DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 22. října 2019

Home » » Recenze/review - TOXIC HOLOCAUST - Primal Future: 2019 (2019)

Recenze/review - TOXIC HOLOCAUST - Primal Future: 2019 (2019)


TOXIC HOLOCAUST - Primal Future: 2019
CD 2019, eOne

for english summary please scroll down

Letos v létě mi zemřel kamarád, který byl punkáčem tělem i duší. Poslouchal hudbu srdcem a doporučoval mi vždycky kapely, které opravdu stály za to. Pamatuji si na jednu hospodu u přehrady v létě 2003, kdy mi představil album "Evil Never Dies". Pohádali jsme se, já byl proti, vůbec se mi nelíbilo. Pak jsem se mu musel po čase omluvit. A od té doby TOXIC HOLOCAUST sleduji ostřížím zrakem. Mám rád Joela Grinda, jeho až "primitivní" přístup k muzice. Riffy a melodie ohlodané až na kost. Prožil jsem si s touhle smečku skvělá období, ale i slabší chvilky.

Zůstal jsem věrný, jak už tomu u mě bývá. Sedím zrovna v pokoji, vzpomínám na svého skvělého kamaráda a lituji, že tu není se mnou. Novinka "Primal Future: 2019" by se mu určitě líbila. Pařili bychom spolu u repráků, těšili se na další skladbu, diskutovali o nesmrtelnosti Krista a postupně zvyšovali hlasitost. 



Přiznám se, že jsem byl tentokrát trošku skeptický. Nečekal jsem nic a nakonec dostal velmi slušnou nálož thrashe ovlivněného smečkami jako SODOM, VENOM, WARGASM, CYCLONE, RAZOR, D.R.I.. Album mě přesvědčilo postupně až po delší době. Musel jsem se na jeho vlnu naladit. Podobné desky a kapely totiž už normálně příliš neposlouchám, ale tentokrát jsem opravdu mile překvapen. Nedělejme z TOXIC HOLOCAUST nějaké velké umění, ale o to tady ani nejde. Hlavní je sekat, drápat, vytvořit neklidnou atmosféru, vyřvat do světa své názory. Tohle je hudba určená na procházku po periferii vašeho města, mezi domy z betonu, opuštěná hřiště, pod most, kde se schází spodina společnosti. Desky posuzuji podle toho, jak na mě působí, zda dokáží znovu a znovu přitáhnout moji pozornost. Možná stačilo na začátek napsat, že to celé zase Joelovi věřím a dát si pivo. Vím moc dobře, že můj kamarád by byl také spokojený. Protože má deska grády, sílu a drive. Víc nechci a vlastně ani nepotřebuji. Thrash metal špinavý jako ulice!



sumarizace:

Novinka TOXIC HOLOCAUST v sobě obsahuje všechny ingredience pro pořádnou pařbu. Můžete být hloubavý pan hudební kritik s rozhledem encyklopedie nebo metalový panic, který se s hudbou teprve seznamuje, ale nakonec se všichni sejdeme v mosh-pitu dole pod pódiem. "Primal Future: 2019" je totiž až po okraj napěchované tím nejostřejším thrashem, crossoverem a samozřejmě punkem. Výsledkem je koktejl, který doslova zabíjí. Mám obrovskou chuť skákat, tančit s mačetou v ruce! Tohle je rebelie, síla, narvaná pod tlakem do hudebního nosiče. Drásám si nehty svoji tvář, řvu až do bezvědomí. Album je jako meditace v rychlosti, která nakonec zvítězí. Vezměte něco málo z SODOM, VENOM, WARGASM, CYCLONE, RAZOR, D.R.I., rozřezejte na malé kousky a slepte tmou. A pak vám zbělí kloubky na pěstích ze vší té energie. O takovéto hudbě se nemá psát, ta se má poslouchat! Absolutní inferno! Totální vyhlazení! Kult! Peklo!


Asphyx says:

The new album by TOXIC HOLOCAUST contains all the ingredients for a proper party. Whether you are a pondering music critic with an encyclopaedic outlook or a metal virgin, meeting this music for the first time, it does not matter – we all will meet in mosh-pit below the stage. The album "Primal Future: 2019" is full of the sharpest trash, crossover and punk, of course. The result is a cocktail which literally kills. I want to jump and dance with a machete in my hand so bad! This is rebellion and strength blown under pressure into a music carrier. I am tearing up my face with my nails, I am screaming into unconsciousness. The album is like a meditation on speed which will win in the end. Take a little bit from SODOM, VENOM, WARGASM, CYCLONE, RAZOR, D.R.I., then cut everything on small pieces and glue it with a darkness. Your knuckles on your fists will whiten from energy. This music is not for talking about – it is for listening! An absolute inferno! Total annihilation! Cult! Hell!


TRACKLIST
01. Chemical Warlords
02. Black Out the Code
03. New World Beyond
04. Deafened by the Roar
05. Time's Edge
06. Primal Future
07. Iron Cage
08. Controlled by Fear
09. Aftermath
10. Cybernetic Wa

Share this games :

TWITTER