DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 13. června 2019

Home » » Recenze/review - VALE OF PNATH - Accursed (2019)

Recenze/review - VALE OF PNATH - Accursed (2019)


VALE OF PNATH - Accursed
EP 2019, Willowtip Records

Nikdy bych nevěřil, že se toho dožiji. Čítával jsem o tom ve sci-fi knihách. Ale stalo se, můžeme si za to sami. Stroje jsou chytřejší než lidé a noční můra mnohých z nás právě ožívá. Z kdysi poměrně chytrého druhu je najednou lovená zvěř. Celý svět je chladný, promazaný olejem a tmou. Dávno jsme ztratili víru v sebe sama, dávno jsme ztratili naději, zbývá jen smrt a utrpení. Další mesiáš už nepřijde. Shořel v plamenech.

O podobných vizích (a pocitech) je i nové EP technických death metalistů VALE OF PHATH. Novinka obsahuje sedm ostrých skladeb, které se pohybují převážně v rychlém tempu. K tomu si připočtěte načernalý vokál a schopnost kapely přenést nálady Lovercraftových děl do hudby. Výsledkem je pak promyšlený, inteligentní materiál, který se vám zakousne do hlavy jako nějaká ošklivá nemoc.




"Accursed" je doslova naládováno temnou energií. Kapela se pohybuje v podobných oblastech jako třeba takoví THE BLACK DAHLIA MURDER, ALLEGAEON, BEYOND CREATION, ARKAIK, NEURAXIS, WRETCHED a ještě navíc má svůj vlastní ksicht. Existuje spousta technických death metalových kapel, ale jen některé dokáží napsat i dobré skladby. VALE OF PHATH to umí na výbornou. I přesto, že je novinka šílená, zběsilá, komplikovaná, náročná, přesto se velmi dobře poslouchá. Parádní jsou i thrashové vsuvky, ono vůbec, tahle parta je skvělá po všech stránkách. Všechny songy jsou svým způsobem strhující, okořeněné zvláštními náladami. Řežou mě, pálí a tak se nakonec vlastně těším, až stroje zvítězí nad lidským plemenem. Nejhorší představy ožijí a konečně nastane klid. Vynikající technický death metal s chladně temnou atmosférou! 

sumarizace:

Připodobnit album "Accursed" k jiným je poměrně těžký úkol. Napadají mě snad jen THE BLACK DAHLIA MURDER, ALLEGAEON, BEYOND CREATION, ARKAIK, NEURAXIS, WRETCHED. Berte to ale jen jako vzdálený otisk. Jinak jsou totiž VALE OF PHATH natolik originální, že je těžké je vůbec někam zařadit. Death metal je zde neskutečně komplikovaný, náročný, zvukově "nepříjemný". Pánové jdou na samou hranu srozumitelnosti, překračují hranice možného. Album se musí poslouchat jako celek a musíte u něj mít hlavu čistou a čerstvou. Pak ji na sebe necháte postupně působit a po čase se v ní ztratíte jako v nekonečném labyrintu. Jsem nahrávkou doslova rozsekaný, připadám si jako při požití halucinogenních houbiček. Odkud tahle hudba přišla? Ptám se stále dokola a napadá mě snad jen vesmír. Vynikající technický death metal!

Asphyx says:

When I tried to compare the new album "Accursed" to other albums it was very difficult. Only bands which came to my head was THE BLACK DAHLIA MURDER, ALLEGAEON, BEYOND CREATION, ARKAIK, NEURAXIS, WRETCHED. But it is more like a distant fingerprint. VALE OF PHATH are so original that it is hard to put them anywhere. Death metal here is very complicated, difficult and in case of the sound it is “unpleasant”. Those gentlemen go to the edge of clarity, the cross the boundaries of the possible. You have to listen to this album as a whole and your mind must be clear and fresh. Then, you just let the album do its thing and after a while you will get lost in it like in an endless maze. I am literally chopped by this album, I feel like I ate some hallucinogenic mushrooms. Where did this music come from? I ask myself over and over and the only answer is the space. Excellent technical death metal!


Tracklist:
01. Shadow and Agony (1:16)
02. The Darkest Gate (4:11)
03. Skin Turned Soil (4:39)
04. Accursed (4:39)
05. Audient Void (1:08)
06. Obsidian Realm (5:38)
07. Spectre of Bone (6:01)

band:
Reece Deeter - Vocals
Vance Valenzuela - Guitar 
Andy Torres - Bass 
Eric W. Brown - Drums

Share this games :

TWITTER