DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 8. listopadu 2019

Home » » Recenze/review - STOMACHAL CORROSION - Stomachal Corrosion (2019)

Recenze/review - STOMACHAL CORROSION - Stomachal Corrosion (2019)


STOMACHAL CORROSION - Stomachal Corrosion
CD 2019, Greyhaze Records

for english summary please scroll down

Pokud otevřenou zlomeninu nezafixujete, může zhnisat. O tom ví asi každý, kdo si někdy polámal kosti. Existují ale případy, kdy se stává bolest chtěnou a žádanou. Kupříkladu starý prašivý death crust grind si bez mokvajících ran nedovedu ani představit. Správná hudba v tomto stylu musí hnisat, musí být zanícená jako neléčený vřed. Kdysi dávno se hrávalo s nadšením a odhodláním. Kosti byly lámány bez vyzvání, krev tekla všude kolem a kdo neměl prašivinu, tak nesměl mezi nás. 

Brazilští nezmaři STOMACHAL CORROSION existují dlouhých 27 let. A stále si jedou to svoje. Jsou neměnní, je na ně spolehnutí, i když samozřejmě, podobná záležitost nebude mnohým vonět - protože je to pořád to samý, všechno už tady všechno bylo, nejedná se o nic nového ani převratného. Jenže o to tady vůbec nejde. Zde jsou ještě lámány všechny kosti, bílé klouby trčí z otevřených zlomenin. Berte a nebo nechte být. Smrt si taky nevybírá.



STOMACHAL CORROSION hrají stejným způsobem, jakým to v historii dělávali a dělají kapely typu NAPALM DEATH, EXTREME NOISE TERROR, AGATHOCLES, DISMEMBER, ENTOMBED. Skladeb je na novince požehnaně - 22. Nemůžu se ubránit vzpomínkám na staré demonahrávky, protože zvuk je (tentokrát záměrně) nedokonalý, riffy až primitivní, nápady jak ze základní death crust grindové školy. Nojo, ale když tohle všechno dohromady posloucháte ve správném rozpoložení a po sledování poměrně brutálního hororu, tak vám novinka přijde zaručeně vhod a k duhu. Osobně si podobné desky zařazuji do škatule odpočinková, nic neřešit, pohoda a klídek. Někdy je to neskutečný až úsměvný prasopal, akorát víte co, aspoň to není vyumělkované a necítím z nové nahrávky žádnou pózu. Naopak, slyším, jak pány baví hrát, jak jsou narvaní chutí nám sdělit, co a jak je trápí. Rozhodně se nejedná o žádný pokrm pro zmlsané intelektuály, tady se požírají zapáchající kousky shnilého masa. Kdo to má takhle rád, tak si nechte chutnat. Death crust grind, který vás vyvrhne zaživa! 


sumarizace:

Album "Stomachal Corrosion" je nahrávkou, která mě přenesla do nějakého hodně morbidního hororového filmu. Všechny postavy spolu s muzikou doslova ožívají před očima. Hudba je to krutá, nekompromisní, šílená a plná energie. STOMACHAL CORROSION dostáli svému dobrému jménu a předhodili nám pořádně mrtvolný kousek masa. Songy jsou plné špíny, lidského hnusu. Jsem jimi pohlcený od začátku do konce. Bestie opět promluvila. Mocně a hlasitě. Mokvají mi znovu staré rány, jsem ztracený ve víru ostrých riffů. Tahle deska připomíná setkání s vlnou tsunami. Smete vás, rozdrtí, rozmačká, rozseká a vy budete mít co dělat, abyste se dali vůbec dohromady. STOMACHAL CORROSION hrají tak, jak to umí nejlépe. Postaru, s velkým feelingem a drivem. Ocení asi spíše starší posluchači, ale to vůbec nevadí, tohle album má v sobě velkou sílu. Grind/death metalová nahrávka, která vám utrhne hlavu! Skvělá práce!



Asphyx says:

The album "Stomachal Corrosion" brought me to some kind of very morbid horror movie. Every character and the music just becomes alive in front of your eyes. The music is cruel, uncompromising, crazy and full of energy. STOMACHAL CORROSION comply with their good name and they throw out dead piece of a meat. These songs are full of dirt and human filth. I am full of them from the beginning to the end. The beast had spoken again. Mightily and loudly. My old wounds are weeping and I am lost in the whirl of lost riffs. This album feels like a tsunami wave. It will sweep you away, smash you, crush you and you will get through a lot of pain to get back together. STOMACHAL CORROSION play the best they know. It is old school with a great feeling and drive. This album will be probably more appreciated by old fans. However, it doesn´t matter and for me this album has a great power. Grind/death metal record which will cut your head off! Great job!



Track Listing:
1- Intro
2- A Crutch
3- Mental Dispain
4- Horror Show
5- Subterrâneo
6- Two Centuries to You Die
7- Infinita Psicopatia
8- Moviment?
9- Choice a Label
10- Life of Lies
11- No, Nothing
12- Shits Factory
13- You Fool
14- Ato Premeditado
15- Alucinações Apoiando o Terror
16- Behavior
17- This Again
18- Mi Ne Kurbigu
19- Década de Dor
20- Maníaco Inimigo
21- As a Kick in Your Head
22- I'm Arrogant

Share this games :

TWITTER