » » Rozhovor - BLOODTRUTH - Temný brutální deathmetal z Itálie!

Rozhovor - BLOODTRUTH - Temný brutální deathmetal z Itálie!


Rozhovor s brutal death metalovou skupinou BLOODTRUTH z Itálie.

Odpovídal kytarista Stefano, děkujeme!

Přeložila Duzl, děkujeme!

Otázky připravil Jakub Asphyx.

Recenze/review - BLOODTRUTH - Martyrium (2018):

Ave BLOODTRUTH! Nikde jsem s vámi nenašel žádný rozhovor v češtině. Poprosím tě tedy nejdřív, abys čtenářům, kteří vás ještě neznají, představil kapelu. Můžeš klidně začít úplně od začátku a provést nás celou historií BLOODTRUTH. 

Hej lidi! Jsem velmi rád, že vám mohu poskytnout tento rozhovor! Jsem Stefano, kytarista kapely BLOODTRUTH. Kapela vznikla v roce 2009 ve spolupráci s Paolem a Francescem z Fleshgod Apocalypse. Napsal jsem tři skladby - „Coerced to Serve“, „Suppurating of Deception“, „Summoning the Heretics“ a nahráli jsme kytary a bicí. Tyto skladby jsme nikdy nevydali, ale rozhodli jsme se, že je zase obnovíme. Nevyšly kvůli obrovskému množství práce, kterou potřeboval projekt F.A. v té době. Musel jsem čekat tři dlouhé roky, abych dal dohromady novou sestavu a abychom byli schopni nahrát v roce 2012 demo, což nám následně umožnilo podepsat smlouvu s labelem Unique Leader Records. V roce 2014 jsme vydali naše první album "Obedience", díky němuž jsme mohli odehrát dvě evropská turné spolu s kapelami jako jsou Nile, Suffocation, Antropofagus a Devangelic. V roce 2016 jsme se rozhodli provést personální změny, takže jsme přizvali našeho současného zpěváka Luise Maggia a dokonce jsme se rozhodli zahrnout i druhého kytaristu Stefana Clementinina. V září 2018 jsme vydali druhé album s názvem „Martyrium“ a okamžitě jsme jej podpořili zcela novým evropským turné. To je celý příběh. 


Letos jste vydali stále čerstvou novinku „Martyrium“. Opět se jedná o temný, drsný a poctivý death metal. Přistupovali jste k nahrávání jinak než minule nebo jste zvolili ověřené postupy? 

Stejně jako na “Obedience“ jsme kytarové a basové party nahráli v mém domácím nahrávacím studiu. Je to zavedená praxe, která funguje dobře. Bicí byly poprvé také nahrány v kapelním studiu. Bylo to opravdu těžké, protože jsme snížili proces redigování na minimum, které bylo možné. Všechny nahrané party jsme poslali Stefanu Morabitovi z 16th Cellar studia, aby je zmixoval a zmasteroval. 

Nová deska mi přijde o nějaký řád komplikovanější, zpočátku možná méně přístupná, zároveň ale neskutečně temná a zlá. Byl to záměr? Jak vlastně album vznikalo a jakým způsobem jste skládali muziku? 

Ano, byl náš záměr vytvořit takovýto efekt. Téměř tři roky jsme tvrdě makali na tvorbě materiálu. Obvykle s basákem Riccardem napíšeme nějaké riffy a já pak začnu pracovat na jejich uspořádání, tento proces je dlouhý a pomalý a je to intenzivní a úzká spolupráce, která zahrnuje všechny členy kapely. 

Mám „Martyrium“ ve svém MP3 přehrávači a musím říct, že jsem jím doslova pohlcen. Nejsou to jen skvělé nápady, ale i zvuk, který je jedním slovem devastující. Sedím třeba v tramvaji a najednou se přistihnu, že si podupávám nohou. Mám sto chutí začít pařit. Nebýt už pán v letech, asi bych to i udělal. Kde jste desku nahrávali a kdo je podepsán pod masteringem? 

16th Cellar Studio zmixovalo a zmasterovalo nahrávku. Opravdu rádi spolupracujeme s producentem Stefanem Morabitem, konečně jsme našli náš osobní zvuk, který je neobvyklý mezi brutal death metalovými kapelami, je určitě temnější a ponurejší v porovnání se zvukem na „Obedience“. 


Kdo je autorem textů na „Martyrium“? A o čem pojednávají? Kde pro témata berete inspiraci? 

Náš zpěvák Luis napsal všechny texty kromě Peste Noire, ten napsal náš předchozí zpěvák Luigi Valenti. Vždy jsme měli texty na základě historie církevní inkvizice. Na novém albu jsou texty založené na historických událostech a také se odkazují na mistrovská díla literatury jako například “Jméno růže” od Umberta Eca. 

Kdo je podepsán pod obalem novinky „Martyrium“? Jeho práce se mi hodně líbí. Jak jste vůbec motiv na obal vybírali? 

Taky se nám moc líbí! Nakreslil jej José Gabriel Alegria Sabogal, je to velmi talentovaný peruánský umělec, který vytvořil toto dílo výhradně pro BLOODTRUTH. Potřebovali jsme změnu směru, chtěli jsme následovat umělecký styl 15. století a našel jsem tohoto talentovaného umělce, když jsem hledal nějaká umělecká díla na stránce Metal-Archives.com. Vybírali jsme z asi 10ti kreseb různých druhů mučení používaných v historii, než jsme jako obal vybrali tuto kresbu. V nedávné době jsme vydali velmi omezenou deluxe CD verzi produkovanou přímo kapelou, s knihou, která obsahuje všechny původní kresby Josého (také černobílé verze). Pokud má někdo zájem, je stále možné objednat si ji na našem webu www.bloodtruth.net 


Když se ještě podíváme do začátku…Co bylo vlastně tím prvním impulsem, že jste dali dohromady kapelu? A proč zrovna brutální death metal? Není to zrovna styl, který by vám získal velkou „slávu“. 

