DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 27. července 2019

Home » » Recenze/review - VULTURE - Ghastly Waves & Battered Graves (2019)

Recenze/review - VULTURE - Ghastly Waves & Battered Graves (2019)


VULTURE - Ghastly Waves & Battered Graves 
CD 2019, Metal Blade Records


Ale jo, já to na jednu stranu chápu. Dorostla další generace mladých metalistů, kteří si chtějí alespoň tímto způsobem zažít to, co nás provázelo tak nějak přirozeně. Patřím k těm, kdo nemá ze své podstaty moc rád uječené hlasy. Proto taky nemusím příliš heavy metal. Tedy, jak který a jak kdy. Nojo, jenže němečtí speed thrash metalisté jsou zkrátka uvěřitelní. V závěru je to prosté, někdy už mívám po krk všech těch hrobů a katakomb a tak si udělám radost nějakou takovouhle retro záležitostí.

Nutno říci, že pánům z VULTURE se vcelku podařilo i druhé dlouhohrající album. Starým časům je podřízeno vše. Zvuk, obal, stylizace do pradávných fotek. A světe div se, ono to na mě docela funguje. Ne tedy vždy a všechno, ale album má rozhodně něco do sebe.


O inspiraci asi netřeba mluvit, tu všichni slyšíme, ale přesto. Spousta postupů je velmi schodných třeba s takovými MERCYFUL FATE, OVERKILL, METALLICA, JUDAS PRIEST, ale i třeba ANTICHRIST, MORTAL SIN, IRON MAIDEN, LIVING DEATH. Některé motivy bijí až příliš do uší, u některých se usmívám jejich "naivitě", ale když zavřu oči a srknu si pivka, tak si desku i užívám. Je sice fakt, že pokud se člověk oprostí od toho, že se kapela snaží urputně držet starých časů a občas ztrácí dech, tak lze nahrávku považovat za solidní. Hodně záleží, co od hudby chcete. Pokud si budete chtít udělat hezký večer se starými vinyly a oprášíte pravěkou džísku, budiž. Nic víc ale nečekejte. Není sice účelem, aby VULTURE přinášeli něco nového nebo nedej Bože svěžího, ale i retro se dá hrát ještě lépe. Když do své shovívavé rovnice dosadím všechny pocity, momentální rozpoložení a náladu, tak mě baví deska tak na slušných šedesát procent. Pokud je vám něco kolem pětadvaceti, tak si připočtěte klidně třeba dvacet bodů navíc. 


sumarizace:

Albu možná chybí kousek nějakého neotřelého koření, nějaký lépe zapamatovatelný nápad. Kapela, pokud se chce dál vyvíjet a zlepšovat, by měla příště přeci jen trošku víc zapracovat na originalitě, možná i zajímavější produkci. Jinak ale nemám s deskou absolutně žádný problém. A to je možná trošku špatně. Skupina, jako by se trošku bála se odvázat, pustit se do něčeho nového, zajímavějšího. Uvidíme příště, třeba nás překvapí. Cesta, kterou si VULTURE vytyčili a po níž jdou, není vůbec lehká, podobně znějících smeček je dnes deset na jednom uříznutém prstu. Jinak se ale jedná o velmi dobré, slušně poslouchatelné album, které vám nakope zadnice. Solidní, tradiční pojetí speed/thrash metalu, dobré nápady a uvěřitelné nasazené ale dělají z téhle desky chutnou krmi. S nahrávkou tak nemám žádný zásadní problém. Všechno hezky odsýpá, má to drive i sílu. Jen tak dál! Solidní album!


Asphyx says:

This album is lack of some piece of interesting spice, something more memorable idea. This band should work more on originality of themselves and maybe on their production if they want to be better and developed. But I have no other problems with this album. And maybe that´s the problem. The band seems to be afraid to go crazy and try something new, more interesting. We´ll see next time and maybe the band will surprise us. The road where these guys VULTURE go is not easy at all because there is more than 10 bands on every chopped finger which sounds similar. But this is a very good and easy to listen album which would kick your ass. Solid, traditional type of speed/thrash metal, good ideas and believable ideas makes this album very good as a tasteful meal. I don´t have any big problem with this album. Everything flows and it has a drive and power. Good job! Solid album!

Tracklist:
01. Fed to Sharks
02. The Garotte
03. B.T.B. (Beyond the Blade)
04. Ghastly Waves & Battered Graves
05. Dewer's Hollow
06. Tyrantula
07. Stainless Glare
08. Murderous Militia
09. Killer on the Loose (Thin Lizzy cover)

Line Up:
A. Axetinctör - Bass (Quintessenz (live), ex-Beer Pressure, ex-Bulldozing Bastard) 
S. Genözider - Guitars (Luzifer, Quintessenz, ex-Beer Pressure, ex-Bulldozing Bastard, ex-Genocide, ex-Hellhunt, ex-Obsessör, ex-Omega (live))
M. Outlaw - Guitars (Wifebeater) 
L. Steeler - Vocals (Luzifer, Diabolic Night (live), ex-Hellhunt, ex-Expire) 
G. Deceiver - Drums (Blizzen)

Share this games :

TWITTER