DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 6. května 2019

Home » » Recenze/review - RAVENOUS DEATH - Chapters of an Evil Transition (2019)

Recenze/review - RAVENOUS DEATH - Chapters of an Evil Transition (2019)


RAVENOUS DEATH - Chapters of an Evil Transition
CD 2019, Memento Mori

for english please scroll down

Tíživá samota uprostřed opuštěných katakomb. Jak vypadá světlo? Opravdu existuje jen smrt? Rozmlouvám sám se sebou, zahleděn do temných hlubin vlastní duše. Nelehkou cestu protkanou undergroundovým death metalem jsem si vybral sám. Odměnou mi budiž další s z kapel, která přišla ze záhrobí. Mexičtí staromilci RAVENOUS DEATH. Pootevřu těžké rezavé dveře a přidám se k hostině jak vystřižené z devadesátých let.

RAVENOUS DEATH na své letošní novince kombinují vlivy jak evropských (PESTILENCE, ASPHYX, DEMIGOD, ale i švédskou školu - VOMITORY), tak amerických smeček. Výsledkem je morbidní záležitost pro všechny nemrtvé. Skladby jsou doslova nasáklé hnilobou, špínou a chladem. Prašivý zvuk, absolutní oddanost stínům. Peklo nakonec všechno spálí. 



"Chapters of an Evil Transition" je jako ledová ozvěna ze záhrobí. Mrtvolně bledá, spalující a žhavá jako čerstvá krev. Kapela si na nic nehraje, nepotřebuje zmatečné prostředky pro to, aby popsala smrt. Vystačí si s tradičními postupy, pomocí niž dokáží vytvořit absolutně nehumánní atmosféru. Inspirováni stíny, s texty opsanými z náhrobků, s děsem v očích, na nás útočí a neznají slitování. Jedná se o vášnivé death metalové orgie pro vyznavače staré školy. Oprašte víka od rakví, postavte lebky do roztodivných obrazců. Zapalte ohně a exhumujte mrtvá těla. Netřeba hledat nic nového, světlo je pro nás dávno zakázaný pojem, tak proč si ještě neužít? V téhle kobce je mi moc dobře, s otevřeným pivem v ruce si notuji do rytmu. Zemři a znovu se naroď, rozpadni se v prach, ale zůstaň věrný, stejně jak RAVENOUS DEATH. Old school death metal, který vám zatluče hřeby do rakví! Velmi dobře!



Asphyx says:

Yes, the maniacal death metal band RAVENOUS DEATH know how to do a fatal infection. Their sharp and uncompromising riffs will go right into your brain like sharp spikes of a sophisticated killing machine. Sick vocal, thrash passages, death expression, this is RAVENOUS DEATH. Dying with their new album "Chapters of an Evil Transition" is so easy. 


"Chapters of an Evil Transition" is a sharp, uncompromising material which hits you on the most sensitive places. The inspiration by PESTILENCE, ASPHYX, DEMIGOD, VOMITORY, is visible but RAVENOUS DEATH add a great portion of their rotten ideas. My body might be buried in the cold ground but when the album starts to play me and other zombies will become alive again. Those songs goes nicely like an avalanche of bones, iron and putridity. I feel the old real death metal feeling from this album. It massacres me, crushes and destroys but also totally rolls me. I recommend this album to ones who like classic death metal with some dark passages. Cut me into thousands of small pieces, grind me to dust but I will still listen to this album. Traditional death metal which will literally bone me. Very good!


Tracklist:
1. Prelude to Evilness 01:42 instrumental
2. Doomed to Exist 05:29
3. Harvesting Hate 03:25
4. Evil Dementia (The Voices of the Nobodies) 04:25
5. Awakening of the Damned 03:11
6. Cursed Origin 03:35
7. Initiation Ritual 04:31
8. The Sinister Being 05:26
9. Massacre Cult 03:51
10. Soul Consumned by the Occult 04:38 

Share this games :

TWITTER