DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 3. dubna 2019

Home » » Recenze/review - VOMIT SPELL - Demo 2019 (2019)

Recenze/review - VOMIT SPELL - Demo 2019 (2019)


VOMIT SPELL - Demo 2019
demo tape 2019, Lower Class Kids Records

Touha skalpovat lidi hudbou provází extrémní kapely snad odnepaměti. Zeptám se na rovinu, máte rádi poctivý death grind? Líbí se vám, když spadnete po hlavě do laviny valícího se kamení a odřete si obličej o stěnu z kytarových riffů? Mám chuť si probodnout ušní bubínky jehlou, nebo vlastně, dnes to není potřeba, poslouchám zrovna nové demo německých VOMIT SPELL. Špína, zaschlá krev, kaluže plné vyhřezlých střev. Další den, nový masakr.

Jasně že se občas vkrádá do hudby těchto šílenců stereotyp, některé pasáže jsou lehce monotónní, ale ona taky není tahle smršť určená pro zmlsané uši jemnocitných jedinců míchajících si kávu malinkou lžičkou a čekající na étericky lehkou muziku. Tady se s dovolením jedná o náklad shnilého masa, polámané kosti a prokopnuté lebky. Smrt!



VOMIT SPELL bourají maso hezky postaru, stylem jakým to dělávali REPULSION, TERRORIZER, NAPALM DEATH, NASUM. Nejsilnější jsou dle mého skromného úsudku v pomalejších skladbách, ve kterých vynikne temnota a chlad. Jedná se o demo, přesto s poměrně slušným zvukem a hlavně - příslibem do budoucna. U nás v undergroundu se na nějaké to zlomené žebro nehledí, jdeme hrdě a sveřepě kupředu, ni krok zpátky. Raději sekneme doprostřed čela, než abychom zbytečně přemýšleli o zbytečnostech. VOMIT SPELL na to jdou hodně podobně. Bez kompromisů, bez vytáček. Útočí rovnou, zasahují přímo na komoru. Již dnes jsem zvědavý na další vývoj, jakým se tahle smečka vydá. A teď mě prosím nechte, jdu si nechat odříznout kštici. Troška té krve nikoho nezabije a když už tak ať, lidí je stejně zbytečně moc. Death grind, který rozmetá vše živé!



sumarizace:

Nové album grind/deathových šílenců VOMIT SPELL působí hodně návykovým, drtivým dojmem. Už když jsem si jejich stejnojmenné album ve stylu REPULSION, TERRORIZER, NAPALM DEATH, NASUM, pustil poprvé, měl jsem dojem, že se mi znovu otevřely staré zhnisané rány. Žaludek se mi zkroutil do dlouhé křeče a měl jsem sto chutí řvát spolu s kapelou jejich texty. Syrově, surově, jako opuštěný hrob, působí novinka německých maniaků. VOMIT SPELL umí jednu věc, kterou zase tolik kapel nemá. Rozhýbala mé staré kosti, donutila mě k soukromé pařbě v pokoji, k neustálému přehrávání alba "Demo 2019" v autě. Je esencí energie, síly, nadšení, nespoutanosti, i jakési rebelie, kterou z nahrávky cítím. Takhle nějak by to mělo vypadat, říkám si stále dokola a chci vypadnout z práce ven s tím, že prvnímu hajzlovi, kterého potkám, proženu pěst obličejem. Grind death metal, který vás přibije na zeď! Skvěle!


Asphyx says:

The new album by grind/death freaks VOMIT SPELL feels insanely addictive and crushing. When I heard their eponymous album for the first time, which was in the style like REPULSION, TERRORIZER, NAPALM DEATH, NASUM, I felt like my old suppurating wounds re-opened. My stomach twisted into a long spasm and I wanted to scream the lyrics with the band. Raw, brutally, just like a lonely grave – that is how this new album by those Germany maniacs feels to me. VOMIT SPELL can do one thing which other bands can´t. They made my old bones move and made me to have a private party in the room and I also playback the album "Demo 2019" in my car. It is the essence of energy, power, excitement, unbridled and also some kind of rebellion which I feel from the album. This is how it should look – that is what I am thinking when I want to go out of work and punch first asshole I meet on the street. Grind death metal which will nail you on the wall! Great!



Line-up: 
JL - drums 
MB - guitar 
MS - guitar 
PS - vocals 
SZ - bass



Lower Class Kids Records 
Share this games :

TWITTER