DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 26. ledna 2020

Home » » Recenze/review - WITCHBONES - The Seas of Draugen (2019)

Recenze/review - WITCHBONES - The Seas of Draugen (2019)



WITCHBONES - The Seas of Draugen 
CD 2019, Iron Bonehead Productions

for english please scroll down

Někdy mám pocit, že všechny důležité věci se odehrávají v noci. Jakoby všichni čekali na temnotu, až bude klid. Probuzen někdy kolem půlnoci zažívám věci, které jsou normálním smrtelníkům odepřeny. Přes den sice pak vypadám jako zombie, ale to nic nemění na tom, že jsou všechny temné zážitky usazené hluboko v mé mysli. Na okultní black/death metalovou seanci s WITCHBONES jsem byl pozván víceméně náhodou. Zahlédl jsem pár skladeb někde na internetu, slovo dalo slovo a mše mohla začít.

Takhle večer, když se začne stmívat a slušní lidé zalezou do svých příbytků, tak se mi zdá poslech podobné hudby více než vhodný. Vardlokker, jakožto jediný člen kapely, moc dobře ví, jak vytvořit absolutně nihilistickou atmosféru. Jde až na dřeň, k jádru věci. Skladby působí jako nějaký monolit, stěna z krve a kostí, která vám padá přímo na hlavu. Démoni se probouzejí a na mé tváři se rozhostí úsměv. Jsem konečně mezi svými, nemrtvými. 

 

Rouhat se dá mnoha způsoby a ten který zvolili/zvolil WITCHBONES je povedený po všech stránkách. Tedy, pokud se na nahrávku podíváte okem všech prokletých. Mnohým se bude zdát stereotypní, monotónní a ničím překvapivá. Jenže já jsem ji poslouchal za dlouhých nocí u nás na hřbitově a tam její síla opravdu vynikla. Démoni se probudili a dali se do tance. Hlavní pro mě je, že rituál je připraven, všichni se těší na čerstvou krev a atmosféra by se dala krájet pouze ostrým nožem. Nevím, jestli bych měl na desku chuť i za dne, možná bych si ji ani nevšiml, ale když se potkáme v temnotě, tak jsem spokojený. Drobné nedokonalosti dodávají na uvěřitelnosti, špína cáká všude kolem a síry je také dostatek. Není si vlastně nač stěžovat, když přichází tma, všechno vypadá stejně jinak. Hrdlo je proříznuto, brána do pekla otevřena a obřad může začít! Na konci nás čeká stejně jenom smrt. Black death metal s okultně rituální pestrou paletou nálad!



sumarizace:

Klaním se stejným stínům jako kapela a tak mohu jen chválit. Album je totiž až po okraj napěchováno temnotou, chladem, velmi dobrým špinavým zvukem a beznadějné atmosféry opuštěných pohřebišť. Připomíná spíše než obyčejnou desku nějaký okultní starý rituál pro vyvolávání nemrtvých z onoho světa. WITCHBONES jsou jako zákeřná choroba, u které vám začnou hnisat oči strachem a odpadávat maso od kostí. Smrt je tak blízko! Podává si ruku se Satanem a já hmatatelně cítím její kostnatou ruku na mé hlavě. Vardlokkerovi se povedlo zhudebnit šílenství padlých kněží, vyvolat zlé démony. A hlavně! vytvořit album, které nepochází z našeho světa. Muselo být nahráno ve starých katakombách. Death black metalová deska, u které vám zmrznou kosti strachem! 



Asphyx says:


I bow to the same shadows as the band does so the only thing I can do here is praise. Because this album is full of darkness, coldness, very good dirty sound and hopeless atmosphere of abandoned graveyards. It reminds rather than an ordinary album than some occult old ritual to invoke all the undead from the world beyond. WITCHBONES are like a malignant disease which will make your eyes fester by fear and your flesh will get separated from your bones. The death is so close! It shakes hands with Satan and I can feel its bony hand on my head. Vardlokker´s managed to put madness of fallen priests into their music and they evoked the evil demons. And most importantly! They created an album which is not from this world. They had to record it in some old catacombs. Death black album which will make your bones freeze with fear!


Tracklist:
01. The Nun Collector
02. Whispering Martyr
03. The Seas of Draugen
04. Nebulous Ghost Ship
05. The Ritual Continues (We Haunt Ourselves)
06. At the Shores (Draugen's Revenge)
07. The Candle Burns Alone (Dead Sailors)


band:
Vardlokker - everything

https://witchbvnes.bandcamp.com/
https://ironboneheadproductions.bandcamp.com/album/witchbones-the-seas-of-draugen
https://www.facebook.com/witchbones/
https://ironbonehead.de/

Share this games :

TWITTER