DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 29. srpna 2019

Home » » Recenze/review - 1914 - The Blind Leading the Blind (2019)

Recenze/review - 1914 - The Blind Leading the Blind (2019)


1914 - The Blind Leading the Blind
CD 2019, Archaic Sound

Válka je jako krutá řeka beznaděje. Skočíte do ní a už se nikdy nevynoříte. Zalknete se vlastní nenávistí, krví druhých. Navěky se ve vás usadí obrazy plné utrpení. Temnota postihne vaši mysl a i když už dávno budete na mělčině, pořád se vám budou vracet ty nejhorší vzpomínky. Smrti na bojišti předcházely nadšené pochody. Politické hry. Proč mám pocit, že když někdo vypráví o První světové válce, tak je obestřen šedivou aurou? Neměli bychom zapomínat, měli bychom se poučit, ale uděláme to někdy vůbec?

Ukrajinští vojáci 1914 dokázali opět perfektně vystihnout atmosféru První světové války. Napomáhají tomu jak různé vsuvky, které vše dolaďují k dokonalosti, tak hlavně hudba, která je až neskutečně syrová. Opravdu pochoduji v zástupu mě podobných, opravdu jdu na jistou smrt.



"The Blind Leading the Blind" je opět uvěřitelnou směsí, umíchanou z blackových, doomových a death metalových ingrediencí. Je albem, které doporučuji poslouchat v klidu, plně se na něj soustředit, doplnit jej četbou nějaké vhodné literatury, případně filmem. Na kapele je krásně vidět (a slyšet), že se nejen do První světové války plně stylizují, ale opravdu věří tomu, co hrají. Je to hodně znát a je to také věc, která je pro mě hrozně důležitá. Některé pasáže se mohou zdát zpočátku možná až příliš dlouhé, ale po čase uzrají, mají svůj smysl a záměr vytvořit pochmurné nálady, opravdu nás přenést do období Velké války. Občas si vzpomenu na černobílé dokumenty, lehce cukající a nedokonalou kameru, usměvavé vojáky v kontrastu s dalším střihem, který nás přenese do lazaretu. Lidé bez nohou se znetvořenými obličeji, utrpení, smrt, záhuba. Deska se povedla opět na výbornou, o zvuku a obalu netřeba diskutovat, vše je také dokonalé. Mám rád nahrávky s atmosférou, nad kterými mohu přemýšlet. 1914 mě vzali na dlouhý výlet plný bolesti, namířených pušek, vystřelených mozků a temnoty. Tohle je pravá uvěřitelná hudební válka! Vynikající!



sumarizace:

Neznám moc desek z poslední doby, na kterých by byla zhudebněna válka tak skvěle, jako na novince "The Blind Leading the Blind"1914 dokázali nemožné. Já se opravdu při poslechu cítím, jako bych byl přímo na bojišti. Jsem obyčejným vojákem, jdoucím na jistou smrt. Vynikající, studené a mrazivé riffy, perfektní vokál a neskutečně beznadějná nálada. To jsou hlavní atributy novinky. Válka je hnusná, špinavá, zlá, nezná slitování. Stejně jako nová nahrávka 1914. Kdo z nás bude další obětí? Album je dokumentem o lidské slabosti, o nenávisti, o tom, že je lidstvo jako celek nepoučitelné. Doporučuji poslech v tiché místnosti, s volume pořádně doprava. Nemám dalších slov. Death/black/doom metalové album, na kterém ožívá válka! Doslova! Skvěle!


Asphyx says:

I don't know many records of recent times where the war was set to music as great as on the new album "The Blind Leading the Blind"1914 made impossible. I really feel like I was on the battlefield, when listening. I was an ordinary soldierthat goes to certain death. Excellent, cold and frosty riffs, perfect vocal and impossibly hopeless mood. These are the main attributes of the news. the war is ugly, dirty, evil, it doesn't know no mercy. Like thenew recording 1914. Who among us will be the next victim? The album is a documentary about human weakness, about hate, about incorrigible humanity. I recommend listening in a quiet room with volume pretty right. I have no words more. Death/black/doom metal album, where the war is coming alive! Literally! Great!


TRACKLIST
01. War In
02. Arrival. The Meuse-Argonne
03. Passchenhell
04. A7V Mephisto
05. High Wood. 75 Acres of Hell
06. Hanging on the Old Barbed Wire
07. Beat the Bastards (The Exploited cover)
08. C'est Mon Dernier Pigeon
09. StoГџtrupp
10. The Hundred Days Offensive
11. War Out

band:
Vocal - 2.Division, Infanterie-Regiment Nr.147, Oberleutnant – Ditmar Kumar
Guitar - 37.Division, Feldartillerie-Regiment Nr.73, Wachtmiester - Liam Fessen
Guitar - 5.Division, Ulanen-Regiment Nr.3, Sergeanten - Vitalis Winkelhock 
Bass - 9.Division, Grenadier-Regiment Nr.7, Unteroffiziere - Armin von Heinessen
Drums - 33.Division, 7.Thueringisches Infanterie-Regiment Nr.96, Gefreite - Rusty Potoplacht

Share this games :

TWITTER