DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 17. dubna 2019

Home » » Report, photos, video - LIK, BRUTALLY DECEASED, ANIME TORMENT, MEAN MESSIAH - club Hells Bells Rockin' Pub, Prague - 16. 4. 2019

Report, photos, video - LIK, BRUTALLY DECEASED, ANIME TORMENT, MEAN MESSIAH - club Hells Bells Rockin' Pub, Prague - 16. 4. 2019


VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

Author of photos and videos - Jakub Asphyx.


"Pábitel je každý člověk, který je taky navštíven inspirací a říká věty, o kterých rozumní lidé říkají, že jsou nerozumné, dělá věci, které slušní lidé nedělají, pábění je tedy usilování o zakázané..." (Bohumil Hrabal).

Michal Kafe je kamarád. Michal Kafe začal pořádat koncerty. Michal Kafe začal pořádat skvělé koncerty. Přesně podle mého gusta. Pár undergroundových kapel, brzký konec, pohoda, kamarádi. Michal Kafe je pábitel, který se jako nějaký novodobý Don "Chichot" rozhodl bojovat s větrnými mlýny českého metalu. Jsme na stejné vlně, jsme stejné krve, nelze nevyrazit a nepodpořit.


Píšu kolegovi řidičovi a může. Ideální stav. Jsem sice plný marastu z práce, ale ten vyčistím v dodávce směrem na Prahu. Cesta uběhne ani nevím jak. Když se povídá a směje, není čas na zbytečnosti. Pryč od nihilistů, pryč od naštvaných ksichtů a lidí, kteří kolem sebe z principu stříkají žluč. Chceme si udělat dobře, poslechnout muziku, potkat se se spřízněnými. Chceme být metal!

Parkujeme kousek od klubu Hells Bells a protože my jenom nekecáme, ale opravdu podporujeme, tak platíme u vchodu. Nabídnutou akreditaci jsem dávno odmítl, nejsem vychcánek, když pořádá koncert sdrcař a kamarád, bylo by mi stydno. Potkávám spoustu známých tváří, je skvělé slyšet, že náš blog sledují i lidé, kteří nemají sociální sítě. Děkuji a děkuji ještě jednou, že i v dnešní době opravdu čtete! Moc děkuji i za masivní podporu maniakům ze Slovenska (Immortal Souls (sleduj zde) i ostatním šílencům, kteří přijeli vlakem z takové dálky!), klobouk dolů kluci a vaší darované čepice Surgery si moc vážím! 





Kolem se vznáší podobná rodinná atmosféra jako v devadesátých letech. Je opravdu obdivuhodné, kolik fanoušků přijelo z daleka. Jo hergot, tady se cítím dobře!

Klub Hells Bells je již dávno zapsán do hlavy všech, kdo se jen otřeli o underground. Není divu, prostředí je zde skvělé, lidé příjemní. Staropramen sice nepatří mezi mé oblíbené značky, ale vše nemůže být dokonalé, že? Nepřijel jsem prudit, ani machrovat, přijel jsem si užít a odpočinout, přeřadit z běžného života na klídek a pohodu. Daří se to na výbornou, čas je neúprosný, na pódium vylézá první kapela. Michal Kafe má se vším spoustu práce, přesto se usmívá. Inu, psal jsem to na začátku - pábitel.

MEAN MESSIAH - rád ocením i muziku, které mi jinak příliš nevoní. Industriální prvky, thrash, ale taky preciznost, velmi dobré hráčské výkony. Naživo mě Mesiáši baví a ne že ne. Hudba má drive, spoustu zajímavých momentů. Jako celek drží pohromadě a je příjemné zase jednou slyšet kapelu, která ví jakým směrem se chce ubírat. Hnětalo to, škoda jen velmi nevýrazného zvuku a díky tomu i vokálu, který nebyl příliš slyšet! Killer industrial thrash orgy!






ANIME TORMENT - litoměřické death metalové komando předvedlo opět velmi dobrý set. Ve svých skladbách pánové kombinují nejen melodické smrtící prvky, ale i ty modernější. Dost často se sice zabrousilo k mému neoblíbenému death coru (který považuji za slepou vývojovou větev), ale fans byli spokojeni a o to jde především. Poctivá řezničina ostrého stylu, která byla bohužel příliš nahlas! Very good death metal performance!




