DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 24. září 2019

Home » » Recenze/review - DETHEROUS - Hacked to Death (2019)

Recenze/review - DETHEROUS - Hacked to Death (2019)


DETHEROUS - Hacked to Death
CD 2019, Redefining Darkness Records

for english summary please scroll down

Tlaková vlna, výbuch v podsvětí. Kosti létající vzduchem, usedající prach z našich předků. Peklo o sobě zase jednou dalo vědět, zařvalo mocně a hlasitě. Probudili se ti, o kterých se mluví jen šeptem. Zlí démoni, které znáte možná jen ze svých nejošklivějších nočních můr. Hledíte do tmy a nevíte, co je a co není pravda. Pot na tváři a marně tápete v myšlenkách. Realita bývá někdy krutá, o mnohém vypovídá pentagram vyrytý na vašich zádech. Proč? Ptáte se do ticha, ale odpověď nepřichází.

Jistou  nápovědu by vám mohla dát death thrashová mašina z Kanady. Říkají si DETHEROUS a při poslechu jejich novinky "Hacked to Death" mám opravdu pocit, že zlí démoni přicházejí. Krutost, tlak, ostré riffy, smrt. Myslím, že jsem velmi spokojen. Tady se totiž zabíjí na potkání. Promyšleně, chladně, nekompromisně. 



"Hacked to Death" je deskou, která je volně inspirována kapelami jako KREATOR, SLAYER, DEMOLITION HAMMER, starými dobrými DEATH. Výsledkem je velmi výbušná směs, poctivě vyrobená trhavina, se kterou odpálíte i ten největší kus skály v kamenolomu. Skladby jsou složené rukami dobrých řemeslníků, kteří navíc přidávají velký kus černé energie. Vše je nadávkováno v velkým vkusem pro věc, nikde nic nepřebývá, nechybí. Možná někdo bude mít trošku problém s lehkou nepůvodností nápadů, určité momenty jsou opravdu hodně podobné výše zmíněným vzorům, ale to mě nijak nevadí, ani neirituje. Užívám si, to je oč tu běží, album je velmi výrazné, opravdu dobře se poslouchá. Dokáže mě strhnout do nejhlubších katakomb Hádovy říše, rozsekat, umlít a rozmělnit. Má v sobě jiskru, o které vždy rád píšu a uctívám ji. Death thrash metalová klasika, jak vystřižená z devadesátých let! Velmi dobře!


sumarizace:

"Hacked to Death" je temným poselstvím z onoho světa. Pokud bychom hledali nějaké vyslance záhrobí, museli bychom zákonitě narazit na kanadské death/thrash metalisty DETHEROUS. Fascinuje mě přístup, jakých uchopila kapela staré smrtící pořádky, přetransformovala je to dnešní doby a stvořila album, které připomíná rozzuřené monstrum. Peklo opravdu existuje! Novinka těchto maniaků je toho jasným důkazem. Narovnejte prašivé kosti do úhledných hromad, otevřete dveře do záhrobí a povolejte nemrtvé! Kanadští uctívači old school death/thrash metalu jsou opět zde! Řvou mocně, hlasitě a jejich hlas je podobný samotné Bestii. Skvělé nápady, temná a zlá atmosféra, naléhavost, dravost. Tohle všechno dělá z posledního CD DETHEROUS absolutně zahnívající záležitost. Album bylo nahráváno snad někde v podzemí, v opuštěných chodbách vedoucích do obrovské márnice. Old school death/thrash metal, který vás na věky prokleje! Smrt je při poslechu velmi blízko! Zlo přichází. Velmi dobrá nahrávka!


Asphyx says:

"Hacked to Death" is a dark message from the world beyond. If you were looking for delegate from the world beyond you would have to find these Kanadian death/thrash metal band DETHEROUS. I am fascinated by their attitude – they hold the old deadly orders transformed them into today´s world and made an album which sounds like an angry monster. The Hell is real! This album proves it. Line up your ashy bones into neat lumps, open the doors into the world beyond and call the undead! These Kanadians which worship old school death/thrash metal are back! They are screaming so powerfully and loudly! Their voice is like the Beast itself. Great ideas, dark and cruel atmosphere, immediacy, drive. This is what makes the new album by DETHEROUS something absolutely mouldy. The album was recorded in the underground in abandoned halls which lead into an enormous dead house. Old school death/thrash metal which will curse you forever! The Death is very close when you listen to this album! The evil is coming. Very good record!


TRACKLIST
01. Smouldering Ashes
02. Practitioners of Pain
03. Ridden
04. NIRC
05. Hacked to Death
06. Monstrosity
07. From Hell They Rise
08. Brain Death

band:
Damon MacDonald
Dylan Spicer
Dimitri La Rose
Mike Dale

Share this games :

TWITTER