DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 19. dubna 2019

Home » » Recenze/review - ASSATUR - Where Chaos Reigned (2019)

Recenze/review - ASSATUR - Where Chaos Reigned (2019)


ASSATUR - Where Chaos Reigned
CD compilation 2019, Great Dane Records

Existuje nepřeberné množství možností, jak způsobit lidskému tělu bolest. Vše je zapsáno v knihách, archivováno a s každou další válkou vytaženo na světlo boží. Násilí dané na odiv. Utrhané údy, nehty, lámané kleštěmi. Propichování, natahování, pálení. Fantazii se meze nekladou, přesto se stále zapomíná, že největší bolest pochází z mozku, z našich myšlenek, ze šílenství. Bývá zajímavé exhumovat mrtvá těla a přemýšlet, jakým způsobem jejich vlastníci zemřeli. Je to hodně podobné, jako objevování nových death metalových kapel.

Finští ASSATUR byli založeni v roce 2011, přesto doposud unikali mé pozornosti. Byl to chyba, jejich prašivý death metal je krásně špinavým otiskem lidské bolesti. Jedná se o klasiku, která je velmi dobře zahraná, s takovou tou černou patinou, kterou umějí vyvolat snad jen kapely na severu. Hroby byly opět otevřeny!


"Where Chaos Reigned" je absolutním undergroundovým zlem, morbidní zprávou napsanou shnilou krví. Pro nás, kteří rádi a s chutí provádíme dlouhé výlety na onen svět se jedná o chutnou krmi, o satanovu manu. Krvavé střípky inspirace jsou poskládány z děl MORBID ANGEL, VOMITORY, BLOOD RED THRONE, PURTENANCE, NECROPSY, CONVULSE, ABHHORENCE, ENTOMBED. ASSATUR přistupují k death metalu s typickou finskou odhodlaností a temnotou. Melodie jsou ze své podstaty chladné, zastřené a s pavučinami zapletenými v tónech. Jedná se o posbíranou kompilaci, pozdní sběr pro všechny obdivovatele pravého nefalšovaného old school death metalu. Bolest způsobenou tímto způsobem přijmu do svých myšlenek vždy rád a s chutí. Má kosti jsou přelámány a uloženy v dřevěné rakvi. Lebka proražená, způsob smrti byl diagnostikován během chvíle. Krve by se ve mě nedořezal, tuhle desku si jdu pustit zase a znovu. Je totiž skvělá. Doporučuji!


sumarizace:

Death metalová kompilace od finských ASSATUR je ozvěnou, znějící ze samotného záhrobí. Album je to poctivé, reálné, zahnívající a plné reálného a poctivého smrtícího kovu. Jednotlivé skladby jsou smutné, studeně návykové a skvěle se hodí k návštěvám hřbitovů. Doporučuji nahrávku poslouchat po zhlédnutí nějakého dobrého hororu, atmosféra opuštěných hrobů pak vynikne o mnoho lépe. Kapele se povedlo přesně vystihnout náladu starých kobek, čerstvě otevřených rakví i všude přítomné smrti. Nápady sice nejsou nijak nové, ani převratné, ale jako celek zní album velmi maniakálně. Zlo zase jednou zvítězilo nad dobrem a nakopalo nám všem zadky. Reálný death metal, který exhumuje staré rozpadající se kosti! Krutě, ostře a studeně! 


Asphyx says:

Death metal compilation from Finnish ASSATUR is an echo, soundingfrom beyond itself. The album is honest, realistic, rotten and full of realand honest deadly metal. Individual songs are sad, cold addictive and they're great for visits of cemeteries. I recommend to listen to the recording after watching some good horror movie, theatmosphere of abandoned graves will be much better. The band managed to express the mood of the old tombs, freshly opened coffins and ever-present death. Although the ideas aren't new or revolutionary, the wholealbum sounds very maniacally. Evil has triumphed once again over the good and it kicked our ass. The real death metal, that exhumes old decaying bones! Cruel, sharp and cold!



tracklist:
1. Outburst of Pandemonium 
2. Elaborate Speech Machine 
3. To the Foul Lake 
4. Call of the Undesirable 
5. The Gate 
6. Through the Maze 
7. All Consuming Plague 
8. Ethereal Form 
9. City of Madness 
10. Contagious Pestilence 
11. Pit of Despair 
12. Black Ruined Tower

band:

Tuberculosis - Vox
Marduk - Gtr
Zyklonizer - Gtr
Cove - Bzz
Ismortal - Drs


Share this games :

TWITTER