DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 1. listopadu 2019

Home » » Recenze/review - ENCOFFINIZED - Chambers of Deprivation (2019)

Recenze/review - ENCOFFINIZED - Chambers of Deprivation (2019)


ENCOFFINIZED - Chambers of Deprivation 
cassette 2019, Maggot Stomp

for english summary please scroll down

Vozí k nám na pitevnu spoustu zohavených těl. Provázejí je chorobopisy plné násilí, bolesti a strachu. Někteří jedinci museli před smrtí opravdu hodně trpět. Mnohdy otevřu hrudník a místo vnitřností najdu krvavou shnilou kaši. Chce se mi zvracet, ale uklidněn dobrým death grindem pokračuji v pitvě. Odříznu lebku, vyjmu mozek, přemýšlím o tom, co muselo tělo prožít. Někdy mám pocit, že se mnou mrtvoly rozmlouvají, stěžují si. Jakoby nemohly přejít na druhou stranu a nedošly navěky spočinutí. Mnohdy mám pocit, že za jeden den desetkrát zemřu a znovu se narodím.

Zajímavé je, že úplně stejné pocity mám i z nové desky amerických šílenců ENCOFFINIZED. Je stejným způsobem temná, krvavá, zákeřná a ošklivá. Jedná se o ryzí, prašivý death grind, který vás přišpendlí na zeď. Nic pro slabé povahy, nic pro moderního strávníka. Tahle hudba je stará jako death metal sám. Neurvalá, smrdutá. Musím říct, že se velmi hodí k mé práci patologa. 



"Chambers of Deprivation" je samozřejmě deskou, která vychází z notoricky známých postupů. To ale nic nemění na tom, že se jedná o velmi dobře odvedené řemeslo. Navíc, album se opravdu dobře poslouchá, postupně si mě podmanilo, naklonilo si mě na svoji stranu. Přidávám hlasitost a mám pocit, že stěny krvácejí. Brodím se v hnisu a beznaději. Užívám si chladně smrtelný zvuk, morbidní obal i celkovou směs nechutných nálad, které mě provází během celé nahrávky. Rád s chutí stále objevuji nové skupiny, které dokáží přitáhnout mojí pozornost. ENCOFFINIZED jsou jedněmi z nich, dokáží mi rozsekat ksicht na krvavou kaši, polámat mi kosti do všech stran, pitvat mě zaživa, rozemlít mě na masokostní moučku. Víc po podobných smečkách ani nechci a nepotřebuji. Stačí mi, že přivezou další tělo, další kus masa na pitvu. Pánové to dělají s přehledem starých mistrů. Absolutně devastující záležitost pro všechny fanoušky old school death grindu! Velmi dobře!



sumarizace:

Umírat lze mnohými způsoby, ale smrt předváděná na albu "Chambers of Deprivation" se zdá být nejvíce bolestivá. Hniloba je zde kombinována s tlakem a výsledkem je nahrávka, která působí jako třaskavina té nejvyšší kvality. Novinka je jako kus plesnivého masa, které vám někdo hodí přímo do obličeje. Při poslechu se dusím, lapám po dechu a těším se na každý další zabijácký riff. Jsem rád drcen a rozmělňován. Líbí se mi i temnota, která jednotlivými skladbami prostupuje jako nějaká zlá choroba. ENCOFFINIZED zkrátka moc dobře vědí, jak na mě. Umí vytvořit absolutně zběsilou atmosféru, vyvolat postupný tlak na moji hlavu. Smrt je zase tak blízko! Death grindové album, které vás rozemele na prach! Amen!



Asphyx says:

You can die in many ways but the death on the album "Chambers of Deprivation" seems to be even more painful.  The rotation here is combined with pressure and the result is an album which feels like a bomb of the highest quality. The new album is like a piece of mouldy flesh which hit you right in the face. When I listen to this album I cannot breath and I am looking forward to another killing riff. I like to be smashed and crushed. I like the darkness which goes through each song just like a bad disease. ENCOFFINIZED really know what I like. They can create totally furious atmosphere, bring a pressure on my head. The death is again very close! Death grind album which will grind you to dust! Amen!



TRACKLIST
1. Rotting Away
2. Interdimensional Abominations Of The Dark Abyss
3. Metamorphic Putrefaction
4. Crushed At The Left Hand
5. Funeral
6. Stillborn Embryonic Death
7. Chambers Of Deprivation

Share this games :

TWITTER