V minulosti jsem hrál na basu v různých kapelách s různými hudebními styly, nicméně stejně tak jsem rád hrál i na kytaru a uvědomil jsem si, že jsem schopný zahrát rychlé riffy a tvořit skladby. To je důvod, proč rád hraju brutal death metal. Opravdu nestojím o slávu, jen rád hraji svou muziku a sdílím ji s ostatními lidmi po celém světě. 

Pocházíte z Itálie a hrajete extrémní death metal. Naše čtenáře by určitě zajímalo, jak funguje v Itálii death metalová scéna. Abych pravdu řekl, tak poslední dobou od vás slyším jen samé skvělé smečky. Znamená to, že je u vás v současnosti scéna hodně silná? Co třeba koncerty, kolik chodí lidí? 

Ve skutečnosti je zde spousta undergroundových death metalových kapel a úroveň je opravdu vysoká. Rád poslouchám nové kapely a doporučím ti, aby sis poslechl kapely jako je Psychotomy, Pit of Toxic Slime a Posthuman Abomination, tyhle fakt nakopávaj prdele! Co se týče koncertů, tak musím říct, že masově se navštěvují jen velké akce. Na undergroundových akcích vždy očekáváme maximálně jen hrstku lidí. Je to trochu depresivní, ale je to tak. 


Nedá mi to a musím se zeptat. Žijete v Itálii, které je považována za silně katolickou zemi. Nemáte s tím nějaké problémy? Obal novinky „Martyrium“ také na víru odkazuje. Dostanete prostor třeba v televizi, v novinách? Jak je vůbec život ve vaší zemi ovlivněn křesťanstvím? 

Žijeme uprostřed Itálie v oblasti zvané „Umbrie“, ve které je velké spojení s křesťanstvím (narodil se zde San Francesco z Assisi, jeden z nejslavnějších svatých). Opravdu rád navštěvuji kostely nebo náboženské místa, protože jsou součástí naší historie a kultury. Můžete cítit, jak stěny hovoří o středověkých příbězích, mučení a můžete si představit lidi, kteří byli veřejně popraveni po úhrnných soudech, o nichž rozhodovali nejvyšší kněží. Každé místo tady může být zdrojem inspirace pro brutální hudbu a texty. 

Z vaší hudby je cítit, že jste ovlivněni jak americkou death metalovou školou, tak i starými evropskými kapelami. Jak jste na tom jako fanoušci? Máte radši původní death metal devadesátých let nebo čerpáte inspiraci i z nových desek? Pokud ano, zajímalo by mě, které smečky měly/mají na BLOODTRUTH největší vliv. 

Je mi 42 let a začal jsem poslouchat death metal před více než 20 lety. Moje oblíbená kapela byla Suffocation, pak Morbid Angel, Death a veškerá americká death metalová hudba z 90. let. Rád poslouchám nové brutal death metalové kapely, většinou poslouchám nová alba v autě, zatímco jedu do práce. Proto miluji nové i staré death metalové kapely, jsou pro mě a stejně tak i pro Riccarda velkou inspirací. 


Co vlastně vy a koncerty obecně? Jste kapelou, která jezdí po koncertech, co to jenom jde nebo si hodně vybíráte? Máte nějaký sen, třeba skupinu, se kterou byste chtěli vyrazit na turné nebo festival, město, kde byste chtěli vystupovat? 

Samozřejmě rádi hrajeme živě a snažíme se najít způsob, jak vyhovět každé žádosti. Pořád se snažíme vyhledávat koncerty, takže prosím, kdokoliv chce, abychom zahráli a přál by si slyšet naši hudbu, neváhejte a kontaktujte nás. Musím říci, že jsme jeli tour s Nile a Suffocation a to pro nás bylo jedno z našich největších zadostiučinění. Určitě bychom se rádi zúčastnili některých evropských festivalů, jako je Metal Days, Hellfest nebo turné po Americe. 

Jdu si vaši novou desku „Martyrium“ znovu pustit. Musím říct, že pro mě osobně se jedná v podstatě dokonalé death metové dílo. Totální inferno. Přeji vám, aby se nahrávce dařilo, aby se dostala k co největšímu počtu fanoušků. Zaslouží si to. Přeji vám vše nejlepší i v osobním životě. Ať se vám daří a poslední slova jsou tvoje. Pokud chceš něco vzkázat fanouškům, labelům, promotérům, máš prostor. Děkuji za rozhovor a už teď se těším, až vás uvidím někdy naživo! 

Děkuji moc Jakube, opravdu si vážím tvých slov! Rád bych něco vzkázal čtenářům a našim fanouškům: "Prosím, připojte se na naše sociální média a získejte další novinky, opravdu doufám, že se brzy uvidíme na jednom z našich koncertů. Děkuji znovu za tak skvělou příležitost a pokračujte dál ve vaší skvělé prací!"


about BLOODTRUTH on DEADLY STORM ZINE/ o BLOODTRUTH na DEADLY STORM ZINE:

-----------------------------------------------------------------
Share this games :

TWITTER