DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 30. září 2019

Home » » Recenze/review - COME BACK FROM THE DEAD - The Rise of the Blind Ones (2019)

Recenze/review - COME BACK FROM THE DEAD - The Rise of the Blind Ones (2019)


COME BACK FROM THE DEAD - The Rise of the Blind Ones
CD 2019, Transcending Obscurity Records

for english please scroll down

Pavouci odvedli opět skvělou práci. Když se podíváte proti světlu vzhůru, ven z katakomb, tak jejich pavučiny doslova září, světélkují. Není to tak dávno, co nastoupili hned po červích koloniích. Ti ohlodali veškeré maso až na kost. Pomalu rozkládající tělo vydává svědectví o časech, kdy bylo ještě živé. Odkryji další vrstvu a na stehenní kosti vidím vyrytý nápis COME BACK FROM THE DEAD. Doslova žhne do tmy. Promnu si oči a všechno zmizí. Zůstane jen temnota, chlad, špína a smrt. 

Death metalový underground má mnoho podob. Tu, kterou předkládají na své nové desce  "The Rise of the Blind Ones" tito maniakální Španělé, obdivuji již dlouhé roky. Mám rád, když se v hudbě potkává hniloba, prašivina a ozvěny ze záhrobí. Zkoušeli jste si někdy jen tak lehnout do rakve? Tak schválně, jestli to pro vás bude stejné, jako poslech této nahrávky. Pro mě rozhodně ano.



Smrt je ze své podstaty hnusná a šílená. Máme z ní strach celý život, i když si to mnohdy nepřiznáváme. Občas nás napadají myšlenky o tom, co bude, až naše těla shnijí několik metrů pod zemí. Jestli existuje nebe i peklo. Těžko říct, ale vím, že COME BACK FROM THE DEAD se pokusili na onen svět nahlédnout. Dělají to s grácií, řemeslnou zručností, devastujícím účinkem a krvavou jiskrou v oku. Stylově uctívají smečky jako BOKLUK, AFFLICTION GATE, PAGANIZER, URSINNE, WARCRAB, DISMEMBER, ENTOMBED, AUTOPSY, VANHELGD, UNDERGANG. Hrobnická práce jim jde perfektně od ruky. Skladby se zadírají postupně pod kůži, všechno duní v naprostém pořádku. Nepřinášejí sice nic nového, ale to mi nijak zvlášť nevadí. Oceňuji hlavně nadšení pro záhrobní věci člověka, prašivý zvuk. Jako bych se díval na dlouhou bolestivou smrt. Já to téhle smečce věřím beze všech pochyb. Hodně zahnívající death metalová záležitost!



sumarizace:

"The Rise of the Blind Ones" otevírá hroby stejným způsobem, jako to dělaly kapely BOKLUK, AFFLICTION GATE, PAGANIZER, URSINNE, WARCRAB, DISMEMBER, ENTOMBED, AUTOPSY, VANHELGD, UNDERGANG. Zvuk je poctivě hnilobný, vytažený snad odněkud ze starých katakomb. Na kapele je vidět a slyšet, že je plně oddána hrobnickému řemeslu. Hudba musela vznikat v opuštěných márnicích, nápady byly dodány těmi nejvíc mrtvými zombie a výsledek si můžete poslechnout sami. Pro nás, co jsme se k death metalu dostali v devadesátých letech, se jedná o vzácný rezavý artefakt. Mám opravdu pocit, že jsem odsouzencem na smrt, čekám ve své cele a k poslední večeři mi pouštějí tvorbu COME BACK FROM THE DEAD. Kapela mě zve na dlouhý nekonečný výlet za řeku Styx. Nebude to dlouho trvat, už zítra ráno mi zlomí vaz. Těším se, podobný death metal mi totiž koluje v krvi odnepaměti. Skvělá smrtící deska, která vás popraví tím nejkrutějším způsobem!



Asphyx says:

"The Rise of the Blind Ones" is opening the tombs by the same manner as the bands like BOKLUK, AFFLICTION GATE, PAGANIZER, URSINNE, WARCRAB, DISMEMBER, ENTOMBED, AUTOPSY, VANHELGD, UNDERGANG. The sound is honestly putrid, ripped out from somewhere of the old catacombs. Here you can see and hear that the band is devoted to the craft called "digging the graves". This music had had to be written in the abandoned mortuaries, the most dead zombies had provided the ideas and the result you can listen to by yourself. For us, who came to the death metal at the nineties, this album represents a rare rusty artifact. I really feel like I'm a sentenced to death and I wait in my cell, while the COME BACK FROM THE DEAD album play for me there as my last dinner. The band invites me to a long, endless trip over the Styx River. It will not take so long time, already tomorrow morning they are breaking my neck. I am looking forward because the similar death metal I have in my veins since time immemorial. A great deadly record that will execute you by the cruelest way!


tracklist:
1. Outcast of the Light
2. Martyr of a Gruesome Demise
3. Restless in Putrescence
4. Jugular I – Heretic Impaler
5. Jugular II – The Altar of Your Neck
6. Nebulaes of Malevolent Shining
7. Darkness Abominations
8. Lick My Hands Wild Beasts
9. Dead March
10. Possessed by the Death

band:
Marcos: Drums
Hector: Guitars
Miguel: Guitars
Paul: Vocals
Iago: Bass

Share this games :

TWITTER