DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 16. února 2020

Home » » Recenze/review - BLOOD AND BRUTALITY - Fatal (2020)

Recenze/review - BLOOD AND BRUTALITY - Fatal (2020)


BLOOD AND BRUTALITY - Fatal
CD 2020, Blood and Brutality Records

for english please scroll down

Celý den jsem měl pocit, že mě někdo sleduje. Několikrát jsem se vylekal z vlastního stínu. Setmělo se a já konečně přišel na to, kde se ukrývá vchod do staré polozapomenuté hrobky. Mnoho hodin práce, odříkání a najednou se přede mnou otevřel jiný svět. Svět záhrobí. Na kamenném oltáři byla stále ještě zaschlá krev. V otevřených rakvích odpočívalo několik mrtvol s vyděšenými výrazy v obličeji. Dveře se samy zabouchly a já se stal zase jednou obětí pravého nefalšovaného death thrash metalu.

Na zdi bylo krví napsáno BLOOD AND BRUTALITY. Jméno americké kapely, která vznikla v roce 2008 a je nedílnou součástí zahnívajícího undergroundu. Devastující riffy, zvláštní atmosféra, tahle krypta vydala letos další svědectví. Naporcován a připraven na další skladby jsem téhle desce zcela propadl. Je opatřena starým zvukem, je z ní cítit nadšení i opravdovost. 



Četl jsem jednou o chlápkovi, kterého bodli přímo mezi obratle. Ochrnul na většinu těla, ale stále bojoval. Vzpomněl jsem si na něj i při poslechu aba "Fatal". Byl totiž stejně opravdový a ryzí, uvěřitelný a i když musel neskutečně trpět, tak si zachovával nadhled a naději. Občas jsou obrazy, které vidím při poslechu hudby zvláštní, ale na mých procházkách podzemím je vlastně možné zažít cokoliv. Líbí se mi, když se melodie potkávají s nářezy, když je starý prašivý death metal ovlivněn i thrashem. BLOOD AND BRUTALITY si hrají po svém (s otiskem starých OBITUARY, CARCASS, MASTER, DEATH, ASPHYX, AUTOPSY, BRUTALITY, MORTA SKULD, MONSTROSITY v tvorbě), na moderní trendy nehledí a já jsem moc rád, že jsem je potkal. Ohledávám všechna těla v kryptě a ani jedno nezemřelo přirozenou smrtí. Jsou stejně jako nahrávka syrová a rány ke mě promlouvají podobnou rezavou řečí. Nůž zabodnutý zákeřně do břicha, hlava, rozseknutá na dvě části. Temná paleta nálad, smrtící výraz, tlak a energie, to jsou všechno věci, které naleznete i na této desce. Už jste někdy drtili palicí zpuchřelé kosti? Že ne? Tak tady máte možnost. Old school thrash death metal, který vám rozleptá mozek kyselinou!



sumarizace:

"Fatal" je temným poselstvím z onoho světa. Pokud bychom hledali nějaké vyslance záhrobí, museli bychom zákonitě narazit na americké death/thrash metalisty BLOOD AND BRUTALITY. Fascinuje mě přístup, jakých uchopila kapela staré smrtící pořádky, přetransformovala je to dnešní doby a stvořila album, které připomíná rozzuřené monstrum. Peklo opravdu existuje! Novinka těchto maniaků je toho jasným důkazem. Narovnejte prašivé kosti do úhledných hromad, otevřete dveře do záhrobí a povolejte nemrtvé! Američtí uctívači old school death/thrash metalu jsou opět zde! Řvou mocně, hlasitě a jejich hlas je podobný samotné Bestii. Skvělé nápady, temná a zlá atmosféra, naléhavost, dravost. Tohle všechno dělá z posledního CD BLOOD AND BRUTALITY absolutně zahnívající záležitost. Album bylo nahráváno snad někde v podzemí, v opuštěných chodbách vedoucích do obrovské márnice. Smrt je při poslechu velmi blízko! Zlo přichází. Old school thrash death metal, který vám zničí mozek kyselinou! Old school death/thrash metal, který vás na věky prokleje!



Asphyx says:

"Fatal" is a dark message from the world beyond. If you were looking for delegate from the world beyond you would have to find these American death/thrash metal band BLOOD AND BRUTALITY. I am fascinated by their attitude – they hold the old deadly orders transformed them into today´s world and made an album which sounds like an angry monster. The Hell is real! This album proves it. Line up your ashy bones into neat lumps, open the doors into the world beyond and call the undead! These Americans which worship old school death/thrash metal are back! They are screaming so powerfully and loudly! Their voice is like the Beast itself. Great ideas, dark and cruel atmosphere, immediacy, drive. This is what makes the new album by BLOOD AND BRUTALITY something absolutely mouldy. The album was recorded in the underground in abandoned halls which lead into an enormous dead house.  The Death is very close when you listen to this album! The evil is coming. Old school death/thrash metal which will curse you forever!


Tracklist:
01. Witness to Slaughter
02. Pronouncing Death
03. Torturous
04. Black Horizon
05. Vicious Carnage
06. The Last Rites
07. Bloodshed of Man
08. Epitaph

band:
Bryan, J, Max, Jarvis

Share this games :

TWITTER