DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 13. dubna 2019

Home » » Recenze/review - FETAL BLEEDING - The Quest of Immortality (2018)

Recenze/review - FETAL BLEEDING - The Quest of Immortality (2018)


FETAL BLEEDING - The Quest of Immortality 
CD 2018, BRUTE! PRODUCTIONS

Další tělo, další kusy živých tkání. Otevírám kovové dveře, dívám se chvilku do ohně. Vhazuji dovnitř černé nemocniční pytle. Nebýt mě, tak jste zahlceni odpadky, přesto o mě nikdo neví. Několik pater podzemí, pálím vše živé i neživé spoustu let. Pouštím si k tomu brutální death metal a už dávno nedoufám ve světlo. Občas se mrtvoly do spalovny nevejdou. Potom přichází ke slovu sekera a indonéští FETAL BLEEDING.

Podobné kapely asi nikdy nevymyslí něco nového, objevného. Hledači novinek by se ani neměli zdržovat. Album je samozřejmě neskutečně syrové, občas monotónní, se surovým zvukem, devastujícími riffy a vokalistou, který řve jako raněná bestie. Pokud na nějakou tu krev nehledíte a potřebujete zrovna pořádně vyčistit hlavu, tak neváhejte. Vaše tělo je další v pořadí. 



"The Quest of Immortality" je hrubozrnnou odpovědí na takové kapely jako ABORTED, DYING FETUS, DISGORGE, GUTTURAL SECRETE. Navíc zabalené v mokvajících obvazech. Jedná se o opravdový, nefalšovaný extrém. Nevydechnete si ani chvilku. Pořád budete porcovat další těla, nekonečná řezničina vás zcela vyčerpá. Vše je podřízené totálnímu masakru. Zvuk, obal, nápady. Viděl jsem jednou film, ve kterém hlavní hrdina palicí roztříštil hlavou svému protivníkovi takovým způsobem, že mu mozek vyletěl z hlavy a pleskl sebou o zeď. Podobné pocity mám i z FETAL BLEEDING. Vím, že takových skupin je spousta, všechny znějí stejně, ale u Indonésanů oceňuji hlavně nasazení a uvěřitelnost. Nic pro slabé povahy, milovníky komplikovaných riffů. Tady se jde na dřeň, bez vytáček. Album je jak nastartovaná motorová pila, spuštěná v davu lidí. Brutalita má zase jednou žně. Velmi dobře! Devastace!


sumarizace:

FETAL BLEEDING na svém prvním albu jasně dokazují, že jsou zkušenými brutálně death metalovými řemeslníky. Svoji práci zvládají na výbornou a k tomu navíc ještě přidávají radost ze hry samotné. Hodně se mi líbí syrový zvuk i nekompromisní, sypací pasáže. Vokalista do toho také dává vše a my tak máme před sebou kapelu, která moc dobře ví, co chce hrát. "The Quest of Immortality" je sice tradičním, ničím na první pohled překvapivým albem, ale je zahráno s obrovskou chutí a nadšením. Tradiční postupy, síla, energie a všude přítomný pach smrti. Tohle všechno z desky cítím. Podobných kapel je sice dnes obrovské množství, ale na rozdíl od jiných mě baví FETAL BLEEDING poslouchat. Přijdu si jako na návštěvě jatek. Na hácích visí čerstvé maso, řezníci napřahují svoje sekery. Každý úder je krutý, přesný a nekompromisní. Stejně jako hudba indonéských maniaků. Podobná CD v supermarketu nekoupíte, musíte do poctivého řeznictví. Brutální death metal, po kterém vám zůstanou pořádně hluboké jizvy! Perfektní morbidní práce!


Asphyx says:

FETAL BLEEDING prove that they are experienced brutal death metal workers with their new album. They know how to make their job well and they also add a joy of playing. I really like the raw sound and also uncompromising and pouring passages. The vocalist give us everything so we can see the band which knows what it wants to play. "The Quest of Immortality" is a traditional and not very surprising album at the first glance, however it is played with so much passion and joy. Traditional actions, power, energy and omnipresent scent of death. This is what I can feel from this album. There is a lot of bands with the similar elements however in contrast I really enjoy listening to FETAL BLEEDING. I feel like a guest in a slaughter house. There is a fresh meat hanging on hooks, butchers are reaching their axes. Every hit is cruel, precise and uncompromising. Same as the music by this Indonesian maniacs. This is not the CD you can buy in a supermarket you have to go to the butcher shop. Brutal death metal which makes a lot of deep scars on your body forever! Perfect morbid work! 


Line-up: 
Yogga Beges - Vocals
Lank - Guitar/Bass
Wawan - Drums 
Also featuring guest appearances from Syn (Undead Daredevil), Panyawat (Intricated), Aditya (Gerogot, Raw, Brain Damage) and Ridho (Gubouckgor Rec, Infitar, Choria)

Share this games :

TWITTER