DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 24. července 2019

Home » » Recenze/review - ORGANECTOMY - Existential Disconnect (2019)

Recenze/review - ORGANECTOMY - Existential Disconnect (2019)


ORGANECTOMY - Existential Disconnect
CD 2019, Unique Leader Records

Co svět světem stojí, snaží se lidé vymyslet dokonalý stroj na zabíjení. Všechny nás fascinuje chladný kov, zařezávající se do živého masa. Usekané hlavy, válka přes dálkový ovladač. Proříznuté břicho, vyhřezlá střeva, vše hezky natočené ve velkém rozlišení. Totální vyhlazení, absolutní smrt. Uvnitř bije baterie, dobíjená samozřejmě solární energií. Ekologie především. Občas si říkám, že se celý svět zbláznil. Všichni čekáme na samozničení, na mechanického přesného zabijáka, který nás rozemele a recykluje.

Přesně takový stroj jsou i novozélandští ORGANECTOMY. Brutálně death metalová kapela, která nám i letos přináší prvotřídní masakr. Jsou moderní a klasičtí zároveň, mají skvělý zvuk, jsou určeni k zabíjení. Co si přát víc?



"Existential Disconnect" je albem, které má opravdu zničující účinek. Brutalita zabalená v dobrých nápadech. K tomu si připočtěte technické pasáže, slam a najednou máte co do činění s v podstatě dokonalým současným dílem. Lze zde zaslechnout odkazy třeba takových SUFFOCATION, DEFEATED SANITY, ANALEPSY, VULVODYNIA. Nahrávka je až nebývale pestrá, vše sedí na svém místě. Stačí si jen sednout a užívat si zabíjení v přímém přenosu. Ze skladeb je na sto honů cítit chlad, odlidštěnost, zkažená krev a smrt. Jak říkám, perfektně seřízený stroj na zabíjení, který se nezastaví před ničím. Nelze jej vyřadit z provozu, nelze jej zastavit. Dál se zakusuje s elegantní přesností do dalších těl. Stejně jako ORGANECTOMY nezná slitování. Tohle jsou brutálně death metalové orgie, krvavé tsunami, promyšlená záležitost pro všechny fajnšmekry. Myslím, že netřeba dodávat cokoliv dalšího. Lepší je stejně desku poslouchat, než o ní číst. Vynikající brutální záležitost!


sumarizace:

"Existential Disconnect" je mocným, temným albem, odkazujícím na vlivy SUFFOCATION, DEFEATED SANITY, ANALEPSY, VULVODYNIA. Brutalita se potkává s temnotou a chladem. Songy jsou neskutečným způsobem propracované, totálně zničující. Cítím se být odsouzený na popravu. Elektrické křeslo jsem přežil, oběšení také, při střelbě selhala zbraň, ale stroj na zabíjení s kódovým označením ORGANECTOMY mě rozložil na prvočástice. Líbí se mi, že kapela nesklouzla do dnes tolik oblíbených nepřehledných preludií, ale drží se toho, co jí jde nejlépe. Brutálního death metalu, který vám způsobí torturu mozku. Novozélandská krvavá mašina zraje jako dobře uleželá mrtvola. Zmínit musím i skvělý obal a perfektně natlakovaný zvuk. Před poslechem doporučuji krvavou lázeň. U mě osobně si album získalo absolutorium, je totiž přesnou definicí toho, co mám na smrtícím kovu rád. ORGANECTOMY jsou na novince doslova zrozeni pro masakr! Devastace lidské mysli! Vynikající počin!



Asphyx says:


"Existential Disconnect" is a powerful, dark album, referring to the influences of SUFFOCATION, DEFEATED SANITY, ANALEPSY, VULVODYNIA. Brutality meets darkness and cold. The songs are sophisticated, totally devastating. I feel condemned to execution. I survived the electric chair, hanging too, the gun failed, but the machine for killing with the code mark ORGANECTOMY decomposed me on the molecules. I like the fact that the band has not slipped to now popular messy preludes, but keeps what they know the best. Brutal death metal which cause you brain torture. The New Zealandish bloody machine matures like a well-dead corpse. I have to mention as well great cover and perfectly pressurized sound. Before the listening I recommend to take bloodbath. This Album gets top, because it's a precise definition of what I like about deadly metal. ORGANECTOMY are literally born for the massacre! Devastation of the human mind! Excellent record!



Tracklist:
01. Severed from Humanity
02. Existential Disconnect
03. Antithetical
04. No Solace in Ascendance
05. Catastrophic Intent
06. The Agony of Godhood
07. Unending Regrowth (feat. Matti Way)
08. Where Pantheons Lie I: Malfeasance
09. Where Pantheons Lie II: Conviction
10. Anguish in Lamina
11. The Infinite Witness

band:
Alex Paul: Vocals.
Tyler Jordan: Bass.
Levi Sheehan: Drums.
Sam McRobert: Guitar.
Matt Bolch: Guitar

Share this games :

TWITTER