DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 5. dubna 2019

Home » » Recenze/review - VLTIMAS - Something Wicked Marches In (2019)

Recenze/review - VLTIMAS - Something Wicked Marches In (2019)


VLTIMAS - Something Wicked Marches In (2019)
CD 2019, Season of Mist

Netečný. Ano, jsem k tomuhle albu zcela netečný. Nedělá se mnou vůbec nic. Jiskra nepřeskočila, oheň nevzplál. Přitom mělo všechny předpoklady zažehnou ve mě běsy. Nestalo se nic. A to přesto, že jsou v kapele kapacity žánru, zvuk je ostrý, obal parádní a kompozice propracované. Něco tomu chybí, něco podstatného. Možná na mě deska působí moc přívětivě, možná mi vadí ne příliš dobrý (ale solidní) vokál. Nevím, jsem jen netečný.

Když spojíte dohromady podobné maniaky, můžete si pak vsadit, že nahrají alespoň vcelku slušnou desku. "Something Wicked Marches In" je takový death metal na pohodu. Bude hodně chválen, fanoušci budou hovořit o albu roku, metalové žebříčky se otřesou v základech. To je všechno v pořádku, ale neznamená to, že si hned sednu na zadek.



Skvělé, i když možná trošku upozaděné bicí Flo Mouniera, neustále dopředu se valící riffy, hutnost, různé melodické vsuvky. Tohle všechno hovoří pro obdiv, koupi a velebení. Copak o to, je to svým způsobem i pravda. Osobně bych ale od podobných kapacit a zkušených muzikantů očekával ještě něco navíc. Skladby se mě slévají v jeden celek a nebýt několika doslova úchylných pasáží s "čistým zpěvem", myšlenky by se mi i nadále toulaly někde úplně jinde. Nejsilnější mi připadá "Something Wicked Marches In" paradoxně ve volnějších pasážích, když zrovna "nehrají death metal". Troufám si tvrdit, že nebýt pod nahrávkou podepsána slavná jména, asi by si ji nikdo ani nevšiml. I když vlastně, abych zase tolik "neškodil", mě album v podstatě vůbec nevadí. Jen se mnou nic nedělá a nechává mě netečným. Lehký nadprůměr, který se bude líbit.



sumazizace:

"Something Wicked Marches In" krásným úkazem toho, jak se to nemá dělat. Nevýrazné riffy, slabý vokál, příliš dlouhé skladby. Chybí mi údernost, energie, síla, Mám raději pořádný, poctivý a plesnivý death metal, než tuctové, tisíckrát slyšené motivy. Přijdu si jako na hostině, kde jsem nucený jíst samé pokrmy bez koření, bez přísad. Ne, já nechci průměrné jídlo bez chuti, mám raději krvavý steak. Pár dobrých nápadů tohle album mezi mé oblíbence neposune. Já vlastně ani nevím, co bych měl napsat dalšího. Kdybych měl říct číslo, dal bych tak šedesát procent. Musel bych ale zavřít obě oči a zakrýt si uši. VLTIMAS nahráli obyčejné album, nic víc, nic méně. 

Asphyx says:

"Something Wicked Marches In" is a wonderful sign how it shouldn’t be done. Bland riffs, weak vocal, too long songs. I miss the punch, energy, power. I prefer good, honest and moldy death metal more than dozen, for thousand times heard themes. I'm coming like on a feastnqk where I had to eat the same food without spices, without additives. No, I don’t want to eat tasteless food, I prefer rare steak. A few good ideas can’t move this album amoung my favourite bands. I don‘t even know what I could write more. If I had to say a number, I'd give about sixty percent. But I would have to close both eyes and cover my ears. VLTIMAS recorded ordinary album, nothing more, nothing less.


Tracklist:
1. Something Wicked Marches In
2. Praevalidus
3. Total Destroy
4. Monolilith
5. Truth and Consequence
6. Last Ones Alive Win Nothing
7. Everlasting
8. Diabolus Est Sanguis
9. Marching On

Line Up:
Rune "Blasphemer" Eriksen (ex-MAYHEM, AURA NOIR)
David Vincent (ex-MORBID ANGEL)
Flo Mounier (CRYPTOPSY)


Share this games :

TWITTER