DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 11. ledna 2020

Home » » Recenze/review - CATTLE DECAPITATION - Death Atlas (2019)

Recenze/review - CATTLE DECAPITATION - Death Atlas (2019)


CATTLE DECAPITATION - Death Atlas
CD 2019, Metal Blade Records

for english summary please scroll down

Není to tak dávno, co skončil minulý rok a ze všech stran na mě začaly vyskakovat články s různými žebříčky. Zajímavé bylo, že snad všichni metaloví odborníci hodnotili novou desku amerických vegetariánů CATTLE DECAPITATION velmi vysoko. Všichni se předháněli v superlativech a tak jsem se rozhodl, že se novince také podívám na zkažený zub. Bylo to pro mě velmi těžké, přiznávám. Viděl jsem totiž v minulosti kapelu několikrát naživo a pokaždé po několika skladbách odešel na pivo. Připadala mi prázdná a obyčejná.

Je to všechno samozřejmě úhlem pohledu, ale mě tyhle napomádovaný a navoněný smečky asi nikdy neosloví. "Death Atlas" je albem, které se dotýká atmosférou třeba takových  ANAAL NATHRAKH, možná i PAIN. Obě skupiny také příliš nemusím a tak se mnou deska pořád nic nedělá. 




Necelých padesát pět minut je na mě zkrátka moc. Pokud se CATTLE DECAPITATION snaží hrát death metal, tak to ještě jde, ale jakmile začne zpěvák melodicky kvílet, běhá mi mráz po zádech. Je to pro mě něco podobného, jako ocelový kartáč přejíždějící po polystyrenu. Nemám se čeho chytit a dělá mi problém nahrávku poslouchat až do konce. Jasně, vše je opatřeno moderním zvukem, sypačkami, sólíčky a drsnými pózami, ale nijak to nebolí ani nedrásá. Nemám ani tak problém s tím, že už jsem všechno co kapela předvádí někde slyšel, ale spíš s tím, že ze skladeb necítím žádnou energii. Kostra, která má na sobě hořící planetu se sice asi bude dobře vyjímat na tričku, ale to je asi tak vše, co mohu pochválit. Kdybych byl býval tak troufalý a pokusil se sestavit žebříček nejlepších desek minulého roku, CATTLE DECAPITATION by tam rozhodně nebyli. Naopak, pro mě osobně se jedná o zklamání, o absolutně prázdnou a obyčejnou nahrávku, která mě nezaujala vůbec něčím. Chápu, že se doba změnila a lidé dnes podobným záležitostem fandí, ale já se pokaždé těšil, až celá tahle sranda skončí. Nuda na entou!



sumarizace:

"Death Atlas" je moderní kombinací deathu a melodií. Nahrávka je hodně nahlas, hodně agresivní a šíleně ukřičená. Myslím si, že fanoušci můžou zůstat v klidu. Jsou to CATTLE DECAPITATION posledních let. Osobně mě to ale vůbec nebaví. Postrádám alespoň nějaké nápady, něco co by mě z té valící se laviny na chvilku překvapilo. Je to moderní, je to ostré, je to ale také umělé a já pánům všechno to zlo vůbec nevěřím. Asi budu sám, ale nevadí mi to. Poohlédnu se raději po jiné muzice. Umělý death metal posledních let, který nemá vlastní ksicht. Nuda.


Asphyx says:

"Death Atlas" is a modern combination of death and melodies. The recording is loud, very aggressive and terribly screaming. I think the fans can stay calm. These are CATTLE DECAPITATION of recent times. Personally, I don't like it. I miss some ideas at least, something surprising from this rushing avalanche. It's modern, it's sharp, but it's also artificial and I don't believe them all this evil. Perhaps I'll be alone, but I don't mind. I'm looking for another music instead. Artificial death metal of recent times, which has no own mug. Boredom.


tracklist:
Anthropogenic: End Transmission
The Geocide
Be Still Our Bleeding Hearts
Vulturous
The Great Dying
One Day Closer to the End of the World
Bring Back the Plague
Absolute Destitute
The Great Dying II
Finish Them
With All Disrespect
Time's Cruel Curtain
The Unerasable Past
Death Atlas



Share this games :

TWITTER