DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 28. srpna 2019

Home » » Recenze/review - ABYSMAL LORD - Exaltation of the Infernal Cabal (2019)

Recenze/review - ABYSMAL LORD - Exaltation of the Infernal Cabal (2019)


ABYSMAL LORD - Exaltation of the Infernal Cabal 
CD 2019, Hells Headbangers Records

Tiché kroky, zrychlený dech. Útok ze stínu, ze zálohy. Záblesk nože, proříznutá tepna. Ještě před chvílí jsi přemýšlel, co koupíš odpoledne k večeři, teď tu ležíš v kaluži krve a ten bastard, co ti to udělal, už zase čeká ve stínu. V některých lidech je víc šelmy než v ostatních. Měli bychom je izolovat, starat se o oběti, zlo nejde vymýtit, nejde zničit. Pokaždé, když už si myslíš, že bude vše v pořádku, objeví se další zákeřný stín.

Primitivní bestialita není vlastní jen jednoduchým lidem, ale bývá také zhudebněna, vydána na nosičích, uctívána v temnotách. K novince amerických black death metalistů se můžete stavět dvěma způsoby. Buď ji odsoudíte několika slovy o nechutném zvuku, jednoduchých motivech a zaujmete pózu člověka, co je jakoby nad věcí. Nebo se ponoříte do záhrobí. Volba je samozřejmě jen a jen na vás. 



Na "Exaltation of the Infernal Cabal" opravdu potkáte jen samé čiré zlo. Vše je takové surové, syrové, zkažené. Útočí se opravdu jen ze zálohy, stylem jako to dělávají třeba takoví ARCHGOAT, MORBOSIDAD, GRAVE RITUAL, BLASPHEMY, BEHERIT. Zkrátka a jednoduše, nic pro slabé povahy, nic pro dnešního zmlsaného strávníka velebícího rádoby zlé kapely. Můžu mít tisíc připomínek ke zvuku, k obalu, k jednoduchosti, k chaosu, ale jedno ABYSMAL LORD nelze rozhodně upřít. Jsou opravdoví, já jim jejich hudbu věřím. Na rozdíl od mnohých jiných mi tenhle ortodoxní přístup vyhovuje. Kapela mě vrátila na časové ose zpět do mého mládí, kdy se mezi lidmi vyměňovali kazety a byli jsme vděčni za každou podobnou "prasárnu". Ano, je to black/death metalový chlív, hrdlo proříznuté v postranní uličce, je to hudební přepadení, útočící na ty nejskrytější zvrácené choutky. Hniloba, prašivina, smrt! Velmi dobře! Satan!


sumarizace:

"Exaltation of the Infernal Cabal" je antihumánním dílem, pohybujícím se někde na pomezí death metalu a blacku. Pokud budete chtít, tak v albu vystopujete vlivy smeček jako ARCHGOAT, MORBOSIDAD, GRAVE RITUAL, BLASPHEMY, BEHERIT. To vše zamotané do nihilisticky pojatého death metalu. Nahrávka působí opravdu velmi hnilobně. Vždy existovala celá řad kapel, které se snažily nějakým způsobem zhudebnit peklo. Troufám si tvrdit, že ABYSMAL LORD jsou hodně blízko tomu opravdovému, reálnému. Ze skladeb doslova odkapává síra, smrt je cítit za každým rohem i tónem. Skupina se stala mým soukromým objevem, vyloženě poslechovou záležitostí. Vnímám ji jako krvavý otisk neznáma v rudé kaluži kdysi životodárné tekutiny. Někde u hrany bolesti, někde na pomezí našeho a onoho světa, tam muselo vzniknout album "Exaltation of the Infernal Cabal". Nechte si chutnat, jen dejte pozor, abyste se nespálili. Následky by totiž byly devastující. Black/death metalový obřad!


Asphyx says:

The music by ABYSMAL LORD is quite similar to ARCHGOAT, MORBOSIDAD, GRAVE RITUAL, BLASPHEMY, BEHERIT and many other blasphemers who succeed in making darkness into music. Have you ever swallowed pieces of rags drenched in blood? Then perhaps you know what the new album "Exaltation of the Infernal Cabal" is about. It is absolutely devastating, nihilistic work which will not only clear your mind but also curse you forever. They play the real, infernal blackened death metal. This is not music for pussies. Bestial war with heaven! Devastation of holy relics! The hull of bitterness is empty! Welcome to hell! Forever, amen! Black death metal which is a definition of evil!

TRACKLIST
01. The Exalted Killing (Intro)
02. Monolith of Vengeance
03. Races of Jehovah's Despair
04. Scythe of Damnation
05. Exaltation of the Infernal Cabal
06. Holy Incest
07. Preparing the Throne
08. Nuclear Absolution
09. Scars of Heresy
10. Scourge of Christ

Share this games :

TWITTER