DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 21. ledna 2020

Home » » Recenze/review - PSEUDOSAPIENS - Tlenie (2019)

Recenze/review - PSEUDOSAPIENS - Tlenie (2019)


PSEUDOSAPIENS - Tlenie
CD 2019, Slovak Metal Army

Určitě to znáte. Včera byl divnej den v práci a lidi vám okolo připadali naštvaní. Bolí vás hlava z přemíry informací, které na nás útočí ze všech stran, další odpoledne, co jedeš šedivým městem. Nasazuji sluchátka na uši a hledám nějakou desku, kterou jsem ještě neslyšel. Padá na mě splín, potřeboval bych trošku energie do žil. Můj pohled padne na skupinu PSEUDOSAPIENS a jejich nové album "Tlenie".

Poslouchám většinou extrémnější styly a prvních pár poslechů jsem se musel trošku naladit na stejnou vlnu, ale podařilo se. Konečně je tu les a svoboda. Přidávám do kroku, našlapuji v rytmu bicích. Zajímavé, říkám si zpočátku. Náš společný příběh začíná. Jen já a hudba, začínám se usmívat. 


Jsem někde uprostřed lesů a začínám si jednotlivé songy prozpěvovat. Co se to se mnou děje? Vždyť normálně preferuji hlavně death metal! Jenže hudba se neptá, hudba se žije a mě se začne ten melodický mix neotřele zahraného metalu, který PSEUDOSAPIENS předvádějí s lehkostí a nadhledem, zadírat pod kůži. Navíc, slovenština je jako jazyk velmi vhodná a libozvučná, doslova mě hladí do uší. Podobné desky nemá vlastně ani cenu popisovat, kazit slovy posluchači zážitek. Lepší je přidat volume, natáhnout si nohy a relaxovat. Občas pánové zabrousí až někam ke groovy metalu, zdrsní a sekají. Najednou mám v nohách spoustu kilometrů, kyselinu mléčnou vyplavenou ven a jsem spokojený. Nikde žádné naštvané tváře, nikde žádný stres. Pokud bych měl novinku "Tlenie" zařadit do pomyslné škatulky, volil bych - odpočinek. Baví mě vlastně vše - nápady, zvuk, obal, jiskra a energie, které jsou cítit z každého tónu. Máš chuť někdy vypnout celej svět? Tak neváhej, stačí se poddat. Kouzlo melodie v originálním balení! 



tracklist:
1. Pseudologia
2. Z Klietky Do Hrobu
3. Plamenomet
4. Lestrukcia
5. Prekliata Rasa
6. Vegan Kanibal
7. Hej Otce
8. Spojeni Ohnom
9. Komin
10. Nekonecnik

band:
Falusoid – gitara, spev, autor
Jaňík Musicunt – gitara
Koza – bicie
Vlado - basa


Share this games :

TWITTER