DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 16. května 2019

Home » » Recenze/review - SUSPIRAL - Chasm (2019)

Recenze/review - SUSPIRAL - Chasm (2019)


SUSPIRAL - Chasm
CD 2019, vlastní vydání

Pozvání na okultní seanci nikdy neodmítnu. Rád se znovu setkám s nemrtvými, prokleji všechny nehodné, s chutí obětuji temným silám. Tajemno bylo, je a vždy bude lákavé. Otevřeme staré zakázané knihy, namalujeme po zdech spoustu ornamentů, které mají přivolat samotnou smrt. Už zase zní chorály plné utrpení, venku se setmělo a krev houstne v žilách. Obracíš oči v sloup, přivázaná na oltáři. Neboj, nebude to bolet, uvidíš.

Když poslouchám nové album španělských rouhačů SUSPIRAL, opravdu si připadám jako na návštěvě ve starém kostele, kde se odehrávají pradávné temné seance. Black death metal, který je zastřený černou mlhou smrti. Tak vnímám novinku asi nejčastěji.


"Chasm" je zpočátku trošku chaotickým albem, po čase se ale usadí, začne pomalu krystalizovat, až se nakonec stane velmi nechutným pokrmem. Vlivy MAYHEM, CELTIC FROST, DARKTHRONE, jsou cítit často, ale jsou pokryty nepropustnou pavučinou death metalu a stávají se tím o hodně zajímavějšími. Pochmurným náladám bylo podřízeno vše. Člověk spolu s kapelou otevírá rezavé dveře do podzemí, nasává hnilobu, prašivinu a sněť. Po nějaké době neví, zda se prochází po našem či onom světě. Deska se bude líbit pravděpodobně spíše vnímavějším posluchačům. Je plná stínů, složitých motivů, smrti, zla, špíny a tajemna. Viděl jsem kdysi, ve svých nočních můrách, příšeru s obrovskými zuby a rozeklaným jazykem. Prokousla mi hrdlo a vysála všechnu krev z těla. Podobně na mě působí i SUSPIRAL. Okultní black death metal, který vás uvrhne do temnoty!



sumarizace:

"Chasm" je death/black metalové album, které připomíná odříkávání staré modlitby. Španělští SUSPIRAL se v něm modlí ke starým opuštěným hřbitovům, k peklu, k samotné smrti. Hudba je zde velmi naléhavá, temná, doslova černě smutná. Pokud máte rádi okultní záležitosti, myslím, že budete spokojeni stejně jako já. Při poslechu této nahrávky je smrt tak blízko! Album je jako rituál, uspořádaný k černé mši. Také cítíte tu beznadějnou atmosféru, tu náladu plnou tmy a záhrobí? SUSPIRAL jsou na prvním albu tajemní a magičtí, jako opuštěný kostel. Novinka se s klidem může přehrávat na pohřbech padlých mnichů. Magická death/black metalová záležitost. Excelentní okultní obřad!


Asphyx says:

"Chasm" is a death/black metal album that recalls chanting of old prayers. Spannish SUSPIRAL pray there to the old lonely cemeteries, to Hell, to Death itself. The music here is veryurgent, dark, literally black sad. If you like the occult, I think you will be happy as me. When listening to this recording is the death so close! Album is like a ritual, organized to the Black Mass. Do you also feel thehopeless atmosphere, the mood full of darkness and the beyond? SUSPIRAL are on their debut albummysterious and magical, like a lonely church. The news can be calmly played at funerals of fallen monks.Magic death/black metal thing. Excellent occult ceremony!


tracklist:
1. Crown of Chaos 
2. Boundless Waters 
3. Antithesis of Time 
4. The Crimson Void

Share this games :

TWITTER