BRUTALLY DECEASED - nám nabídli ochutnávku z tradičního švédského death metalového stolu. Klasické postupy byly obohaceny o ingredience z amerických smrtících fast foodů a výsledkem byl opět pokrm, který po pozření zabíjel. Mám poslední dobou pocit, že pánové nad svojí hudbou možná až moc "přemýšlí", ale rozhodně to není na závadu. Vystoupení mělo potřebnou energii i drive a konečně solidní zvuk. Bylo peklo? Bylo a o to jde především (mocný kotel toho byl důkazem). Velmi dobře! 










We are dancing in open graves again, they are invoking the dark forces and sacrifice to the biggest death metal gods. The lid of the coffins are cracking, behind a tombstone the death is laughing and attracts you to the last dance. Old school death metal of the highest quality!

LIK - říká se, že když vás zamrazí v zádech, tak někdo chodí po vašem hrobě. Zažil jsem to již při prvním hrábnutí do strun. Hrubozrnný švédský death metal, s takovou tou punkovou jiskrou v sobě, mám moc rád už od jeho počátků. LIK mě baví, LIK mě bavili i v Praze. Najednou jsem byl v márnici někde daleko na severu, podchlazený a se zmrzlými kostmi. Tenká je hranice mezi naším a oním světem. Švédi nás vzali útokem. S výletem do zlatých devadesátek, do doby, kdy ještě nebyl metal hudba pro starý, do záhrobí. Klukům to sypalo skvěle. Klubem se vznášela starodávná energie, obětovalo se všem švédským bohům, řádilo se pod pódiem, lidé létali vzduchem. Totální old schoolový masakr s chladivým účinkem! 




















This gig reminds me an exhumation of some very old corpse. It was buried in the grave sometimes in the 90s when the Swedish death metal was beginning. This year in Prague, the coffin was full of frosty melodies and it was pulled to the light of God, crushed by sticks and drums. The body was cut into small pieces, cut by the pressure of the concert and then grounded to dust. LIK did a great craft, again. Swedish death metal which is an essence of cold, smell of death and frantic energy! Very good!

Zvuk byl celkově takový divný. Nevím, jestli to je prostorem klubu, chápu i, že mohou nastat technické problémy, ale co lze určitě ošetřit, tak je hlasitost. Někdo mi říkal, ať si vezmu špunty do uší. A to jako proč? 

K organizaci nemám žádných námitek, čtvrt hodinový skluz považujme za akademický, tohle vůbec neřeším. Překvapením byl totálně narvaný klub. A když říkám narvaný, tak myslím na hranici snesitelnosti, s vedrem připomínajícím saunu. Ale to se nedá odhadnout a pořád lepší, než poloprázdná Chmelnice na legendy INCANTATION minulý měsíc. 

Je konec a mě to mrzí. Taky mě štve, že musíme domů, že nemůžu popít a pokecat. Jenže Plzeň není Praha, u nás podobné undergroundové koncerty skoro nejsou a máme to daleko. A tak hned vyrážíme, dva utahaní metaloví psi. Ještě, že se končilo brzy, každá hodina dobrá. Povídáme o čemkoliv, abychom neusnuli. Vylezu z dodávky, udýchám kopec k domovu. Z nedaleké hospody duní Michal David, někdo něco slaví. Jsem najednou hrozně rád, že jsem "jinej", že poslouchám svoji muziku, že potkávám stejně prokleté kamarády. Tak v pátek v Děčíně na Grave a Orthodox Fest vol. 2 (info zde), přátelé, tam bude víc času. Už teď mě bolí játra. Děkuji za pozornost! Metal s vámi.

A abych nezapomněl a nabubřele citoval sám sebe: "Michale Kakao, di do prdele, bylo to skvělý! Díky moc!"

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound


BRUTALLY DECEASED:

ANIME TORMENT:

-------------------------------------------------------------------------------

sledujte nás na sociálních sítích - follow us on the social media:

Instagram

facebook:

twitter:
Share this games :

TWITTER