DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 27. března 2020

Home » » Recenze/review - PESTIFER - Expanding Oblivion (2020)

Recenze/review - PESTIFER - Expanding Oblivion (2020)


PESTIFER - Expanding Oblivion
CD 2020, XenoKorp


for english please scroll down


Fantazie nezná hranic. Poprvé jsem si to uvědomil jako puberťák, když jsem objevil v naší knihovně uličku se sci-fi knihami. Proplouval jsem vesmírem, těšil se na budoucnost, ve které se lidstvo stane vyspělým a rozumným druhem. Nové technologie, nové stroje. Spousta věcí se splnila, vizionáři měli pravdu, nepočítali jen s jednou drobností. Člověk je nepoučitelný a hlouposti je na světě až příliš.

Belgičtí PESTIFER se stali mými oblíbenci už jen díky textům, ve kterých se právě sci-fi zaobírají. Jedná se o kapelu, která hraje technický death metal. Tenhle styl v mém přehrávači příliš často nenajdete, jenže Belgičané na mě jdou tím správným způsobem. Skladby jsou sice náročné na poslech, ale zároveň přehledné a nejedná se jen o obyčejnou exhibici. Zmínit musím rovnou i temné vyznění celé novinky. Vesmír je znovu otevřen!



"Expanding Oblivion" je neklidným albem, těkavým, chvílemi neuchopitelným, přesto stravitelným. Pokud máte rádi kapely jako ATHEIST, CYNIC, GORGUTS, ANATA, SPAWN OF POSSESSION, ale i třeba SADUS, VEKTOR, VOIVOD, tak byste mohli být velmi spokojeni. Osobně jsem nadšený ze zvuku, který je neskutečně chladný. Zajímavý je obal, který mi připomíná stavbu nějaké vzdálené civilizace. Zajímavé je, že se mi poslech novinky osvědčil nejvíc ve dvou polohách. Jako kulisa k jiné činnosti a potom venku na ulici ve sluchátkách. Bylo zajímavé sledovat lidské hemžení, tikot města a u toho si neustále přidávat volume. Člověk samozřejmě nesmí být uzavřený v jedné metalové škatulce. Sám bývám k technicky znějícím kapelám spíše odtažitý s skeptický, ale zde padla kosa na kámen. PESTIFER totiž v sobě mají něco navíc. Možná temnotu, chlad, nelidskost. Nevím, co ale vím je, že se budu k "Expanding Oblivion" rád vracet. Vítejte v budoucnosti, je stejně krutá jako současnost, možná horší, protože lidstvo se posunulo dál. Technický death metal par excellence!



sumarizace:

"Expanding Oblivion" je přesně tím druhem hudby, která bude znít všude po světě, až nastane apokalypsa. Já vlastně ani nevím, jak podobná alba hodnotit. Jsem novinkou zcela pohlcen, jsem jejím otrokem a užívám si všechny ty pestré okamžiky. Death metal v podání  PESTIFER je takovým jedním velkým šílenstvím. Ostré riffy, složité melodie, všude přítomné zlo. Mé pocity sice byly zpočátku zmatené, ale časem album dozrálo v obrovské monstrum. Všude kolem se vznáší beznaděj, já tápu v nekonečné tmě. Pouštím si nahrávku znovu a znovu a zjišťuji, že se mi do žil dostává hodně temný jed. Technika, progrese a velká přitažlivost. To jsou slova, která mě napadají při poslechu asi nejčastěji. Agresivní, hodně emotivní a zároveň černé album. Absolutní inferno! Technický death metal, který vás smete z povrchu zemského!

Asphyx says:

"Expanding Oblivion" is exactly the kind of music that will sound all over the world, when the apocalypse comes. I don't even know how to evaluate similar albums. I'm completely enthrailled by this novelty, I'm its slave and I enjoy all varied moments. Death metal by  PESTIFER is such great madness. Sharp riffs, complicated melodies, ever-present evil. Although my feelings were confused at first, the album got into a huge monster. All around despair is rising, I grope in the endless darkness. I'm listening to the recording again and I find there is coming some dark poison in my veins. Technology, progression and large attraction. These are the words that are coming to my mind most when listening. Aggressive, very emotional as well black album. Absolute inferno! Technical death metal that will sweep you away from the earth!


Tracklist:
01. The Remedy (6:11)
02. Ominous Wanderers (5:02)
03. Silent Spheres (4:24)
04. Disembodied (1:33)
05. Swallower of Worlds (3:52)
06. Fractal Sentinels (5:41)
07. Grey Hosts (4:53)
08. Lone Entity (0:54)
09. Omniscient (4:42)
10. Ultimate Confusions (0:36)
11. Expanding Oblivion (7:15)

band:
Adrien Gustin BASS
Phil Gustin DRUMS
Jérôme Bernard VOCALS
Valéry Bottin GUITARS

https://pestifer-band.bandcamp.com/
http://www.pestifer.be/
https://www.facebook.com/Pestifer.band
https://twitter.com/pestifer_band
https://www.youtube.com/user/Pestiferbelgium/
https://www.xenokorp.com/

Share this games :

TWITTER