DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 10. července 2019

Home » » Recenze/review - RECKLESS MANSLAUGHTER - Caverns of Perdition (2019)

Recenze/review - RECKLESS MANSLAUGHTER - Caverns of Perdition (2019)


RECKLESS MANSLAUGHTER - Caverns of Perdition
CD 2019, F.D.A. Records

Prvním pocitem, který jsem zažíval, když jsem vstoupil na onen svět, tak byl údiv. Fascinovala mě temná pestrost, monumentální stavby, zvuky, plné utrpení a bolesti. Pokud byste zde byli se mnou, určitě byste také stáli s otevřenou pusou. U zdí jsou přivázáni ti, kteří hřešili příliš, zrádci, falešní a zlí lidé. Jsou opravdu, jak se traduje, páleni žhavým železem, máčeni v oleji a maso je jim postupně trháno od kostí. Nenajdou nikdy klid, to je ten největší trest. Ale vás by asi zajímala muzika, nemám pravdu? Ano, hraje se zde převážně klasický death metal, co taky jiného.

RECKLESS MANSLAUGHTER vznikli v roce 2008 a letošní album je jejich třetím dlouhohrajícím počinem. Jedná se o tradiční materiál, jak vystřižený z devadesátých let minulého století a záležitost, která ze své podstaty nemohla uniknout mé pozornosti. Stačí se podívat na obal, pustit prvních pár skladeb a vím, že jsem tu správně. Jsem doma v záhrobí.



RECKLESS MANSLAUGHTER na to jdou podobným způsobem jako to dělávali kapely BOLT THROWER, MORBID ANGEL, DISMEMBER, v určitých momentech snad i AUTOPSY. Skladby nejsou zbytečně rychlé, pánové sází spíš na melodie a propracovanou atmosféru i strukturu. Nejedná se o nic nového, ani převratného, ale deska se velmi dobře poslouchá, má potřebný drive a sílu. Občas by sice chtělo trošku víc zatlačit na pilu, v některých momentech jakoby spadl z motorové pily řetěz, ale jako celek nahrávka v klidu obstojí. Nemám žádných námitek ke zvuku, ani k obalu, ani k produkci. Jen si říkám, že podobných desek a smeček je dnes poměrně dost a chtělo by to něco, co by tyhle šílené Němce odlišilo od ostatních. Mám zkrátka pocit, že tu něco chybí, možná moment překvapení, neotřelejší riff, pestrost, nevím. Každopádně, pokud máte jako já rádi tradiční syrový death metal, tak neváhejte, smrt nepočká. Velmi dobře!


sumarizace:


RECKLESS MANSLAUGHTER hrají jadrný, přímočarý smrtící kov staré školy v podobě, v jaké ji hrávali třeba takoví BOLT THROWER, MORBID ANGEL, AUTOPSY, ale i celá švédská škola. Skladby mají švih, jiskřivý náboj a nezapomíná se ani na studenější nápady. Album má velmi dobrý zvuk. Hudba zde není ničím výjimečná, ale RECKLESS MANSLAUGHTER mě zaujali svým přístupem a nadšením, energií, která ze "Caverns of Perdition" stříká na všechny strany. Čerpají z těch nejlepších klasiků žánru a výsledkem je velmi chutný, i když zahnívající pokrm. Přijde mi, že mi Němci naservírovali kousky masa prolezlého červy, hnisem a snětí. Nabírám je na vidličku, jemně je rozmělním na jazyku a polknu. Cítím, jak mě chladí, rozežírají vnitřnosti a výsledkem je (jak jinak) smrt v nekonečných křečích. Death metal někde na pomezí mezi krutostí, temnotou a chladem. Příjemně ošklivá záležitost! Doporučuji.


Asphyx says:

RECKLESS MANSLAUGHTER plays earthy, straight deadly old school metal in the way like BOLT THROWER, MORBID ANGEL, AUTOPSY, but also the whole more Swedish school. The songs have style, drive and they don't forget colder ideas. This album has very good sound. The music isn't extraordinary, but RECKLESS MANSLAUGHTER are for me interesting with their approach and enthusiasm splashing from "Caverns of Perdition" to all sides. They gain from the best of genre and the result is very tasteful even though rotten meal. I think Germans gave me pieces of meat full of worms and pus. I'm taking it with a fork, chewing up on my tongue and swallowing. I feel the cold, they're eating into my entrails and the result is (there is no other way) death in endless cramps. Death metal on the border among cruelty, darkness and cold. Pleasant ugly affair! I recommend.


Tracklist:
01. Blast into Oblivion
02. Unleash the Spirits of the Fallen
03. Operation Chastise
04. Vaporized Crucifix
05. Into Unknown Caverns
06. Catacombs of Perpetual Damnation
07. Stiffshifter
08. Decay in Embryo
09. Funeralmaster


band:
Chris: Bass
Leimy: Vocals
Pneumator: Drums
Sebi: Guitar
Dennis: Guitar


Share this games :

TWITTER