DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 19. října 2019

Home » » Recenze/review - THE BLEEDING - Morbid Prophecy (2019)

Recenze/review - THE BLEEDING - Morbid Prophecy (2019)


THE BLEEDING - Morbid Prophecy
CD 2019, World War Now Records

for english summary please scroll down

Stál jsem před starými rezavými dveřmi a přemýšlel, co se ukrývá uvnitř. Je to 13 komnata, která neměla být nikdy otevřena? Legendy říkají něco málo o zazděných lidech, kteří zde zemřeli hladem a strachem. Nevěřili v jediného pravého Boha a uctívali raději temné síly. V pantech to vrzne, odhrnu síť z pavučin. Kolem obličeje se prožene zatuchlina. Chvíli mi trvá, než se rozkoukám. Potom mě zamrazí v zádech. Leží tam, s rukama založenýma na prsou. Žádný děs v očích, žádný kanibalismus. Jen tři mumifikované postavy s vševědoucím výrazem ve tváři. Kde to jsem? Ptám se stále dokola. Mrtví se rozpadnou v prach, stejně jako mé představy.

Odpovědi na otázky smrti hledáme celý život. Některé by mohli zodpovědět britští death/thrash metalisté THE BLEEDING. Pustil jsem si totiž jejich letošní novinku "Morbid Prophecy" a opravdu se ocitl v místnosti, kde si dává smrt rande se strachem a nenávistí. Velmi propracované, prašivé a zároveň drtivé album! To jsou slova, která mě napadají hned od začátku. 


Mám rád, když si jen tak sednu, chvilku jsem skeptický a třeba přemýšlím i nad něčím jiným. Po chvíli si říkám, že na té desce něco je, postupně si mě omotává, podmaňuje, ničí mě. Poslech končí podupáváním nohou, rozpuštěním vlasů a mlácením pěstí do stolu. Sousedi si stěžují, ale já nemohu jinak. Album je opravdu hodně povedené, propracované, se zapamatovatelným obalem, řezajícím zvukem. Náhodě nebylo ponecháno vůbec nic a i rukopis kapely je výrazný a svým způsobem originální. Líbí se mi melodické pasáže, oceňuji chlad a tmu, které jsou ze skladeb cítit. Fanoušci třeba takových SODOM, KREATOR, MORBID ANGEL, SEPULTURA, SLAYER, DEATH by mohli být určitě spokojeni. THE BLEEDING jsou v určitých momentech poměrně techničtí, přesto si zachovávají drive a sílu. Nenechají vám vydechnout ani na chvilku, sekají a koušou kolem sebe jako vzteklí psi. Výsledkem je nahrávka, která vám vystřelí mozek z hlavy! Skvělé album! Doporučuji!



sumarizace:

"Morbid Prophecy" je temným poselstvím z onoho světa. Pokud bychom hledali nějaké vyslance záhrobí, museli bychom zákonitě narazit na brazilské death/thrash metalisty THE BLEEDING. Fascinuje mě přístup, jakých uchopila kapela staré smrtící pořádky, přetransformovala je to dnešní doby a stvořila album, které připomíná rozzuřené monstrum. Peklo opravdu existuje! Novinka těchto maniaků je toho jasným důkazem. Narovnejte prašivé kosti do úhledných hromad, otevřete dveře do záhrobí a povolejte nemrtvé! Britští uctívači old school death/thrash metalu jsou opět zde! Řvou mocně, hlasitě a jejich hlas je podobný samotné Bestii. Skvělé nápady, temná a zlá atmosféra, naléhavost, dravost. Tohle všechno dělá z posledního CD THE BLEEDING absolutně zahnívající záležitost. Album bylo nahráváno snad někde v podzemí, v opuštěných chodbách vedoucích do obrovské márnice. Old school death/thrash metal, který vás na věky prokleje! Smrt je při poslechu velmi blízko! Zlo přichází. Excelentní nahrávka!


Asphyx says:

"Morbid Prophecy" is a dark message from the world beyond. If you were looking for delegate from the world beyond you would have to find these Brasilian death/thrash metal band THE BLEEDING. I am fascinated by their attitude – they hold the old deadly orders transformed them into today´s world and made an album which sounds like an angry monster. The Hell is real! This album proves it. Line up your ashy bones into neat lumps, open the doors into the world beyond and call the undead! These British which worship old school death/thrash metal are back! They are screaming so powerfully and loudly! Their voice is like the Beast itself. Great ideas, dark and cruel atmosphere, immediacy, drive. This is what makes the new album by THE BLEEDING something absolutely mouldy. The album was recorded in the underground in abandoned halls which lead into an enormous dead house. Old school death/thrash metal which will curse you forever! The Death is very close when you listen to this album! The evil is coming. Excellent record!


Tracklist:
01. Demonic Oath
02. Maelstrom
03. Entering the Pandemonium
04. Morbid Prophecy
05. Storm of the Hellspawn
06. Sadistic Saviour
07. Repentance
08. Hammer of Penance

Share this games :

TWITTER